Julepynt

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Bliv klar til højtiden med den rigtige julepynt

Julen står snart for døren, og vi glæder os til den hyggelige og varme stemning, som breder sig overalt. Julestemning kan dog lade vente på sig, hvis ikke den rette julepynt stilles frem. I takt med, at dagene og aftenerne bliver mørkere, bliver julepynten et hyggeligt element, som skaber varme og glæde i hjemmet. Mange har tradition for at pynte op til jul den 1. december eller den 1. søndag i advent, alt efter hvornår disse falder i kalenderåret. Måske du og din familie har en helt tredje tradition i jeres hjem.

Hvordan pynter du hjemmet op til jul?

Du kan dekorere dit hjem lige efter dine ønsker og præferencer. Vigtigt er det dog, at du har in mente, hvilken stil du ønsker, inden du for alvor begynder at handle ind til juletræet og hjemmet som helhed. Hvis du ønsker at holde dig til én farve eller stil, er det i hvert fald en fordel at bestemme hvilken først. Det er også et valg at blande alverdens julepynt i alle farver og stilarter, hvis det er dit ønske – sådan får man altså også et smukt julehjem. Hvis du ikke ved, hvilken julestilart, du ønsker, kan du måske finde lidt juleinspiration her:

Den traditionelle jul

Hvis du er mest til den traditionelle jul, er nisser, engle og farverigt pynt nok lige dig. Tankerne ledes hen på Peters Jul, klassiske julesalmer, kræmmerhuse med klegner og rød-hvide dannebrogsflag på juletræet. Dette er et meget poplært juletema, som du kan vælge at følge i december – og det er nemt at føje nye pyntegenstande til samlingen år efter år. I det traditionelle farveskema er de røde og grønne nuancer vigtige, men de kan sagtens krydres med andre farver – også guld og sølv – og hjemmelavet pynt såsom flettede hjerter og kræmmerhuse.

Den monokrome jul

Det er også en mulighed at følge et monokromt farveskema, når du pynter op til jul. Her handler det om at beslutte, hvilken farve du bedst kan lide og så holde dig til den. Nogen vælger udelukkende at pynte med guld-farvet julepynt, andre igen vælger måske en bordeaux. Farvevalget er helt op til dig. Fordelen ved at vælge den monokrome stil er, at det kan skabe ro i indretningen. Der er ikke mange farver til at forstyrre blikket, hvilket nogen foretrækker. Det er helt sikkert en meget moderne måde at pynte op til jul.

Den minimalistiske jul

Du behøver ikke fylde hele sofaen med nisser, hvis du ikke ønsker det. Det er muligt at pynte op til jul i en mere minimalistisk stil, hvis det er et ønske hos dig. Julen er, hvad vi selv gør den til, og i sidste ende er det dig, der skal bo i hjemmet. Husk derfor at pynte op efter din helt egen stil. Når du pynter minimalistisk, handler stilen om at pynte enkelt og simpelt. Den moderne nordiske stil går hånd i hånd med den enkle stil. Om du så vælger at pynte op med røde nisser eller hvide juletræer er helt op til dig – stilen går blot ud på at begrænse mængden af pynt.

Sådan laver du din egen julepynt

Julepynt er for mange nostalgisk og har stor affektionsværdi. I særdeleshed hvis der er tale om arvestykker eller hjemmelavede kreationer. Julepynt, som du eller dine børn selv har lavet, spreder glæde, når det bliver hængt op, så alle kan nyde det. Højtiden kan være en lidt dyr affære, og derfor kan du med fordel lave nogle af dekorationerne selv. Her kan Silvan også være behjælpelige med et par DIY-julepynt-idéer, som du og din familie kan give jer i kast med:

DIY-julepynt – 4 nemme idéer:

Skab julestemning med dekorative figurer med lys

En stor del af julen er den stemning, lys skaber i hjemmet. Hos Silvan finder du et stort udvalg af hyggelige figurer med julelys. Find fine papirstjerner med lys, der pynter smukt i ethvert vindue. Eller dekorér vindueskarmen med små finurlige lysfigurer udformet som f.eks. et julelandskab, en telefonboks med en julemand eller noget helt tredje. I vores sortiment finder du også en klassisk grankrans med lys, som du selv kan pynte yderligere med din yndlings-julepynt. Figurer med lys er også ofte en sikker vinder på børneværelset. Og samtidigt er det en sikker måde at tilføre julelys til børnenes værelser, uden at skulle bruge levende lys.

Sådan dekorerer du et flot julefrokostbord

Ingen fest uden den rette stemning, og hvordan skaber du den? Det kan du blandt andet gøre ved at dekorere bordet på en kreativ måde. I Silvan har vi masser af pynt, der kan bruges til at anrette det flotteste julebord eller julefrokostbord. I vores sortiment finder du flotte LED-lys og julefigurer, så du og dine gæster kan komme i den rette stemning. For at højne stemningen kan du også gøre brug af matchende servietter og bordkort. Du kan desuden med fordel tage en del af naturen med til bords. Små grangrene, kogler og andet godt fra haven tilføjer nemlig et naturligt element til borddekorationen.

Hjemmelavet julepynt


Julepynt pynter bedst, hvis det har en historie – eller er skabt med kærlighed. Faktisk er det nemt at lave sin egen julepynt, og hele familien kan være med. Træklemmer kan skilles ad og limes sammen til fine stjerner, og kan males i alverdens farver. Brug dem i juledekorationer, eller hæng dem på juletræet. Du kan også lave en smuk sneglobe eller en snelanterne af glaskrukker. Lim kunstigt sne på glaskrukkens yderside, og bind røde bær i jutegarn i toppen.