Malerlærreder

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket malerlærred skal du vælge?

Lærrederne, du finder i Silvan, er dansk produceret og kan fås i to tykkelser. Jo tykkere lærredet er, des bedre er det til at opfange malingen. Derudover er hele lærredets kvalitet også afgjort af, hvilket træ der er brugt. Jo bedre kvalitet træet har, des bedre lærred får du. Det skyldes, at træet, der sidder bag lærredet, er et organisk materiale, der bevæger sig ved temperaturændringer. I værste tilfælde kan træet blive skævt eller sprække. Idet lærredet sidder fast på træet, kan lærredet følge med og i værste tilfælde bule. Jo stærkere træet er, des mindre risiko har du for, at lærredet går i stykker.

Hvilket lærred du skal vælge, er helt op til dig. Oftest er det afgjort af, hvilket projekt du skal i gang med, og hvilket størrelsesforhold du vil male i. De fleste har dog flere størrelser at vælge imellem eller flere af samme slags. Alle lærreder i Silvan er produceret i bomuld, hvilket både kan anvendes af amatører og professionelle. Du kan desuden også få lærreder, der egner sig godt til børn. Du kan få blanke lærreder, eller du kan få lærreder med motiv. Her skal de blot male efter de streger, der i forvejen er trykt på lærredet.

Få malerlærreder fra 10x10 cm til 100x150 cm

En af de ting, der er gode at have med i overvejelserne, når du skal vælge et lærred, er plads. Skal malerierne op at hænge i dit eget hjem, er det selvfølgelig vigtig, at målet på lærredet passer til væggenes mål. Hos Silvan er det mindste lærred er på 10x10 cm, hvilket må siges at være i den lille ende. Det største lærred kan du få på 100x150 cm. Du kan herudover få størrelser imellem. Eksempelvis kan du få kvadratiske lærreder med målene 80x80cm eller 100x100 cm. Du kan også få rektangulære lærreder, der eksempelvis måler 30x90 cm. Der er derfor en hel del at vælge imellem, og du kan mixe, som du vil.

Er du nybegynder, er det smart at starte med et enkelt eller få lærreder. På denne måde kan du få en idé om, hvordan det er at male. F.eks. er det en god idé at afprøve din tålmodighed. Bare fordi du kan, har du ikke nødvendigvis brug for det i starten. Dertil er det også vigtigt at huske på, at større lærreder kræver mere maling. Er du ikke klar til at investere i det, kan du i stedet købe lidt mindre lærreder. Hvis maling på lærred derimod allerede en hobby, kan du give dig i kast med at lege med de mange størrelser lærreder. Du kan også købe flere af den samme størrelse og lave ét maleri fordelt på eksempelvis 4 lærreder på 40x40 cm.

Hvilken maling kan du bruge på lærreder?

Lærrederne, du kan få hos Silvan, er primært til oliefarver og akrylmaling. Disse malinger arbejder og hæfter sig bedst på overfladen, der som regel er af bomuld, blandingslærred eller hør. Det er vigtigt, er at sikre sig, at lærredet er grundet først. Hvis lærredet ikke er grundet, vil du ikke få et godt resultat med malingen. Malerlærrederne, du finder i Silvan, er grundet på forhånd, og du kan derfor gå i gang med at male med det samme. Ønsker du at male med vandfarve på et lærred, skal du have fat i et særligt lærred, som har fået en speciel behandling. Generelt anbefaler vi dog, at du køber særligt papir, når du maler med akvarel.

Selvom lærreder mest er forbeholdt de nævnte typer malinger, kan du også bruge andre ting til at lave kunst på et lærred. Især for børn handler det ikke om at stå i timevis og lave et flot maleri. Hvis du vil hjælpe dem eller dig selv på vej, kan du starte ud med at tegne op med blyant, før du maler. Du kan også lime små ting på lærredet. Det kan eksempelvis være små muslingeskaller, fjer, blade, blomster, pailletter, perler, glimmer, og hvad du nu ellers kan finde på. Du kan også bruge tusch på lærredet. Her det dog en god idé at bruge tuscher, der kan anvendes til formålet. Husk også på, at modsat blyantstreger, så kan tusch ikke fjerne fra lærredet igen.

Hvilke andre hobbyartikler og malertilbehør kan du få i Silvan?

I Silvan kan du finde mange sjove ting til dit hobbyprojekt. Du kan selvfølgelig finde forskellige typer malinger, herunder akrylmaling, oliefarver, akvarelmaling. Du kan desuden også finde spraymaling, som egner sig godt til møbler, lamper og dekorationer i metal, træ, sten osv. Der findes desuden maling og kalkmaling, som du kan bruge på gamle møbler m.m. Skal I til udklædningsfest, kan I også få ansigtsmaling – en aktivitet der sjov for både voksne og børn.

Malerredskaber har vi et fint udvalg af forskellige pensler, spartelknivsæt, papirblokke og andet tilbehør. Når du skal male på lærred, kan det godt blive en lidt griset affære. Derfor er der nogle ting, du med fordel kan købe til dit maleprojekt. De helt små lærreder kan du måske nøjes med at sidde med ved et bord. Her er det en god idé at afdække med enten avispapir eller afdækningsfolie, så der ikke kommer maling på bordet. Står du derimod med de lidt større malerier, er det en god idé at bruge et staffeli. Du kan desuden også få fernis og additiver, som du kan bruge sammen med malingen.