Pool tilbehør

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Nyd sommeren med en pool i haven

Der er heldigvis mange dejlige sommerdage i Danmark, og med en pool eller et udendørs spabad kan du nyde en dejlig sommerdag i din egen have ekstra meget. Det er nemlig skønt at kunne køle sig ned og tage en frisk morgen- eller aftendukkert. En swimmingpool giver også mange timers sjov og ballade for både børn og voksne. Her kan der hurtigt gå mange timer med leg i det dejlige, kølige vand. Bliver vandet for koldt i poolen, har vi også varmepumper, så vandet får en behagelig temperatur.

En pool i haven kan i mange tilfælde være en stor investering – til gengæld vil den bringe mange timers sjov og glæde i mange år frem. Der er flere forskellige typer af pools og vælge imellem. Hvilken du skal vælge, kommer helt an på hvor meget plads du har, om den skal graves ned, eller om du vil have en fritstående model. Er du klar til en helt integreret løsning, kan du vælge en swimming pool med stålvæg som graves ned i jorden. Er du til en mere fleksibel løsning, kan du vælge en fritstående model. Det er stadig store pools, men de er enkle at etablere og tage ned igen.

Generelt bør du overveje form, størrelse og dybde, når du skal vælge pool. Skal det være en helårsløsning, kan det være, at der skal være mulighed for at lægge et pooltag på. Formen er mest af alt et spørgsmål om udseende og æstetik. Poolens form skal nemlig gerne passe til huset og haven, for at indgå som en harmonisk del af omgivelserne. Det kan også være en god ide at tænke over, om det skal bruges til leg for børn, eller om du gerne vil kunne svømme i den. Det kan også hjælpe dig til at beslutte dybden på poolen. Dybe swimmingpools kræver dog en hyppigere vedligeholdelse på grund af dårligere vandcirkulation.

Gode tips til din pool i haven

En pool skal vedligeholdes, hvad enten den er stor eller lille. Dårlig eller manglende rengøring kan skabe et miljø i vandet, der giver hudgener og maveonde, ligesom et for højt indhold af desinfektion i en pool kan irritere øjne og hud. Det gælder dermed om at finde en god balance og gode vaner for at rengøre din pool hyppigt.

At holde en pool ren kan kræve forskelligt udstyr alt afhængigt af typen og dybden på den. Derfor kan det også føles som en videnskab, at finde ud af hvordan den skal renses. Her bør du dog altid tænke på, at det gælder om at finde den rette balance mellem vandets surhedsgrad og indholdet af klorin. Er du i tvivl, er der ofte hjælp og vejledning at hente i brugsanvisningen og instruktionsbogen.

Nogle fritstående pools kan ikke tåle at stå ude om vinteren. Her er det vigtigt at tømme dem for vand og lade den tørre helt, før du pakker den væk. Den kan nemlig blive skadet, hvis den opbevares over vinteren mens den er fugtig.