Udespa & vildmarksbade

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Et vildmarksbad giver dig ro og velvære i hverdagen

Findes der noget bedre end at slutte en travl dag af med at ligge i et opvarmet spabad udendørs og virkeligt slappe af? Med et vildmarksbad får du en helt unik mulighed for at få mere ro og velvære i hverdagen. Et vildmarksbad giver nemlig de perfekte forhold for afslapning, da du kan løsne op i spændte og overbelastede muskler i det varme vand udendørs. Selvom der ligger sne på jorden, og der er frostgrader, så kan du stadig ligge i en behagelig temperatur i det opvarmede vand. Et vildmarksbad er også en optimal mulighed for, at du kan nyde hyggeligt samvær med familien eller vennerne, da der er plads til flere personer i spabadet.

Du kan finde vildmarksbade i mange forskellige størrelser og typer. Derfor skulle det gerne være muligt for dig at finde et vildmarksbad, som passer til dine behov og smag. Du kan f.eks. få et vildmarksbad i en mere naturlig stil i træbeklædning, som passer ind i naturens omgivelser. Hvis du mere er til et stilrent og moderne look, kan du også få dette. Er du derfor til et spabad, der skal opvarmes med brænde, og som passer bedre ind i naturens omgivelser, skal du have fat i et vildmarksbad. Er du mere til en moderne og komfortabel løsning med opvarmning med el, kan du også finde dette i vores sortiment.

Hvad er en udespa?

En udendørsspa giver dig mulighed for at få den fulde spaoplevelse – bare udenfor i den friske luft. Mens et vildmarksbad er kendetegnet ved at være rustikt og autentisk, så tilbyder en udespa en mere moderne spaoplevelse. Med en udespa har du mulighed for at få boblebad og at justere temperatur i vandet, præcist som du foretrækker den. Du har mulighed for at styre spabadets funktioner og vandets temperatur via et smart display. Vil du derfor gerne have en luksuriøs spaoplevelse i din have, er en udendørsspa et rigtigt godt valg. Så kan du komme helt ned i tempo efter en travl dag.

Vi har forskellige typer af udendørsspa i mange størrelser og varianter. Er I en stor familie, som skal bruge udespaen, har vi f.eks. udendørsspa med plads til op til 5 personer. Hvis I ikke er så mange, der skal bruge spaen, har vi også varianter med plads til 2-3 personer. Fordelen ved et mindre spabad er, at det ikke tager så lang tid at varme vandet op. Så der er ikke nogen grund til at investere i et stort spabad, hvis det ikke er nødvendigt. Der er både mulighed for at sidde og ligge i spabadet, alt efter hvad du foretrækker.

Hvad er et vildmarksbad?

Et vildmarksbad er et udendørsbadekar, som bliver opvarmet enten med brænde eller et tilkoblet varmelegeme. Vildmarksbade er kendetegnede ved at være lavet af træ. Helt oprindeligt var det nemlig et træbadekar, som blev varmet op med brænde i vildmarken. I dag er der dog flere og flere vildmarksbade, som har en glasfiber- eller plastikindsats, så det er lettere at vedligeholde dem. Du kan få vildmarksbade i mange varianter og prislejer, som adskiller sig i pris og kvalitet. Det er vigtigt, at du køber et vildmarksbad i høj kvalitet, da det befinder sig udendørs og derfor bliver udsat for meget slitage fra vind og vejr. Derfor skal det være holdbart og slidstærkt.

Sådan skal du opvarme dit vildmarksbad

De fleste vildmarksovne bliver opvarmet med træ. Det er med til at give en autentisk stemning af natur og vildmark, når røgen kommer op fra brændeovnen, og vandet i karet langsomt varmes op. Hvis du vil have den ægte følelse af vildmark og natur, skal du derfor have et vildmarksbad med brændeovn. En brændeovn er enten placeret indvendigt eller udvendigt på karet. Er den placeret indvendigt, får du en hurtigere og mere stabil opvarmning, mens den modsat optager en del plads i karet. Med en udvendig ovn får du mere plads i karet, men også en mindre stabil opvarmning. Vil du gerne have en lettere metode til opvarmning end brændeovn, kan du få vildmarksbade med elvarmere og gasovne.

Få vildmarksbad i glasfiber eller træ

Du kan i dag få et vildmarksbad i enten rent træ eller med plastik eller glasfiber på indersiden. Et vildmarksbad i rent træ har et mere autentisk og naturligt skær over sig. Dog foretrækker mange i dag at få et vildmarksbad med glasfiber- eller plastikindsats, da det er nemmere at rengøre og mere behageligt at sidde i. Det holder også længere, og der er mindre risiko for lækage af vand. Hvis du derfor gerne vil have et vildmarksbad, som kræver mindre rengøring, vedligeholdelse, og som har en bedre holdbarhed, så skal du gå efter et vildmarksbad med glasfiber eller plastik indvendigt.

Hvilket vildmarksbad skal du vælge?

Et af de vigtigste spørgsmål at opklare, før du køber et vildmarksbad, er, hvilken størrelse du skal vælge. Vildmarksbade kommer i mange størrelser, så det er vigtigt, at du finder en, som passer til dine behov. Her skal du se på, hvor mange personer som skal bruge den. Har du en stor familie, skal du vælge et vildmarksbad med plads til 4-8 personer. Er det kun dig og måske en enkelt gæst, som skal bruge den, kan du nøjes med et vildmarksbad med plads til 2 personer. Du skal huske, at et stort bad både er dyrere i indkøb og brug, så der er ingen grund til at købe et for stort kar, hvis du ikke har behov for det.

Derudover skal du overveje, om du vil have opvarmning med brændeovn eller el. Du skal også overveje, om ovnen skal være placeret udvendigt eller indvendigt. Samtidig skal du vælge et vildmarksbad, der har et design, som passer til dit hus og have. Vi har dem både i runde og firkantede former, så du kan tilpasse dem til husets form og udtryk. Hvis du gerne vil have en spaoplevelse, kan du vælge varianter med boblebad og massagefunktion, som får dig helt ned i gear. Nogle af vildmarksbadene i vores sortiment har endda læderbetræk, så du får en endnu mere luksuriøs oplevelse.

Hvordan bruger du et vildmarksbad?

Som det er nævnt, skal opvarmningen af vandet enten foregå med en brændeovn eller el. Her kræver en ovn med el mindst forberedelse og arbejde. Med en brændeovn skal du tænde brændet i ovnen og holde det ved lige. Husk at bruge brænde eller træbriketter i høj kvalitet, da det giver en mere effektiv og stabil opvarmning. Derudover skal du naturligvis også fylde vildmarksbadet op med vand, før du bruger det. Sørg for at fylde det næsten helt op, da det giver den bedste oplevelse, når du bruger det. Vandet kan du fylde i med en haveslange, som vi har et stort udvalg af.

Hvor lang tid tager det at opvarme vandet?

Hvor lang tid det tager at varme vandet op, afhænger naturligvis af, hvor varmt det skal være. Hvis vandet skal være 38°C, kan det hurtigt tage nogle timer. Under det enkelte produkt kan du se, hvor mange grader den ca. varmer vandet op pr. time. Typisk ligger det på omkring 5°C pr. time. Du kan gøre opvarmningen væsentlig hurtigere ved at have et isolerende låg på badet, når du varmer det op. Opvarmningstiden afhænger også af, hvilken temperaturen vandet har, når du fylder karret op. Temperaturen udendørs har også en stor betydning for opvarmningstiden, da det tager væsentlig længere tid at varme vandet op om vinteren end om sommeren. Tag også højde for, at det tager et par timer at fylde badet op med vand.

Hvor meget koster det at bruge et vildmarksbad?

Der er forskellige former for udgifter, som du skal overveje, når du bruger et vildmarksbad. F.eks. er der vandforbruget, som typisk ligger et sted mellem 1000-2000 kr. årligt. Dog afhænger vandforbruget både af, hvor mange der bruger badet, og hvor stort karret er. Samtidig er der udgifterne til opvarmning. Bruger du el, er det meget svært at forudsige udgifterne, da elpriserne kan veksle så meget. Generelt er et vildmarksbad med el dog dyrere i drift end en med brændeovn. Med en brændeovn er driftsudgifterne begrænset til det brænde eller de træbriketter, som du bruger til opvarmning. Har du selv brændet på din grund, mindskes udgifterne markant.

Sådan vedligeholder du et vildmarksbad

Løbende vedligeholdelse og rengøring af et vildmarksbad er meget vigtigt. Især vandet skal du udskifte i ny og næ. Vi anbefaler, at du mindst hver måned udskifter vandet. Du kan med fordel have et låg på vildmarksbadet, når du ikke bruger det. Det gør, at der ikke falder skidt ned i det, og låget varmeisolerer også badet. Du skal også huske at rengøre de indvendige dele af vildmarksbadet nogle gange om året, så det ikke bliver for beskidt og bakteriefyldt. Samtidig skal du huske at tjekke pH-værdien i vandet. pH-værdien skal være et sted mellem 7-7,4. Du kan finde udstyr til at tjekke pH-værdien i vores vandpleje. Her kan du også finde vandpleje, som enten kan øge eller sænke pH-værdien. I øvrigt kan du også tilføje klor til vandet, hvis du vil undgå bakterier.

Du skal også huske at vedligeholde den ydre træfacade. Derfor skal du give træfacaden den træbehandling, som den har brug for. Træbehandlingen kan du give 1-2 gange årligt – f.eks. før og efter vintersæsonen. Det gør, at træet fastholder en flot og stærk struktur. Det er også med til, at træet holder tæt. Det er i øvrigt en god idé at lade et vildmarksbad af træ være konstant fyldt med vand, så træet ikke kommer til at tørre ud. Et godt trick er her at tilføje salt til vandet om vinteren, når der er frost, så det ikke fryser til is. Husk altid at læse i brugsanvisningen til det enkelt produkt for at finde ud af, hvordan du rengør og vedligeholder det.

Husk at placere et vildmarksbad på et stærkt og stabilt underlag

Ud over udgifter til køb af vildmarksbad skal du regne med også at bruge både tid og penge på at skabe det rette underlag til vildmarksbadet. Spabade vejer nemlig flere hundrede kilo, og dertil kommer også vandet i karret, som i mange bade kan indeholde flere tusinde liter. Derfor vil der være et meget stort pres på det sted i din have, hvor du placerer den, så du skal sørge for at lave et stærkt og stabilt underlag til spaen. Du kan lave et underlag med f.eks. træ, fliser eller grus.

Placeringen af vildmarksbadet i haven er også et projekt i sig selv. Spabadet skal helst passe æstetisk flot ind i din have. Der er mange måder at gøre dette på. F.eks. kan du bygge spabadet ind i en træterrasse, så du går direkte fra træterrassen og ned i vandet. Dette er en flot og gennemført løsning. Et mindre omfattende projekt er at placere et vildmarksbad på en fliseterrasse. Det er både en flot løsning og kræver ikke så meget af dig. Husk dog, at spabadet ikke skal være for tæt på dit hus, da det plasker med vand over det hele, når det bliver brugt.