Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få hobbymaling til voksne og børn i Silvan

Går du med drømmen om at blive den nye Monet eller Picasso? Eller nyder du bare at male små motiver? Mange bruger tegning og maling til at koble af fra hverdagen – nogle finder det endda terapeutisk at sidde med en pensel og lade fantasien få frit spil. I Silvan finder du hobbymaling i alverdens farver og nuancer. De findes i form af akrylmaling, akvarelmaling og oliefarver. Så uanset om du vil male landskabet af den jyske hede eller tegne abstrakte figurer, kan du helt sikkert finde en farve, du synes er pæn. Derudover kan du også finde andre sjove hobbyartikler.

At tegne og male er for alle aldre. Og oftest er tegning og maling er nogle af de første kreative aktiviteter, som børn bliver sat til. Derfor er det også oplagt at have maling og tegnegrej til børnene. Tuscher og blyanter er redskaber, børnene kan have liggende på børneværelset eller i et lille penalhus, som kan tages med i skolen og SFOen. Hvorimod maling og lærreder kræver lidt mere plads og er en smule mere omstændige at flytte rundt. I kan også, sammen som familie eller vennegrupper, stable en maledag på benene. Her I kan kombinere den kreative aktivitet og kvalitetstid med hinanden.

Hvilke andre typer hobbyartikler kan du få hos Silvan?

Slå din kreativitet løs med et væld af hobbymaling og hobbyartikler fra vores sortiment. Til papiret kan du, som tidligere nævnt, få akrylmaling, akvarelmaling og oliemaling samt tuscher og blyanter. Det er derfor op til dig, hvilket alternativ du vil anvende. Derudover kan du også få ansigtsmaling og fingermaling til børn og barnlige sjæle. Til dem, der gerne vil undgå at lege med maling, kan vi også tilbyde ler i flere farver. Derudover kan du også få forskelligt tilbehør i form af pensler og lærreder.

Selvhærdende ler og fingermaling

Hvis du er mere til aktiviteter, hvor du har det mellem fingrene, er fingermaling et god bud. Det er især et hit blandt de mindre børn, som endnu ikke mestrer de store tegneevner. Men det er også ganske befriende for voksne at lade penslen ligge en gang i mellem – og faktisk kan du male flotte ting på papir og karton. Hvis du vil være helt fri for maling, kan du i stedet kaste dig over selvhærdende ler. Med leret kan du forme og modellere, lige hvad du vil. Idet leret er selvhærdende, slipper du får at brænde det, og du kan indenfor rimelig tid tage din figur i brug.

Ansigtsmaling

Ansigtsmaling er en sjov og anderledes måde lege med maling på. Som navnet antyder, er det nemlig beregnet til at udsmykke ansigtet med sjove motiver eller mønstre. Det er især brugt til Fastelavn og Halloween, hvor sminken er en del af en udklædning. Men det kan også være sjovt at have i forbindelse med andre fester med udklædning. I æsken med ansigtsmaling får du flere farver, så du kan lave alt fra en sommerfugl til Spiderman. Ansigtsmaling kan både anvendes af børn, unge og voksne.

Tuscher og blyanter

Desuden kan du også få tuscher og blyanter i mange forskellige farver. Tuscherne er permanente og giver derfor ensartethed på papiret eller kartonet. Tuscherne er særligt gode til fine-art-projekter, hvor der er fokus på de rene og fine linjer. Så hvis du virkelig vil fordybe dig, så kan de være en god start. Hvis du samtidigt er lidt ked af, at dine børn skal lege med dine artikler, er der heldigvis en løsning til dette. I Silvan forhandler vi nemlig også tuscher til børn, der kan anvendes på sten, porcelæn og tekstil.

Pensler, malerlærreder og blokke

Du kan prøve kræfter med at male med/på andre genstande. Men for det meste er pensler og malerlærreder stort set et must, når du skal male med henholdsvis oliemaling, akrylmaling og akvarel. Du kan få flere typer malerredskaber, bla. pensler og penselsæt. Det giver dig mulighed for at arbejde med forskellige teknikker og male helt til mindste detalje. Du kan også finde flere størrelser lærreder, så der er både til små hyggelige maleseancer og til de helt store maleprojekter. Vi har desuden blokke af papir/karton, som kan anvendes til, akrylmaling, akvarelfarver eller til tuscher.

Andre malerredskaber

Du kan, udover maling, pensler og lærreder, også finde andre maleredskaber, herunder: Staffeli og bordstaffeli og malerpaletter, samt spartelknivsæt. Derudover kan du også finde produkter, du kan anvende i forbindelse med du maler, som eksempelvis struktur-gel, modelleringspasta, fernis og additiv til akrylmaling.

Skal du vælge akvarelmaling, akrylmaling eller oliefarve?

Hvis du synes, det kan være svært at vælge mellem de forskellige typer malinger, så kan du gøre dig følgende overvejelser:

  • Vil du male på papir eller lærred?
  • Hvilken type maleri/motiv vil du male?
  • Hvor meget tålmodighed besidder du?
  • Hvad er dit ambitionsniveau?

Akvarelmaling

Akvarelmaling er egentlig vandfarve, men det er synd at sammenligne det med de klassiske børnevandfarver, som mange legede med i børnehaver og skoler. For du kan nemlig opnå koncentrerede farver på papiret, selvom du blander farven med vand. Du kan arbejde med skygger, lag-på-lag og dybde. Mange bruger akvarellen til at male naturen og landskaber. Akvarel giver en mat finish på papiret, når det er tørt. Og så tørrer det i øvrigt hurtigt.

Akrylmaling

Hvis du leder efter en alsidig maling, så bør du overveje akrylmaling. Det egner sig særdeles godt til lærred, men kan på grund af den gode holdbarhed også anvendes på pap, papir, plastik og træ. Derudover kan skabe mange effekter med malingen, inklusiv en smule struktur, alt efter hvilket malerredskab du anvender (pensler, svamp m.m). Det betyder bl.a., at du både kan få malingen til at fade, fremstå koncentreret, løbe m.m. Akrylen tørrer inden for relativt kort tid.

Oliefarve

Oliefarver kender vi som det klassiske valg til store malerier, hvad end det er portrætter, landskaber eller blomster. Malingen er nemlig fantastisk at arbejde med, hvis du virkelig vil gå i detaljerne og skabe struktur på lærredet. Oliemalingen har en blank finish. Oliemaling har en lang tørretid, så du må væbne dig med en smule tålmodighed. Afhængigt af mængden og struktur/tykkelse kan der godt gå nogle dage. Til gengæld kan du arbejde vådt-i-vådt, og dermed har du længere tid til at rette fejl eller tilføje mere til maleriet.

Sådan fjerner du maling og blæk fra tøjet

Det kan godt blive en beskidt affære at være kreativ med maling og tuscher. Især børn kan være uheldige at få det på tøjet, men voksne kan sandelig også være klodsede med penslen. Derfor får du her nogle råd til, hvad du kan gøre, hvis uheldet skulle være ud. Hvis du har fået mærker af tusch på tøjet, er der et par muligheder. Hvis tuschen er vandbaseret, kan du først prøve at fugte pletten, gnide opvaskemiddel, lad tøjet ligge i en lufttæt pose over natten, og vask som normalt til sidst. Hvis tuschen er spritbaseret, kan du hælde husholdningssprit på en fnugfri bomuldsklud og duppe på tøjet/pletten. Vask herefter tøjet som normalt.

Der er også håb, hvis du har spildt maling på dit tøj. Det er selvfølgelig bedst at reagere hurtigst muligt, før malingen trænger for godt ind i stoffet. Der er dog en lille forskel på, hvilken metode du skal bruge, da det afhænger af, om malingen er vandbaseret eller oliebaseret.

Fjern vandbaseret maling

Hvis pletten stadig er våd, kan du bruge en gammel klud til at duppe malingen af stoffet. Nogle gange kan du endda være heldig, at det kan skrabes af med en ske. Hvis pletten er ved at tørre ind, kan du holde det vådt lidt, så det bliver nemmere at fjerne. Herefter vender du vrangen ud af tøjet og skyller det med en varm og stærk vandstråle. Vask trøjen som normalt efterfølgende. Nogle typer pletfjerner kan også få malingen væk. Hvis malingen er helt tørt, kan du forsøge at skrabe det af stoffet med en sløv kniv.

Fjern oliebaseret maling

Det er lidt vanskeligere at fjerne oliemaling, da det næsten ikke er til at fjerne, hvis pletten først er tørret ind. Derfor anbefaler vi, at du fjerne pletten med det samme. Vend vrangen ud. Forsøg at duppe pletten med en klud og terpentin, indtil pletten forsvinder. Læg eventuelt tøjet mod en tør klud under tøjet, som kan opsuge overskydende terpentin. Skyld herefter med koldt vand mange gange for at få terpentinen helt væk. Herefter kan tøjet vaskes som normalt. Vi anbefaler, at du bruger handsker til behandlingen. Brug ikke denne metode, hvis malingen er med rayon, acetat eller triacetat.

Køb maling til flere formål i Silvan

Leder du efter maling til andre formål, kan du heldigvis også finde det i vores sortiment. Til de store projekter indendørs kan du købe maling til væg og loft, samt gulvmaling. Her kan du få maling med glans, mat eller helmat. Synes du, den traditionelle hvide nuance er lidt for kedeligt, har du mulighed for at få tonet malingen i vores farvetoner. Du skal blot tage ned i din lokale Silvan, hvor vi står klar til at hjælpe med at tone malingen. Det er også muligt at lege med farver i forskellige rum i den virtuelle farvevælger. Til udendørs projekter kan du få facademaling, træmaling og metalmaling. Til udendørsbrug kan du desuden få træbeskyttelse og grundere til dit træværk. Til de mindre projekter kan du få spraymaling.

Uanset hvor stort eller lille dit malerprojekt er, er det altid en god idé at sørge for tilstrækkelig med afdækning. På denne måde undgår du, at der kommer maling på tøj, gulv og andre genstande. Til gulvet kan du få afdækningspap eller afdækningstæpper. Dette kan selvfølgelig sættes fast med malertape. Malertapen i sig selv bliver også brugt til at dække mindre områder og/eller til at sikre rene linjer. Til de helt store maler projekter anbefaler vi, at du ifører dig en malerdragt, som dækker hele kroppen. Arbejder du med spraymaling, bør du gøre det udendørs. Er der tale om en flytbar genstand, er det smart at skærme med en tom papkasse. På denne måde spredes eventuelle malingrester ikke.