Juledekorationer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan laver du en juledekoration?

Du kan lave juledekorationer på mange måder, men hvis du skulle have brug for et sted at starte, kan du begynde her hos Silvan. Der findes ingen grimme hjemmelavede juledekorationer, kun nogle meget kreative af slagsen. Husk at have det sjovt, når du, familien og vennerne kreerer. Julen er en sjov tid på året, så husk at hygge jer sammen når I kreerer dekorationer, som kan tælle dagene til jul og de fire søndage i advent.

Fremgangsmåde:
  1. Vælg først en skål, et fad, en bakke eller lignende, hvorpå du kan lave din dekoration.
  2. Placér nu et stykke ler eller et vand-mættet stykke oasis derpå.
  3. Tilføj din lysholder i leret eller oasisen, og pynt med lige de dekorationer, som du foretrækker.
  4. Til sidst tilføjes stearinlyset i lysholderen, og dekorationen er færdig.

Nogen bygger meget høje juledekorationer med masser af gran og pynt, andre går den mere minimalistise rute. Begge typer juledekorationer er flotte på hver deres måde. Vær blot forsigtig med placeringen af stearinlyset, så flammen ikke kommer for tæt på brændbare materialer, såsom f.eks. gran. I eksemplet ovenfor benyttes der blot ét stearinlys. Antallet af stearinlys, fyrfadslys og bloklys i din dekoration afhænger af dine præferencer, og hvad du vurderer, er ansvarligt.

Vælg det rigtige julelys til din juledekoration

Når du skal vælge julelys til din juledekoration, bør du forholde dig til dine æstetiske præferencer, men også dit daglige forbrug af lys i december. Hvis du er typen, der er rigtig god til at få tændt for kalenderlyset, kan et stort bloklys være et godt valg for dig. Hvis du har hang til at glemme at få kalenderlyset tændt, bør du måske vælge et smalt kronelys med tal. Til adventskransen hører normalt fire lys – et til hver søndag i december – men størrelsen på lyset kan du tilpasse til dine behov.

Levende lys og sikkerhed

Hos Silvan sælger vi stearinlys, hvorfor vi gerne vil understrege vigtigheden af ansvarligt og sikkert brug af disse. Det er fuldstændig afgørende, at du altid har tændte stearinlys under opsyn. Tændte stearinlys skal placeres i god afstand til letantændelige elementer, såsom flagrende gardiner og grangrene. Derudover bør de ikke stå, hvor børn og husdyr kan nå eller vælte dem. Hvis du ønsker en fuldstændig brandsikker løsning, så er vokslys med batteri lige noget for dig, og disse forhandler vi også i Silvan.

Juledekorationspynt og -materialer

Der er noget nært uendelige muligheder for, hvad du kan pynte dine juledekorationer med. Hos Silvan har vi et udvalg julefigurer i forskellige materialer. Hvis du foretrækker naturligt og tørret pynt, skønt du ikke lige har tid til en tur i skoven, så kan du også i Silvans butikker finde nødder, frøkapsler, træskiver og meget mere. En juledekoration udelukkende med pynt fra skovbunden er både hyggelig og traditionel, men den kan også med fordel kombineres med søde nissemænd, gyldne bånd og glitterspray.

Hvis du nævner grønt pynt og juledekorationer i samme sætning, er det svært ikke også at tænke på grangrene og pyntegrønt. Nogen vil med sikkerhed mene, at en rigtig juledekoration er dækket af mindst et par grangrene, fordi det er så traditionelt et valg. Heldigvis kan du også finde afskåret pyntegran hos Silvan.

Grønt og levende pynt

Hvis du vælger at opbygge din juledekoration på en bund af jord eller oasis, kan du faktisk benytte levende planter istedet for tørrede. Sørg blot for at gennemvæde din oasis godt, inden du benytter den til at lave dekorationen. En god huskeregel er, at du skal bruge halvt så meget oasis, som der kan være i den beholder, du ønsker at bruge. Oasisen udvides nemlig en hel del, når den gennemvædes med vand. Hos Silvan kan du købe forskellige grønne planter, bl.a. juleroser, hyacinter og succulenter, til en frodig og bæredygtig juledekoration, som holder sig længe, hvis blot den vandes.

Sådan laver du en adventskrans eller julekrans til hoveddøren

En fortryllende julekrans på døren virker særligt indbydende i julemåneden og en adventsdekoration vælger mange at stille frem. Du kan lave begge dele selv, og faktisk behøver det ikke være særlig svært. Du kan naturligvis lave kranse på flere forskellige måde, men her gennemgår vi én måde at gøre det på – nemlig ved hjælp af halmkranse, pyntegran og pynt.

Fremgangsmåde:

  1. Beslut dig først for den ønskede størrelse krans, og vælg en halmkrans i denne størrelse.
  2. Klip dit pyntegran i små buketter. Placér disse én efter én på halmkransen, mens du vikler ståltråd heromkring.
  3. Tilføj gran, indtil kransen er tæt og flot.
  4. Krans til døren: Dekorér nu kransen med julepynt, og hæng den på døren med et bånd.
  5. Advenskrans: Læg adventskransen fladt på bordet, tilføj lysholdere, og dekorér med pynt.

Du kan også lave en krans dekoreret med mos og bær, hvis denne går mere i spænd med din æstetik.

Skab mere tid i julen med færdiglavede juledekorationer

Hos Silvan kan du også finde færdiglavede julekranse og mosdyr, hvis du ikke selv har lyst eller tid til at give dig i kast med kreativiteten. Dekorationerne bliver ikke mindre julede af, at du køber dem færdige. Find derfor fine, færdiglavede julekranse til din hoveddør hos os. Mange besøger i julemåneden også deres afdøde kære på kirkegårdene rundt omkring i Danmark. Her er det et populært valg at medbringe en pyntet krans. Julekranse til dette formål kan du også finde hos Silvan.

DIY-juledekoration


Det behøver ikke være kompliceret at skabe en juledekoration selv. Organisér et par lys, julekugler, hyacinter, husløg og en lyskæde på en trædesten og vupti, årets juledekoration er i hus – og endda helt uden brug af ler, så du kan genbruge julepynten til næste år. Du kan også skifte lysene ud med LED-bloklys, hvis du også ønsker at genbruge lysene.