Trampoliner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken trampolin skal du vælge?

En havetrampolin giver mange sjove stunder i din have, men hvilken model skal du vælge? I Silvan har vi mange forskellige trampoliner, som du kan vælge imellem. Der er forskellige egenskaber ved de mange typer havetrampoliner, som du kan overveje. Havetrampoliner kommer selvfølgelig i forskellige størrelser, og her skal du overveje, hvem havetrampolinen er til. Hvis havetrampolinen kun er til små børn, kan du nøjes med en mindre model, men hvis den også skal anvendes af teenagere eller voksne, skal du gerne have en større model. Hvis du har en gymnast i familien, som skal bruge trampolinen, vil de helt sikkert også sætte pris på noget mere plads på havetrampolinen til at hoppe rundt på. Ligesom legetårne og gynger er en havetrampolin en betydelig investering, så det er selvfølgelig vigtigt at vælge en i god kvalitet. I Silvan finder du havetrampoliner som kan holde til at være udenfor i det danske vejr. Vil du gerne bruge en trampolin til fitnesstræning, kan du se vores udvalg af træningsudstyr.

Noget andet som du skal overveje, er om du vil have en nedgravet eller en stående havetrampolin. Fordelen ved en fritstående trampolin, er at du nemt kan flytte rundt på den og eventuelt pakke den sammen. Det er godt, hvis du vil undgå at havetrampolinen står og skygger for det samme stykke græs, eller hvis du vil flytte den hen til et mere solrigt eller mere skyggefuldt område. En nedgravet trampolin er praktisk, fordi der ikke er så langt til jorden, hvis der skulle ske et uheldigt fald. Derudover ser denne type trampolin pænere ud i haven. Der er også mindre chance for at du kan kigge over plankeværket og ind til naboen, hvis du har en nedgravet havetrampolin. Typisk kan du også vælge imellem en rektangulær eller en rund havetrampolin. Hvilken form din trampolin skal have, kommer stort set ud på hvilket udseende du synes bedst om, eller hvad der passer ind i din have. Du kan læse mere i vores guide om valg af trampoliner.

Hvad kan du bruge en airtrack til?

Hvis du eller dine børn er interesserede i springgymnastik, er en airtrack en rigtig god investering. Den giver nemlig gode muligheder for at dyrke springegymnastik. Sammenlignet med en trampolin har en airtrack den fordel, at der er mere plads til at lave gymnastik og særlige spring. Der kan også komme mere fart på springene end på en trampolin. Ved at have en airtrack i haven eller indendørs i et stort rum er det også nemmere at dyrke gymnastikken, end hvis du skal ned til den lokale gymnastikhal. Der medfølger en elektriske pumpe til de fleste airtracks, så du hurtigt kan få luft i den. Derudover er der en taske til transport.

Sådan får du en nedgravet havetrampolin

Der er rigtig mange fordele ved at grave dine havetrampolin ned. Du får en dedikeret plads til din havetrampolin, det er mere sikkert, det er godt naboskab, og så ser det også stilrent ud. En af de få ulemper er det arbejde der følger med, når det store hul skal graves ud. Men det kan sagtens betale sig. Det skal nemlig kun gøres en gang, og så kan du nyde resultatet af en rigtig sjov hoppeplads. Du kan grave en helt normal havetrampolin ned, men du kan også få modeller, som er beregnet til formålet. Disse modeller vil oftest være nemmere at grave ned. Ellers kræves der stort set det samme stykke arbejde uanset hvilken trampolin du vælger.

Det er bedst hvis din jord har nok ler og er forholdsvis tør. Afmærk området hvor du skal grave din trampolin ned og begynd det hårde arbejde. Du kan med fordel bruge en gravemaskine til størstedelen af gravearbejdet, hvis det er en mulighed – der er meget jord, som du skal grave og slæbe væk. Det er vigtigt at hullet er dybt nok, så dugen på din havetrampolin ikke rammer jorden, når nogen hopper på trampolinen. Hvis jorden ikke er stabil nok, kan du lave en stensætning eller en anden konstruktion, som holder jorden fra at skride ned ad kanterne. Du kan også sætte en fiberdug i udgravning, hvis du vil undgå ukrudt. Nogle trampoliner er byggede til at kunne frigive luften i udgravningen, men hvis det ikke er tilfældet, bør du grave lidt ekstra ud, så trampolinen kan ”ånde”.

Skal du have sikkerhedsnet til din trampolin?

Sikkerhedsnet til havetrampoliner er blevet mere populære, og det er med god grund. Du kan også få mange trampoliner, som kommer med et sikkerhedsnet til at starte med. Et sikkerhedsnet har til formål at stoppe de grimme fald der kan ske, når du bruger en havetrampolin. Hvis du falder ud over trampolinen, kan du lande på et hårdt underlag. Hvis du til gengæld bliver fanget af et sikkerhedsnet, får du en blødere landing på selve trampolinen. Sikkerhedsnet har også udviklet sig meget igennem årene, så du kan få sikkerhedsnet, hvor stolperne er placeret udenfor nettet. Det betyder at du ikke ryger ind i stolperne, hvilket gør det er mere sikkert at ramme nettet.

I Silvan finder du mange trampoliner, som allerede har et sikkerhedsnet. Du har også muligheden for at tilkøbe sikkerhedsnet, hvis din havetrampolin mangler et net, eller hvis det gamle er gået i stykker. En anden fordel ved sikkerhedsnet er, at du og dine børn, kan føle jer mere sikre. Det kan skabe en tryghed, som giver modet til at hoppe højere og med mere selvtillid. Du kan få sikkerhedsnet både til fritstående trampoliner, samt nedgravede trampoliner. Hvis du har en havetrampolin, som er både nedgravet og med sikkerhedsnet, er det svært at gøre det mere sikkert end det.

Sådan hopper I sikkert på jeres trampolin

Det er rigtig vigtigt at tænke på sikkerheden, når det kommer til leg på din trampolin. Der kan hurtigt ske skader, hvis I rammer ind i hinanden eller ryger ud over kanten. For at undgå ulykker på din trampolin, er der 5 gode råd, som du kan følge:

  1. Hop en ad gangen. Mange uheld sker fordi der er flere personer på trampolinen på samme tid. Det er mere sikkert, hvis I kun er en person på trampolinen ad gangen. Det er især risikabelt, hvis I er meget forskellige størrelser på trampolinen. En voksen kan godt komme til at ”stemple” et barn, så de flyver ud og kommer til skade.
  2. Brug et sikkerhedsnet. Det er en rigtig god idé med et sikkerhedsnet, da det kan forhindre grimme fald ud over trampolinen. I Silvan kommer mange af havetrampolinerne med et sikkerhedsnet til at starte med, men ellers kan du tilkøbe et til de fleste trampoliner. Undgå forsøg på at hoppe over nettet eller at hoppe ind i sikkerhedsnettet med vilje.
  3. Vær ansvarlig med tricks. Vi anbefaler at du lader være med at lave avancerede tricks, især hvis du aldrig har prøvet dem før. Det er ikke alle, som har gået til gymnastik og har øvet tricks med en instruktør, og du bør ikke forsøge nye tricks hjemmefra uden en instruktør.
  4. Hav børn under opsyn. Vi anbefaler at du holder opsyn med børn, som hopper på din trampolin. Børn under 6 år bør altid være under opsyn, da de især har svært ved at styre, hvordan de hopper og lander på trampolinen. Så giv dem en ekstra tryghed indtil de bliver lidt ældre og mere sikre på en havetrampolin.
  5. Tjek trampolinen for slid. Du bør aldrig hoppe på en trampolin, hvis den har skader, mangler eller alvorligt slid. Derfor er det en god ide at tjekke efter jævnligt. Sidder benene ordentligt på? Er fjedrene i god stand og sidder alle skruer og bolte fast som de skal? Du kan også tage nettet indenfor når det er vinter, så du undgår at den bliver slidt af det barske vintervejr.