Hortensia, Hydrangea, Ø17 cm

  • Placeres i halvskygge/skygge
  • Vandes regelmæssigt
  • Gødes ca. hver fjerde vanding i vækstperioden
  • Ø: 17 cm
<h2>Hortensia – en af havens mest populære planter</h2><p>Hortensia, eller Hydrangea, kendes mest for deres overdådige blomstring med tusindvis af små blomster, der sidder tæt samlet i store blomsterstande. Den almindelige hortensia, Hydrangea, optræder i hundredvis af sorter. Dens form og farve veksler, så du kan vælge den, der skaber den helt rigtige stemning i din have. Denne Hortensia passer til en 17 cm potte, og du har mulighed for at vælge mellem farverne: blå, rød, rosa eller hvid. Blomstervældet er i sig selv en betagende oplevelse i juni-juli, men de kan også blomstre fra juli måned og frem til langt ud på efteråret.</p><br><h2>Det vigtigste er vand</h2><p>Det vigtigste, du skal gøre for at passe dine hortensiaer, er at give dem rigeligt med vand. De udvikler sig nemlig bedst, når de har adgang til alt det vand, de kan drikke. Tørsten afspejles faktisk i det latinske slægtsnavn, Hydrangea, der er afledt af græsk og betyder vandkar. Hortensia er en surbundsplante og bør derfor plantes i sphagnum eller meget humusrig jord, hvor den skal vandes grundigt og især det første år. Hortensiaen er også en alletiders krukkeplante, det er dog en god idé at vælge en krukke med hul i bunden, hvor du gerne må lægge potteskår eller sten nederst, så vandet har mulighed for at løbe væk fra jorden. Trods hortensiaens store trang til vand, må planten aldrig soppe i det. Det er også vigtigt at krukken beskyttes mod barfrost om vinteren, da de ikke klare en almindelig dansk vinter.</p><br><h2>Hvilken jord og gødning?</h2><p>Jordforhold er rigtig vigtigt, når det kommer til dine hortensiaer. Farven på blomsten er nemlig defineret af jordens surhedsgrad (pH værdien). Jord med en pH-værdi på over 5 gør typisk hortensiaer blå, mens jord under 5 i pH-værdi som regel gør dine hortensiaer lyserøde. Vi anbefaler Rhododendronjord, gødet sphagnum eller planteskolejord, som kan hjælpe med at opbygge surbundsbede. Da jordens surhed og næringsindhold er vigtigt for dine hortensiaer, trives de derfor også med næring fra gødning. Vi anbefaler at gøde dem ca. hver fjerde vanding i vækstperioden.</p>
Have & fritid / Blomster, planter & krukker / Haveplanter
109,95
109.95
Price Runner

Relaterede produkter

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Andre kunder så på

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Hortensia – en af havens mest populære planter

Hortensia, eller Hydrangea, kendes mest for deres overdådige blomstring med tusindvis af små blomster, der sidder tæt samlet i store blomsterstande. Den almindelige hortensia, Hydrangea, optræder i hundredvis af sorter. Dens form og farve veksler, så du kan vælge den, der skaber den helt rigtige stemning i din have. Denne Hortensia passer til en 17 cm potte, og du har mulighed for at vælge mellem farverne: blå, rød, rosa eller hvid. Blomstervældet er i sig selv en betagende oplevelse i juni-juli, men de kan også blomstre fra juli måned og frem til langt ud på efteråret.


Det vigtigste er vand

Det vigtigste, du skal gøre for at passe dine hortensiaer, er at give dem rigeligt med vand. De udvikler sig nemlig bedst, når de har adgang til alt det vand, de kan drikke. Tørsten afspejles faktisk i det latinske slægtsnavn, Hydrangea, der er afledt af græsk og betyder vandkar. Hortensia er en surbundsplante og bør derfor plantes i sphagnum eller meget humusrig jord, hvor den skal vandes grundigt og især det første år. Hortensiaen er også en alletiders krukkeplante, det er dog en god idé at vælge en krukke med hul i bunden, hvor du gerne må lægge potteskår eller sten nederst, så vandet har mulighed for at løbe væk fra jorden. Trods hortensiaens store trang til vand, må planten aldrig soppe i det. Det er også vigtigt at krukken beskyttes mod barfrost om vinteren, da de ikke klare en almindelig dansk vinter.


Hvilken jord og gødning?

Jordforhold er rigtig vigtigt, når det kommer til dine hortensiaer. Farven på blomsten er nemlig defineret af jordens surhedsgrad (pH værdien). Jord med en pH-værdi på over 5 gør typisk hortensiaer blå, mens jord under 5 i pH-værdi som regel gør dine hortensiaer lyserøde. Vi anbefaler Rhododendronjord, gødet sphagnum eller planteskolejord, som kan hjælpe med at opbygge surbundsbede. Da jordens surhed og næringsindhold er vigtigt for dine hortensiaer, trives de derfor også med næring fra gødning. Vi anbefaler at gøde dem ca. hver fjerde vanding i vækstperioden.

Tekniske spec attributer

BlomstringsperiodeJuli-september
Diameter17 cm
GødningHver fjerde vanding i vækstperioden
ModelHydrangea
PlaceringHalvskygge/skygge
VandingRegelmæssigt
JordSurbundsjord
Varenummer7300#9688900

Mål attributer

Pakkehøjde (cm)60
Pakkelængde (cm)17
Pakkevægt (kg)1.2
Pakkebredde (cm)17