Sådan laver du en juledekoration

Inspiration til en flot juledekoration

Silvan har lavet en lille guide til dig her, hvor du kan få inspiration til flot og rustik juledekoration. Den er nem at lave, og du kan bruge den i hele juletiden – og i princippet også hele vinteren. Det er i øvrigt en genanvendelig juledekoration, som du kan bruge igen år efter år. Juledekorationen er henvendt til voksne, da den godt kan kræve lidt fingersnilde at lave. Men selvfølgelig kan børnene også deltage i arbejdet, og ellers kan de lave deres egen dekoration ved siden af. Husk altid at holde øje med juledekorationer, når de er tændte, da levende lys godt kan være brandfarligt.

Materialer til juledekorationen

Du får her et overblik over, hvad vi har brugt til denne juledekoration. Hvis du gerne vil supplere med anden julepynt, er du naturligvis velkommen til det. Du kan også sagtens bruge ægte blomster i stedet for kunstige. Foretrækker du LED-stearinlys i stedet for ægte stearinlys, kan du bare bruge dem. Materialerne, som vi har brugt, er disse:

 • Oasis til dekorationer
 • 2 snoede lys
 • 3 tørrede lotusblomster
 • 3 julekogler
 • Jutebånd
 • Tørret blomsterbuket
 • Æbleblad, kunstig plante

Trin-for-trin-guide

 1. Put kunstige eukalyptusblade i oasis: Klip blade af den kunstige eukalyptus, så de har en lille stilk. Bladene sætter du ned i oasisen, så de dækker hele oasisen. Efterlad plads til lysene på toppen.
 2. Sæt lysene i oasis: Put de snoede lys i oasisen. Monter dem godt fast, så de ikke kommer til at vælte.
 3. Pynt med tørrede lotusblomster, julekogler og blomster: Placer de tørrede lotusblomster og blomster sammen med julekoglerne på dekorationen, hvor de kan fungere som pynt.
 4. Bind en sløjfe med jutebåndet: Bind en sløjfe med jutebåndet i bunden af et af lysene.
 5. Så er juledekorationen klar: Juledekorationen er nu klar til at pynte i hjemmet og bringe julestemning i hele december.