Sandkasser

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab liv og leg i haven med en sandkasse

Sandkassen er det perfekte sted for børnene at slippe fantasien løs og lege i mange timer. Det er også en rigtig god måde at få børnene med ud i den friske luft. De kan både bygge store slotte, eller bage fine små sandkager – det er kun fantasien, der sætter grænser. De har rig mulighed for at underholde sig selv, imens du måske ordner haven eller bare nyder en solrig dag på terrassen. I Silvan har vi flere forskellige slags sandkasser. De fås i forskellige materialer såvel som forskellige størrelser. Det er altså blot at vælge den, der passer bedst til børnene og til haven. Alle er af høj kvalitet og kan derfor tåle at stå ude året rundt.

Med en sandkasse kan du på en let og enkel måde skabe et frirum til børnene i haven. De kræver ikke meget plads og kan derfor være en rigtig god løsning i både større og mindre haver. Det er en god mulighed for at få børnene med i haven, når du selv skal i gang. På den måde kan du holde et øje på dem, samtidig med, at du klarer havearbejdet. Den giver også børnene rig mulighed for at udvikle deres motoriske færdigheder og få sat gang i fantasien. Der skal ikke meget andet til, end et par spande og nogle skovle, og så er underholdningen sikret i mange timer. I Silvan finder du forskellige havesæt til børn, der indeholder både skovl, rive og handsker.

Hvilken sandkasse skal du vælge?

Inden du går ud og investerer i en sandkasse, er det en god idé at gøre nogle overvejelser først. En af de mest væsentlige ting er størrelsen. Størrelsen kommer naturligvis an på, hvor mange børn, der skal benytte den på samme tid. Her kan det være en god idé også at tænke på, om der ofte kommer legekammerater på besøg, der også skal være plads til. Det næste er materialet. Sandkasser kan ofte fås i både træ og plast, men også med eller uden bænk og låg. Herunder kan du læse mere om de forskellige slags. Og hvis ingen af dem lige falder i smag, har vi også lavet en guide til, hvordan du bygger din helt egen sandkasse. Det er et perfekt lille gør-det-selv-projekt til sommeren.

Hvorfor vælge en sandkasser i træ?

Træsandkassen er nok den mest klassiske udgave, og den man oftest ser i de danske haver. Dens naturlige udseende gør den let at passe ind i de fleste haver og på de fleste terrasser. De kan fås i flere forskellige træsorter. I Silvan finder du modeller i både lærk og trykimprægneret fyrretræ. Lærketræ har et højt indhold af naturlige olier og behøver derfor ikke videre behandling for at stå ude. Hvis ubehandlet, vil træet med tiden blive gråligt og kan til sidst få en flot sølvgrå farve. Hvis du derimod ønsker at bibeholde den flotte naturlige lærkefarve, bør du oliere den med jævne mellemrum. Det kan du gøre med f.eks. Trip Trap Havemøbelolie. Den fås i flere nuancer, så du også har mulighed for at ændre farven.

En sandkasse i trykimprægneret træ behøver heller ikke nogen yderligere behandling. Trykimprægneringen gør, at træet kan modstå biologisk nedbrydning som råd og svamp. Den kan derfor stå ude året rundt, uden at tage skade. Hvis du vil forlænge levetiden, kan du dog med fordel også give den en omgang olie. På den måde holder den sig flot endnu længere. Træudgaven er typisk tungere og ikke så let at flytte rundt på. Det anbefales derfor, at man overvejer placeringen, inden du fylder sand i.

Hvorfor vælge en sandkasser i plast?

Har du brug for at kunne flytte rundt på sandkassen? Så er en i plastik måske løsningen for dig. De er ofte mindre, så du derfor let kan flytte rundt med den i haven. De kræver naturligvis ingen behandling, de skal højst tørres af med en klud, hvis de er blevet snavset. En anden fordel er, at de også kan bruges til at fylde vand i. På den måde kan de bruges som soppebassin på de varme sommerdage. I Silvan har vi en muslingesandkasse, hvor du får både top og bund med. Så kan du f.eks. bruge den ene del til sandkasse og den anden til soppebassin. Og når børnene er færdige med at lege, kan du lægge toppen på som låg, så der ikke kommer uvelkomne dyr eller andet i løbet af natten.

Skal den være med eller uden låg?

Mange modeller kan også fås med integreret låg og bænke. Bænkene kan være med til at give mere plads nede i selve kassen, da børnene så ikke behøver at sidde nede i. Det er også en god mulighed for de lidt større børn og voksne at komme med i legen, da de på den måde kan være med fra sidelinjen. Når bænkene ikke bruges, fungerer de som låg, så den kan lukkes af, når den ikke bruges. Nogle modeller kommer uden låg, men hvor det kan tilkøbes som tilbehør.

Hvor meget sand skal du bruge?

Det kan være svært at vurdere, præcist, hvor meget sand der skal til. Det kan dog regnes ud på en rimelig simpel måde. Se med her, hvordan et sådant regnestykke kunne se ud:

Ved en sandkasse med følgende mål:

  • Længde: 120 cm.
  • Bredde: 120 cm.
  • Højde: 25 cm.

Her vil regnestykket lyde:

  • 1,2 * 1,2 * 0,25 = 0,36 kubikmeter

Her skal der altså bruges 360 kubikmeter sand – men hvor meget er det i kilo? 1 liter sand vejer 1,6 kg. Du ganger derfor de 360 med 1,6, så du får 576 kg. Du kan naturligvis selv ændre målene, hvis du ikke ønsker, at sandet skal nå helt op til kanten. Du finder naturligvis også sandkassesand i Silvan. Brug f.eks. Skalflex Fister og Frida sandkassesand. Det er vasket og siet, så det har en rigtig god formbarhed og er derfor helt ideelt til at bygge slotte af eller bage fine sandkager med.

Tilbehør til din sandkasse

Alt afhængigt af, hvilken model du vælger, kan du have behov for lidt tilbehør. Det kan f.eks. være en sandkassedug. Hvis den står direkte ovenpå jord, bør du lægge en fiberdug i bunden. På den måde undgår du, at sandet bliver ”forurenet” af jorden nedenunder. Ligeledes, hvis du har en model uden låg, kan et sandkassenet være en rigtig god idé. Så undgår du, at f.eks. katte og andre dyr kan komme i, når den ikke bruges. Dette kan også være med til at holde sandet rent.

Det kan også være en god idé at købe noget legtøj til sandkassen. Der findes meget forskelligt legetøj, som børnene kan bruge. Det skal dog være forholdsvis hårdfør, hvis det skal kunne holde at blive leget med i sandkassen. Men du kan nå langt med et havesæt til børn, som indeholder både en rive, skovl og hansker. Det kan derudover bruges i haven, hvis dine børn skal være med til havearbejdet. Du kan også finde andet legetøj og spil til dine børn, som de kan bruge i haven.