Dekomaling

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan du bruge dekomaling til?

Har du et DIY-projekt, som du gerne vil dekorere? I så fald er dekomaling den perfekte løsning. Dekomaling – som også kaldes dekorativ maling – er udviklet til at dekorere næsten alle overflader. Det inkluderer overflader som træ, sten, zink, terrakotta og plast. Det er en vandbaseret akrylmaling, som både kan bruges inden- og udendørs. Den har en meget kort tørretid, da den tørrer på kun 5-10 minutter. Hvis du skal bruge dekomalingen udendørs, anbefaler vi dog, at du lader den hærde indendørs i mindst 1 døgn, før du stiller den malede genstand udendørs. Vi har dekomaling i mange farver såsom sort, hvis, guld, grøn og blå.

Skab overblik med tavlelak

Har du brug for at skabe overblik i hverdagen, når du skal have styr på familiens aftaler og opgaver? Så kan det være en god idé at male en tavle et sted i hjemmet. Her kan du bruge en tavlelak, som du kan købe i Silvan, så du nemt og hurtigt kan male en tavle på en væg, dør eller låge. Der er en sort og mat farve på tavlelakken, hvor du kan skrive ugens plan med blødt kridt. Når næste uges plan skal noteres, kan du hurtigt viske den gamle plan ud og skrive den nye plan - altså ligesom du nok allerede kender det fra tavlen i klasseværelset.

Sådan bruger du kalkmaling

Kalkmaling er en populær maling til især træmøbler. Hos Silvan kan du netop finde kalkmaling, som er særligt velegnet til træmøbler. Kalkmaling giver et lidt vintage-agtigt look til møblerne, som kan understrege en charmerende rustik stil i hjemmet. Har du eksempelvis købt et møbel i en genbrugsbutik, kan du friske det op med kalkmaling. Du kan også male ældre møbler, som du allerede ejer, hvis du gerne vil ændre deres udseende. Vi har kalkmaling i mange farver. Bl.a. har vi kalkmaling i støvgrøn, gråblå, vanilje og støvgrå. Det er en vandbaseret maling, som derfor er egnet til indendørsbrug.

Det er vigtigt, at du forbereder møblet, før du begynder at male det. Bl.a. bør du slibe alle overfladerne af træ grundigt, så den gamle maling og olie forsvinder. Vask herefter møblet grundigt af. Når overfladen er helt ren, får du nemlig det flotteste resultat. Hvis du køber en bøtte med 250 ml kalkmaling, så rækker den til 1-2 m2 møbeloverflade. Når du har malet møblet, kan du efterbehandle det med en særlig klar voks. Det giver en ekstra effekt og en stærkere overflade. Hos Silvan kan du finde en klar voks til efterbehandling af kalkmaling på møbler.

Få flotte og farverige møbler med møbelmaling

Ud over kalkmaling forhandler vi også andre former for møbelmaling. Bl.a. forhandler vi en særlig metallisk effektmaling, der giver møbler en skinnende metallisk effekt. Malingen kan både bruges til møbler og vægge. Vi har møbelmalingen i farver som Champagne, Silver Metal, Shimmering Purple og Shiny Blue. Før du påfører malingen, er det vigtigt, at du sliber og renser træet, så der ikke er løstsiddende maling eller tidligere maling. Du bør også spartle eventuelle huller og revner i træet. Du kan også rense overfladen med en grundrens, hvilket gør overfladen endnu bedre klar til at blive malet.

Overfladen skal gerne males 2-3 gange for at opnå den fulde effekt. Det kan tage op til 28 dage, før malingen er helt tør (se mere information om tørretid under den enkelte produktbeskrivelse). Husk at finde en passende pensel til projektet. Kunne du godt tænke dig at se et eksempel på, hvordan malingen kan se ud på møbler? Så kan du prøve vores farvevælger, hvor du også kan se en visualisering af, hvordan bestemte farver ser ud på møbler. Du kan desuden også se i vores træmaling og metalmaling, hvor du kan finde et større udvalg af maling til træ- eller metaloverflader.