Sandkasser

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab liv og leg i haven med en sandkasse

Sandkassen er det perfekte sted for børnene til at slippe fantasien løs og lege i mange timer. Det er også en rigtig god måde at få børnene væk fra skærmene og ud i den friske luft. De kan bygge store slotte eller bage fine små sandkager. Det er kun fantasien, der sætter grænser. De har altså rig mulighed for at underholde sig selv, mens du kan ordne haven eller nyde en solrig dag på terrassen. I Silvan kan du finde flere forskellige sandkasser. Du kan finde dem i forskellige materialer og størrelser. Du skal altså blot vælge den sandkasse, som passer bedst til børnene og haven. De er alle af høj kvalitet og kan tåle at stå ude året rundt.

Med en sandkasse kan du altså på en let og enkel måde skabe et frirum til børnene i haven. Den kræver ikke meget plads og kan derfor være en supergod løsning i både større og mindre haver. Den giver også rig mulighed for, at børnene kan udvikle deres motoriske færdigheder og få sat gang i fantasien. De behøver ikke meget andet end et par spande og nogle skovle, og så er underholdningen sikret i mange timer. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af legetøj, som børnene kan bruge til lege med i sandkassen. Bl.a. kan du finde skovle, river og spande.

Hvilken sandkasse skal du vælge?

Inden du går ud og investerer i en sandkasse, er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser først. En af de mest væsentlige overvejelser er størrelsen. Størrelsen afhænger især af, hvor mange børn der skal lege i sandkassen på samme tid. Har du flere børn, eller kommer der ofte andre børn på besøg, er det godt at have en sandkasse med en del plads. Er din have knapt så stor, sætter det naturligvis nogle begrænsninger for størrelsen på sandkassen. Derudover kan du også få sandkasser i forskellige design og farver, hvor du selvfølgelig skal finde en, som falder i din smag.

Kan du godt lide at have gang i gør-det-selv-projekter? Så kan du faktisk også lave din helt egen sandkasse. Silvan har lavet en guide til, hvordan du bygger din egen sandkasse. I denne version skal du bruge et systemhegn til at bygge sandkassen. Vil du gerne have en unik sandkasse, som du stolt kan vise frem for venner og familien, kan du altså forsøge dig med dette projekt. Ellers kan du få sandkasser i forskellige materialer, hvor plastik og træ er de mest typiske. Fordele og ulemper ved de forskellige typer materialer kan du se herunder.

Sandkasse i træ

En sandkasse i træ er nok den mest klassiske udgave, som du højst sandsynligt ofte har set i diverse institutioner og haver. Det er der også mange gode grunde til, da dens naturlige udseende gør, at den passer ind i de fleste haver og terrasser. Hos Silvan kan du finde sandkasser i forskellige former for træ – bl.a. lærketræ og trykimprægneret træ. I udgangspunktet behøver lærketræ og trykimprægneret træ ikke den store behandling. Dog kan du godt give lærketræ træolie, hvis du vil beholde den naturlige lærkefarve. Vær opmærksom på, at en sandkasse i træ er tung og svær at flytte rundt med, så derfor bør du overveje placeringen, før du fylder den med sand.

Sandkasse i plastik

Vil du gerne kunne flytte rundt på sandkassen? Så kan en mindre sandkasse i plastik være løsningen. I modsætning til en sandkasse i træ kan du ofte lettere flytte rundt på dem i plastik. De kræver ingen behandling, ud over at de i ny og næ skal tørres over med en klud. Du kan også fylde dem med vand og bruge dem til et lille badebassin på de varme sommerdage. Vi har også sandkasser i komposit. De er dog noget større og ikke til at flytte rundt med. Komposit er et holdbart blandingsmateriale med træ, plastik og bindemiddel. Det kræver ikke den store behandling og holder godt udendørs.

Sandkasse med låg

Nogle sandkasser kommer med låg. Det gælder både for dem i træ og plastik. Det er en god idé, da du i så fald undgår, at der samler sig en kæmpe sø i sandkassen i perioder med regn. Du kan også undgå, at uvelkomne dyr går ned i sandkassen. Flere sandkasser har også en integreret bænk. Det er smart, da børnene kan sidde der. Lidt større børn kan også være med i legen i sandet, da de kan være med på sidelinjen på bænken. Ved flere modeller kan bænkene lukkes sammen, så de fungerer som et låg.

Hvor meget sand skal du bruge?

Det kan være svært helt præcist at regne ud, hvor meget sand du skal bruge til en sandkasse. Dog er det meget rart at vide på forhånd, så du kan planlægge dit indkøb af sandkassesand. Der findes heldigvis en ret simpel udregning, hvor du kan finde ud af, hvor meget sandkassesand du har behov for. Du laver følgende beregning: længde * bredde * højde. Herefter får du mængden af sand i kubikmeter. 1 kubikmeter er 1.000 liter. Når du skal finde antal kilo, skal du gange med 1,6, da 1 liter sand vejer 1,6 kg. Et eksempel på en udregning kunne se sådan ud:

Sandkassen har disse mål (i meter):

  • Længde: 1,2 m
  • Bredde: 1,2 m
  • Højde: 0,25 m

Regnestykket ser sådan her ud:

  • 1,2*1,2*0,25 = 0,36 kubikmeter. Det er det samme som 360 liter sand eller 576 kg. sand (360*1,6)

Du skal altså købe 576 kg sand til en sandkasse, der er 120 cm lang, 120 cm bred og 25 cm høj. Vil du ikke have, at sandet når helt op til kanten, kan du købe mindre sand. Du kan bare ændre udregningen, så du gør højden mindre. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af sandkassesand. Det er vigtigt, at du køber noget særligt sandkassesand, da det skal være rent sand, som du kan lade dine børn lege i uden bekymringer. Sandkassesand kommer typisk i poser af 10-20 kg, så du skal købe nogle stykker af dem for at fylde sandkassen op.

Tilbehør til din sandkasse

Du kan købe forskelligt tilbehør til din sandkasse. Eksempelvis kan du købe en sandkassedug. Du kan også købe en fiberdug, hvis den står direkte på jorden. På denne måde undgår du, at sandet kommer i direkte kontakt med jorden. Har du en sandkasse uden låg, bør du også købe et sandkassenet. Det holder nemlig katte og andre dyr fra at hoppe i, når den ikke bliver brugt. Det er også med til at holde sandet rent, så børnene kan boltre sig i en pæn og tiltalende sandkasse uden spor fra katte og andre dyr.

Til en sandkasse skal der naturligvis også være legetøj til. For at børn kan få så meget som muligt ud af den, skal de helst have legetøj. Så kan de grave i sandet og lave smukke sandslotte. I kan eksempelvis også lege skattejagt, hvor I gemmer legetøj nede i sandet, hvorefter en anden skal prøve at finde alle tingene. Vi har et stort udvalg af legetøj, hvor du også kan finde en masse til en sandkasse. Det kan f.eks. være en børnetrillebør, børnevandkande og børneskovl. En rive og handsker vil også passe godt til legen i sandet. I kan derfor med fordel også købe legetøj og andet udstyr, så børnene kan få så meget ud af den som muligt.

Køb en sandkasse med sand og tilbehør

Vil du gerne slippe for at købe tilbehør og sand til sandkassen, kan du købe en samlet pakke, hvor du får sand og tilbehør med i købet af sandkassen. Det smarte ved at købe en sandkasse, hvor der i forvejen medfølger sand, legetøj og andet tilbehør, er, at du får den mængde sand og legetøj, som du har behov for. Ud over sand og legetøj kan du også købe en sandkasse med bord-/bænkesæt og sandkassenet. Se i de forskellige samlede pakker med sandkasser og tilbehør for at finde den sandkasse og det tilbehør, som passer til dine behov.