Pool tilbehør

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan måler og justerer du pH-værdien i din pool

Et af de første trin i forbindelse med rengøring af din pool eller dit badebassin er at regulere pH-værdien. I Silvan kan du finde et pH-værdi-testkit, så du nemt kan tjekke efter selv. I Danmark er pH-værdien oftest for høj, hvilket betyder, at vandet er for basisk. Men husk at tjekke efter, før du begynder at sænke eller hæve pH-værdien i din pool eller badebassin. Den korrekte pH-værdi for vandet i din pool eller badebassin skal være imellem 6,8 og 7,6. Hvis pH-værdien i dit badevand er for høj eller for lav, har det negative konsekvenser for både badningen og vedligeholdelsen af din pool eller dit badebassin.

Hvis pH-værdien er for lav, er vandet for syrligt. Det kan være med til at ruste metaldele samt misfarve plastikdele. Du bør bruge et produkt, som hæver pH-værdien i dit badevand, hvis pH-værdien er under 6,8. I Silvan finder du eksempelvis pH-plus, som er perfekt til dette. Er badevandet omvendt for basisk, altså med en for høj pH-værdi, har det også konsekvenser. Det kan skabe irritation i dine øjne og på din hud, og vandet bliver sværere at rense effektivt. Hvis pH-værdien er over 7,6, er det på tide at bruge pH-minus. Husk at måle efter næste dag, både når du sænker eller hæver pH-værdien. Hvis du ikke opnår målet, bør du prøve igen, indtil du opnår den rette pH-værdi.

Hvor meget klor skal der i din pool eller badebassin?

Et andet vigtigt tilbehør til din pool er klor. Når du har reguleret pH-værdien, er det tid til at give badevandet en chok-desinfektion. Giv poolen et klor-chok, så den kan være bakteriefri, når du anvender den. Du kan også give et mindre klor-chok ugentligt i selve badesæsonen. Du kan f.eks. bruge klortabs og en flydende klordispenser. Du skal bruge nok klor alt efter, hvor meget din pool eller dit badebassin bliver brugt. Der skal også mere klor til, hvis der falder mange blade og andet snavs ned i badevandet. Omvendt kan du mindske mængden af klor, hvis din pool er overdækket, når den ikke er i brug. Du kan læse mere i vores guide: Sådan vedligeholder du din pool eller bassin.

I din lokale Silvan kan du finde flere former for klor til dit badevand. Du kan også finde klordispensere, hvis du foretrækker at frigive kloret langsomt i dit badebassin eller din pool. Det er vigtigt at desinficere dit badevand, fordi bakterierne ellers får frit løb. Vand fra poolen og badebassinet kan nemlig være en bakteriebombe, hvis du ikke er på forkant med vedligeholdelsen. Her kan klor hjælpe, men hvis du bruger kontaktlinser, anbefaler vi, at du tager dem ud, før du bader. Der kan nemlig komme bakterier ind under kontaktlinsen, når du svømmer. Hvis du ikke kan tåle klor, er det vigtigt, at du finder en anden metode til at rense dit badevand.

Hvilke tilbehør kan du få til poolen eller badebassinet?

Foruden klor og pH-regulerende midler kan du også finde andet tilbehør til din pool og badebassin i Silvan, som giver en bedre badeoplevelse. Du kan også få udstyr til at gøre din pool ren og til eventuelt at fiske blade og andet større skidt op. Et net til at fiske blade og insekter op fra overfladen er næsten uundværligt for at få en god badeoplevelse. Du kan også få andet udstyr, så du kan vedligeholde og rengøre din pool eller dit badebassin.

Du kan også få badedyr og baderinge i Silvan, hvis du vil have noget sjovt og farverigt tilbehør til dit badebassin eller din pool. Du kan også skabe et hyggeligt område omkring poolen ved f.eks. at sætte solsenge og parasoller op ved siden af poolen. En solseng er dejlig til at tage sol på efter en kold dukkert, og så får den dit poolområde til at se meget mere luksuriøst ud. En parasol kan skabe den nødvendige skygge, når eftermiddagssolen står højt på himlen.

Beskyt poolen med en presenning

Det er en fordel at dække poolen til, især uden for sæsonen. Derfor kan du finde både sommer- og vinterdække, som du kan dække poolen til med. Det er med til at beskytte bassinet fra blade, skidt og generelt vind og vejr. Vinter- og sommerdækkene passer til bestemte modeller af bassiner, så det er vigtigt, at du finder det rette dække. Det vil i produktbeskrivelsen være oplyst, hvilken model dækket passer til. Derudover kan du også finde sæt, hvor der medfølger en varmepumpe. Med nogle af vinterdækkene kan du også varme poolen op, selvom det er koldt vintervejr, da poolen er dækket til.

Sådan skaber du hygge ved poolen med pooltilbehør

Det kan være nervepirrende at dyppe tæerne i poolen og langsomt prøve dig frem for at se, om vandet er varmt nok. Du kan heldigvis få et pooltermometer, så du lynhurtigt kan finde ud af, om vandtemperaturen er noget for dig. Du kan bl.a. få et analogt termometer, som flyder rundt i din pool eller dit badebassin. Du kan også få et digitalt termometer, samt termometre, der kan forbindes til din smartphone. På denne måde kan du altid se vandtemperaturen på din telefon. Nogle typer flyder endda rundt i din pool med sjove udsmykninger. Du kan eksempelvis få en gummiand eller en krokodille.

Du kan altid lave et flot spiseområde eller loungeområde ved siden af din pool. I Silvan finder du mange forskellige slags havemøbler, som er med til at skabe liv i badeområdet. Vil du skabe ekstra hygge ved dit poolområde, kan du sætte udendørslamper op i form af lyskæder, fakler eller LED-lys. Hvis du er bekymret for uvedkommende blikke eller nysgerrige naboer, kan du også gøre dit badeområde mere privat. Du kan selvfølgelig starte med at placere dit badebassin et mere privat sted, men hvis du allerede har en nedgravet pool, er det sandsynligvis ikke en mulighed. Du kan evt. bruge hegn og havelåger til at skabe et mere privat og hyggeligt område omkring din pool eller dit badebassin. Det giver også læ fra vinden, så du ikke fryser efter en dejlig svømmetur.