Juletræsfødder & juletræstæpper

Juletræsfoden og juletræstæppet er begge dele af den sidste finish, når træet skal på plads. I Silvan finder du solide juletræsfødder i adskillige designs med forskellige funktioner, som f.eks. vandbeholder. Du finder også fine og dekorative juletræstæpper, der sætter rammen for det smukke juletræ.

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab en hyggelig base for dit juletræ

Mange byder traditionen tro et juletræ indenfor, når vi kommer til december. De fleste er da også af den overbevisning, at det hører sig julen til. Når du har fundet den helt perfekte gran til stuen, kommer du til juletræsfoden og juletræstæppet. Begge dele er med til at skabe den helt rigtige stemning og er en stor del af oppyntningen. Den helt rigtige fod sørger for, at træet står sikkert og stabilt. Ligeledes sikrer tæppet et flot og dekorativt underlag til gaverne. Se udvalget her, og få styr på de sidste detaljer til den store aften.

Hvilken juletræsfod skal du vælge?

Når du skal finde en ny juletræsfod, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger. Først bør du gøre op med dig selv, om den skal være en del af pynten – altså have et dekorativt formål. Eller om den for dig blot er en praktisk anordning til at få træet til at stå lige. Hvis det æstetiske er vigtigt for dig, er en fod udformet som en fin stjerne måske det helt rigtige. Du kan også få almindelige, runde holdere i grønt plast. Denne type kamufleres godt under træet og trækker ikke opmærksomheden væk fra al pynten.

Den næste overvejelse er, hvilken størrelse stamme foden skal passe til. Hvis du har højt til loftet i dit hjem og altid vælger en stor og høj nordmannsgran, skal foden passe til stammen. Det er derfor vigtigt, at du husker at undersøge størrelsesintervallet. De fleste holdere er justérbare og kan derfor bruges til flere størrelser. Hvis du vil have træet stående inde det meste af december, kan du vælge en juletræsfod med vandbeholder. Så holder det sig friskt og grønt i længere tid.

Find det helt rigtige juletræstæppe

Et juletræstæppe er både praktisk og dekorativt. Det er praktisk, fordi det opsamler grannålene, der ellers falder ned på gulvet. Det er derfor en god idé at vælge et tæppe, der er større i diameteren end træet. Så er det nemt løbende at støvsuge for grannåle, og ligeledes er det let at rydde op, når træet skal fjernes. Når det kommer til udseendet af juletræstæppet, er det naturligvis meget individuelt. I Silvan finder du både de klassiske, naturfarvede juletræstæpper med granranker og røde hjerter samt et juletræstæppe i filt. Vælg det, der passer bedst til din indretning og julestil.

Sådan passer du bedst på dit juletræ

For at kunne nyde dit juletræ så længe som muligt, kan nogle små tiltag gøre forskellen. Vælg f.eks. en juletræsfod med vandbeholder, hvis du gerne vil have træet stående indenfor hele december. På den måde tørrer det ikke lige så let ud, hvilket også mindsker brandfaren, hvis du har levende lys derpå. Inden du sætter træet i foden, kan du skære en lille skive af stammen, så den har et friskt snit – så optager det lettere vandet. Sørg for at holde god afstand til varmekilder som radiatorer, brændeovne og lignende, når du placerer dit træ – det mindsker også brandfaren og udtørringen.

Når julen er vel overstået, er der ingen grund til at smide træet ud med det samme. Du kan bruge grangrenene til vinterbeskyttelse til dine planter. Stammen kan du save op, lade tørre og bruge i brændeovnen eller på bålet. På den måde udnytter du hele træet så godt du kan og får mest muligt ud af det.