Rengøringsmidler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvan har et stort udvalg af rengøringsmidler

Hvis du skal rengøre hjemmet ordentligt, er det nødvendigt med gode rengøringsmidler. Rengøringsmidler findes i utroligt mange typer, som kan anvendes til helt specifikke formål. Hos Silvan finder du et bredt og varieret udvalg af rengøringsmidler, som du kan bruge i både badeværelset, køkkenet og stuen. Vi har bl.a. flere forskellige varianter af universalrengøring, der er ideelle til generel rengøring af hjemmet. Det kan være svært lige at finde ud af, hvordan du skal gribe rengøringen an. Vil du derfor gerne have gode råd til, hvordan du kan lave en hovedrengøring af hjemmet, kan du læse med i vores guide, Hovedrengøring – sådan gør du hjemmet hovedrent.

Ud over rengøringsmidler forhandler vi også flere andre produkter, der kan være relevante i forbindelse med rengøring. Eksempelvis har vi et stort sortiment af rengøringsartikler. Uden rengøringsartikler kan du ikke komme særligt langt med rengøringen, så dem skal du huske at købe med. Herudover kan du også finde et stort udvalg af kemikalier hos Silvan. Kemikalier er et godt alternativ og supplement til rengøringsmidler, hvis du skal rengøre overflader, hvor rengøringsmidler ikke helt er nok. Husk altid at bruge beskyttelsesmidler, når du gør rent – f.eks. kan du bruge gummihandsker. Herunder kan du læse meget mere om de mange varianter af rengøringsmidler, så du ved, hvilken type du skal bruge.

Hvordan laver du en grundig rengøring af toilet?

Badeværelset er et af de steder i hjemmet, hvor det er vigtigst at have helt styr på rengøringen. Der kan ophobe sig mange bakterier i badeværelset, som i værste fald kan sprede sig, hvis der ikke er gjort godt nok rent. Især hvis der er mange, som bruger badeværelset, skal det rengøres hyppigt og grundigt. Overflader skal vaskes af, så der ikke er bakterier der – her kan du f.eks. bruge et universalrengøringsmiddel. Derudover skal selve toilettet renses, og spejlet skal også pudses. Vil du gerne have en bedre lugt på badeværelset, kan du bruge duftpinde. Du kan her læse, hvilke rengøringsmidler du kan vælge til de forskellige områder på badeværelset.

Toiletrens

Selve toiletkummen er et af de områder, der er meget vigtige at holde rene. Du bør have en toiletbørste ved siden af toilettet, så kummen løbende kan holdes ren. Samtidig skal du også gerne have en toiletrens ved siden af toilettet. Med en toiletrens – eller WC-rens – kan du holde toiletkummen ren og velduftende, så badeværelset fremstår flot og indbydende. Desuden kan en toiletrens også bekæmpe den kalk, der kan ophobe sig i bunden af kummen. Et anden rengøringsmiddel er en cisternerens. Rengøring af cisternen glemmes ofte, men den bør også renses en gang imellem. Ved at påføre rens i cisternen kan du bl.a. mindske mængden af kalk i den.

Afløbsrens

Afløbene i badeværelset og køkkenet kan risikere at stoppe til, da der kan dannes propper med fedt, hår og snavs i dem. For at opløse disse propper kan du bruge afløbsrens. Afløbsrens virker ved, at den opløser propperne i afløbet, så vandet igen kan løbe frit. Hvis vandet begynder at løbe langsomt igennem afløbet, er det ved at være på tide, at afløbet bliver renset. Der er afløbsrens i flydende form og som gel og pulver. En svupper er også altid god at have derhjemme, hvis du vil opløse en prop i afløbet. Andre gode VVS-artikler til afløbet kan være rensebånd og rensespiraler.

Kalkfjerner

Kalk kan hurtigt blive et problem på et badeværelse. Der kan opstå kalk alle de steder, hvor der er vand – hvad enten det er på armatur, i brusekabinen, toilettet og mange andre steder. Det vigtigste er løbende at fjerne kalk på badeværelset, da det kan være svært at fjerne det, hvis der opstår store lag med kalk. Du kan finde kalkfjernere til de helt specifikke områder på badeværelset – det er f.eks. toiletkummen, brusekabinen og armatur. Kalkfjernere findes både som spray og flydende form. Læs altid i produktbeskrivelsen, om materialet kan tåle at få påført kalkfjerneren.

Skimmelfjerner

Skimmelsvamp opstår steder, hvor der er meget fugt – og da der ofte er fugtigt på badeværelser, kan der opstå skimmelsvamp i dette rum. Det er vigtigt at bekæmpe skimmelsvamp, så problemet ikke spreder sig. Desuden kan skimmelsvamp i værste tilfælde udgøre en sundhedsfare. Til bekæmpelse af skimmelsvamp kan du bruge forskellige former for skimmelfjernere. Skimmelfjernere kan både fjerne og forebygge skimmelsvamp. Skimmelfjernere kommer ofte som spray og findes med og uden klor. Har du skimmelsvamp i et rum, er det vigtigste dog, at du finder årsagen til problemet, da en skimmelfjerner kun kan bekæmpe problemet midlertidigt.

Glasrens

Spejlet på badeværelset kan hurtigt blive beskidt. Der kan komme fedtede fingre, kalk og tandpasta på spejlet, der kan gøre, at det ikke er så skinnende rent, som det bør være. Heldigvis kan du rengøre spejlet med særlig spejlrens, så det igen kan blive rent og skinnende. Husk at bruge en vinduesskraber, når du skal rengøre spejlet. Glasrens vil typisk være i en spray, så du nemt og hurtigt kan få det på spejlet. Gør det derfor til en del af din rengøringsrutine, at du også renser spejlet, så det også er flot og klart.

Sådan rengør du køkkenet med rengøringsmidler

Køkkenet skal ligesom badeværelset også være helt rent. Det skyldes, at du bruger køkkenet til at forberede mad, og derfor skal du undgå, at der er for meget skidt i køkkenet. Køkkenbordene skal f.eks. helst være frie for snavs, og gulvet bør også være helt rent. Desuden skal du også huske at rengøre køleskabet, fryseren, mikrobølgeovnen, emhætten, ovnen, og hvad du nu ellers har af apparater i køkkenet. Mens de fleste regelmæssigt renser køkkenbordet, kan andre dele af køkkenet blive glemt. Nogle områder kan du rengøre med helt almindeligt universalrengøringsmiddel, mens du andre steder bør bruge specielle rengøringsmidler.

Opvaskemiddel og maskinrens

I køkkenet ordner du opvasken – og derfor skal du også have opvaskemiddel. Selv hvis du har en opvaskemaskine, er det en god idé at have opvaskemiddel, så du også kan vaske op i hånden. Vi forhandler flere forskellige typer af opvaskemiddel. Har du en opvaske- eller vaskemaskine, kan du også rense disse med maskinrens. I både opvaske- og vaskemaskiner kan der ophobe sig aflejringer med skidt, fedt og kalk. Heldigvis kan du med særlig maskinrens få renset maskinen grundigt, så den bliver helt ren. Er der dårlig lugt fra maskinen, kan en maskinrens også hjælpe.

Ovnrens

I en ovn kan der være meget snavs, som kan være utroligt svært at komme af med. Da der kan være fastbrændt fedt og gamle madrester i ovnen, er almindelige rengøringsartikler og rengøringsmidler typisk ikke nok til at rense ovnen. I stedet kan du bruge en ovnrens, da den er lavet til at opløse fedt og snavs i ovnen. Ud over at rengøre ovnen kan en ovnrens også rense bradepander og riste. Typisk skal ovnrens sprayes på den overflade, der skal renses, hvorefter den kan vaskes af med en svamp eller andet. Husk at bruge gummihandsker, når du arbejder med ovnrens.

Stålrens

Mange overflader i køkkenet er lavet af rustfrit stål. Eksempelvis er køkkenvasken lavet af rustfrit stål, og derudover kan køleskabe, køkkenborde og komfuret være lavet af stål. Stål har nemlig mange fordele, da det bl.a. er et hygiejnisk materiale, der er nemt at rengøre. Skal du rense stål effektivt for fedt og snavs, kan du bruge en stålrens. Særligt rundt om kogepladerne kan der være meget fedt og skidt, som er svært at komme af med. Stålrens kan danne en beskyttende hinde på stål, der gør det nemmere at vedligeholde overfladen. Vær opmærksom på, at nogle typer af stålrens ikke må bruges på gummilister, pakninger og lignende materialer.

Hvilke rengøringsmidler kan du bruge i stuen?

Stuen skal naturligvis også gøres jævnligt rent, så den fremstår ren og indbydende. I stuen vil der ofte være store overflader, der kan vaskes og støvsuges. I den forbindelse kan du også se i vores udvalg af støvsugere, hvis du er på udkig efter en ny støvsuger til hjemmet. Netop støv kan blive et problem i stuen, hvis der ikke hyppigt bliver støvet af. Husk at tørre overfladerne af på reolerne, skabene, gulvet, og hvor der nu ellers kan samle sig støv. Du kan her læse, hvordan du bedst muligt kan rengøre stuen med udgangspunkt i gulvvask, tekstilrens og vinduespudsning.

Gulvvask

Alle rum har selvfølgelig et gulv, så korrekt gulvvask er relevant i hele hjemmet. Dog er det største gulvareal normalt i stuen, så her skal du virkelig fokusere på at rense gulvet korrekt. Gulve findes i mange materialer såsom klinker, tæppe og træ. I dag er de fleste gulve i stuen af træ. Trægulve kan have godt af at få en speciel behandling. I vores udvalg af træpleje og grundbehandling kan du finde rengøring- og plejemidler, der kan give et pænere og mere holdbart trægulv. En anden form for gulvrengøring er gulvvaskere, der på en smart måde kan rense gulvet effektivt.

Tekstilrens

Mens de fleste rengør gulvet, borde og skabe i stuen regelmæssigt, kniber det lidt mere med at rense sofaer og lænestole. Selvom sofaer og lænestole ikke skal renses lige så ofte som f.eks. gulvet, bør du stadig prioritere at få dem gjort rent i ny og næ. Du kan bl.a. gøre det til en rutine at støvsuge lænestolene og sofaerne. Herudover kan du bruge tekstilrens, hvis de skal renses grundigt. Der kan være både fedt og skidt på sofaer, som tekstilrens kan fjerne. Sørg altid for at undersøge, om tekstilet på sofaen kan tåle tekstilrensen. Har du tæpper i stuen, kan du også bruge tekstilrens til at rengøre disse.

Vinduespudsning

Stuen er nok ikke det eneste rum, hvor du har vinduer. Ikke desto mindre er det typisk i stuen, at der er de største vinduespartier, og det betyder, at det især er vigtigt at have rene vinduer i dette rum. Med en god vinduesrens og vinduesskraber kan du få pudset vinduerne, så de bliver så gode som nye igen. Vil du gerne have en smart rengøringsmaskine til at rense vinduerne, kan du overveje en vinduesvasker. Med en vinduesvasker kan du pudse vinduerne meget hurtigere, og du minimerer striber og dryp i vindueskarmen. Du kan se i vores udvalg af vinduesvaskere.