Sådan laver du en snekugle

En snekugle er et sjovt og simpelt DIY-projekt for børn og voksne

At lave en snekugle – eller en rystekugle – er et sjovt juleprojekt for både børn og voksne. Den er simpel at lave, og børnene kan være med til en stor del af arbejdet. Dog skal der også bruges varm lim, så det er vigtigt, at du som voksen laver arbejdet med at lime. Ellers kan du sammen med dine børn få lavet en flot snekugle med juletema, som kan løfte julestemningen i hjemmet. Vi har lavet en guide til dig, så du trin-for-trin kan finde ud af, hvordan du laver rystekuglen.

Materialer til en snekugle

Du får her et overblik over, hvilke materialer du skal bruge til en snekugle. Vær opmærksom på, at glycerin ikke er absolut nødvendigt, men den gør, at sneen i kuglen falder langsomt. Det giver en sjov effekt, men du kan godt klare dig uden glycerinen. Du skal bruge følgende materialer:

 • Sylteglas m. skruelåg
 • Stjerner til dekoration
 • Kunstig sne til dekoration
 • Nøddeknækker
 • Limpistol
 • Vand
 • Evt. glycerin

Trin-for-trin-guide

 1. Lim nøddeknækkeren fast på skruelåget: Nøddeknækkeren skal limes fast på skruelåget. Brug limpistolen til at lime den fast. Det er bunden på nøddeknækkeren, som skal limes fast på lågets bund.
 2. Lim stjernerne fast uden på sylteglasset: Uden på sylteglasset kan du lime stjerner fast. Du kan selvfølgelig også lime andet julepynt på – kun fantasien sætter grænser.
 3. Fyld glasset med vand (og evt. glycerin): Nu skal du fylde glasset med vand. Hvis du også skal hælde glycerin i, skal du sørge for at blande det i forholdet 1:4 og hælde glycerinen først i.
 4. Hæld sneen i: Efterfølgende hælder du den kunstige sne i. Du kan sagtens bruge glimmer i stedet for, hvis du har det i overskud derhjemme.
 5. Skru låget på og lim rundt om det: Afslut med at skrue låget stramt på. Lim rundt om låget, så det sidder helt tæt.
 6. Ryst snekuglen og nyd snefaldet: Voila – nu har du din helt egen hjemmelavede snekugle, som du kan ryste og nyde snefaldet fra.