Kunstige juletræer

Det kan være noget af en udfordring at udvælge det perfekte juletræ hvert år. Det løser sig dog hurtigt med et kunstigt juletræ. Her skal du kun vælge én gang, så er træet perfekt de næste mange år. Se vores store udvalg af kunstige, allergivenlige juletræer, og find både store og små træer, med og uden lys og sne.

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke slags kunstige juletræer findes der?

I Silvan finder du et bredt udvalg af kunstige juletræer. Vi har et til enhver smag – og det er uanset, om du er på udkig efter den helt store model til stuen, eller blot et lille et til bordet. Alle vores modeller har en medfølgende juletræsfod, så de er lette og hurtige at sætte op. Se her, hvilke slags du kan få:

De klassiske juletræer

Mange foretrækker det helt klassiske juletræ, hvorpå man selv kan sætte lys og pynte, som man vil. Hos os finder du altid en størrelse, der passer i netop dit hjem. Kunstige juletræer findes i flere prisklasser og kvaliteter. De fås fra 150 cm og helt op til 210 cm i højden. Du kan endda få en slankere udgave, der ikke optager så meget plads i bredden.

Kunstige juletræer med lys eller sne

Du kan også få træer med medfølgende lyskæde. På den måde er du altid sikker på at have en lyskæde, der passer præcis i længden. Du kan naturligvis altid spæde til og tilføje levende lys til den store aften. Men ellers skal du kun koncentrere dig om pynten, og om at skabe din helt egen, personlige stil. Derudover kan du også få en model med sne på grenene. Det giver en ekstra følelse af sne og vinterhygge, bare indendørs.

Mini-juletræer

Er pladsen trang? Eller synes du bare, at et lille juletræ er det hyggeligste? Så kan et minitræ være det helt rigtige for dig. De fås i både 60 og 90 cm højde, så du f.eks. kan have dem stående på et bord. De er perfekte til den lille lejlighed, hvor det måske ikke er så praktisk med en stor, ægte gran. Her får du stadig glæden ved at pynte træet og hele den stemning, et juletræ medbringer. Det er også let at opbevare, når højtiden er overstået. Det fylder ikke meget i et kælder- eller loftsrum.

Skab glæde og stemning hele december

Med et kunstigt juletræ behøver du ikke bekymre dig om, hvornår du sætter det op. En ægte gran har en naturlig kort levetid og vil typisk kun kunne stå fremme ca. 14 dage – i hvert fald, hvis den stadig skal være grøn. Men den problemstilling er du helt ude over med den kunstige variant. Med sådan et kan du starte og slutte højtiden, lige når du vil. Det er nemlig grønt hele året rundt og beholder altid grannålene på grenene. På den måde er du garanteret stemning og glæde igennem hele december, og du kan nyde dit flotpyntede træ, lige så længe du har lyst.

Kan et kunstigt juletræ virke naturtro?

Mange har bekymringer om, hvorvidt det er muligt at genskabe udseendet fra en ægte gran i de kunstige udgaver – men der er ingen grund til bekymring. Der findes mange forskellige kvaliteter af kunstige juletræer. Du kan sagtens få nogle, der ligner den ægte vare utroligt godt. De mest naturtro træer ligger typisk i et lidt højere prisniveau, men du skal ikke have det i mange år, før det har tjent sig selv ind igen. Det kan derfor være en rigtig fornuftig investering. Mange af de kunstige modeller har lige så mange individuelle grannåle som de ægte. Det kan derfor nogle gange være nødvendigt at røre træet for at kende forskellen.

Slip for rengøring og allergi

Vi kender det alle – julen er ved at synge på sidste vers, og det samme er juletræet. Der ligger efterhånden flere grannåle på gulvet, end der sidder tilbage på grenene. Når det så skal bæres ud, efterlader det en sti af de tilbageværende grannåle igennem hele huset. Det kræver en hel del rengøring, som ikke altid lige er det, man vil bruge de sidste juledage på. Men alt det slipper du for med et kunstigt juletræ. Her bliver grannålene siddende hvor de skal, nemlig på grenene – og det vil de blive ved med, år efter år.

Har du allergikere i familien? Så kan det være endnu en grund til at vælge et kunstigt juletræ. Ægte grantræer kan nemlig producere harpiks, der indeholder et allergifremkaldende stof, der hedder kolofonium. Det kan medføre eksem, der viser sig i form af rødme, hævelser og kan give blærer. Det er ikke en meget udbredt allergi, men absolut heller ikke uhørt. Det kan derfor være en rigtig god idé at investere i et kunstigt træ, hvis du har allergikere i familien. Så kan alle danse omkring træet uden at skulle bekymre sig om at holde afstand for ikke at røre det.