Rengøringsartikler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find rengøringsartikler hos os, så hjemmet kan blive rent

Hjemmet skal regelmæssigt gøres rent, og her er det nødvendigt med rengøringsartikler. Uden rengøringsartikler som klude, koste, gulvmopper, skuresvampe og meget andet kommer du ikke særligt langt med rengøringen. Ved at bruge de rigtige rengøringsartikler kan du gøre hjemmet rent meget nemmere. Silvan har et stort udvalg af rengøringsartikler, som du kan læse mere om herunder. Når du skal gøre rent, skal du også bruge rengøringsmidler. Rengøringsmidler findes i specifikke typer, der kan rengøre både badeværelset, køkkenet og stuen. Kombinationen af rengøringsmidler og rengøringsartikler kan sikre dig et helt rent hjem, der er flot og indbydende.

Vi har også affaldsposer

Affaldsposer er uundværlige i hverdagen, og derfor er det heldigt, at du kan finde skraldeposer hos Silvan. Du kan finde affaldsposer i mange forskellige størrelser og typer. Vi har bl.a. affaldsposer i genbrugsplast i vores sortiment. Leder du også efter skraldespande, kan du se i vores udvalg af affaldssortering. Da affald i dag skal sorteres i forskellige typer, er det vigtigt, at du har et godt og praktisk affaldssystem. Til badeværelset kan du vælge en toiletspand, der typisk er pedalspande med låg. Toiletspande findes i mange størrelser, så du kan finde en spand, der passer til dit badeværelse.

Hvilke klude skal du vælge?

Klude kan stort set bruges til alle former for rengøring, så du skal naturligvis have et bredt udvalg af dem i hjemmet. Selvom du måske tror, at en klud bare er en klud, og at det er underordnet, hvilken du vælger, så kan der faktisk være stor forskel på dem. Klude adskiller sig f.eks. i forhold til deres sugeevne – netop sugeevnen har stor betydning, da en klud med stor sugeevne kan have meget mere vand i sig. Nogle klude kan absorbere helt op til ti gange deres vægt. Du kan også finde klude, der er lavet af genanvendt materiale.

Gulvklud

For at vaske gulvet bør du bruge gulvklude. Gulvet har ofte meget skidt på sig, og det kan også være grovere end andre overflader, og det betyder, at du har brug for en stærkere og mere robust klud. Det kendetegner netop gulvklude, da de er ekstra kraftige og i øvrigt også større. Fordelen ved at en gulvklud er større end almindelige klude, er, at du kan rengøre gulvet hurtigere end med en almindelig klud. Har du en moppe, kan du finde en særlig moppeklud til denne. Husk også en spand til gulvvask, hvis du ikke har en i forvejen.

Mikrofiberklud

Mikrofiberklude er en særlig form for klude. De er lavet med mikrofibre – deraf navnet – hvilket gør, at de er antibakterielle og generelt effektive til rengøring. Især i badeværelset og køkkenet er mikrofiberklude gode at bruge, da deres antibakterielle overflade gør, at bakterier hurtigere forsvinder. De kan både bruges med og uden vand, men deres antibakterielle funktion opstår, når de er våde. Der er desuden vinduesklude med mikrofiber, så du kan få skinnende rene vinduer. Mikrofiberklude kan vaskes og derefter genbruges igen og igen, så du kan bruge den samme klud mange gange. Se i vores udvalg af mikrofiberklude.

Hvor kan du bruge ståluld og rengøringsvampe?

Er der genstridig snavs, som du ikke helt ved, hvordan du skal fjerne med en klud, kan du bruge en rengøringssvamp. Det kan være ved rengøring af kogeplader, håndvaske, fliser og flere andre områder med snavs. En klud og en svamp supplerer hinanden rigtigt godt, da en svamp kan ordne den grovere rengøring, mens en klud kan klare den generelle rens af overflader. Samtidig er en rengøringssvamp ideel til opvask i hånden. Svampe findes i mange varianter – der er bl.a. skuresvamp med en grov og blød overflade, køkkensvampe, svampe til baderum og svampe lavet i naturmaterialer.

Ståluld og stålsvampe er til det ekstra genstridige snavs. Nogle gange kan mad være brændt på i bunden af en gryde, og i så fald er selv ikke en almindelig rengøringssvamp nok til at fjerne det. Her er ståluld eller en stålsvamp din redning, da de er lavet til at kunne fjerne indgroet snavs som fastbrændt mad. I tilfælde af at du har grillriste, kan ståluld også være effektiv til at fjerne resterne fra grillmaden. Til andre metaloverflader kan ståluld også være brugbart, men pas på med, at metallet ikke bliver ridset, når du bruger det.

Husk fejekost, fejebakke og støvkost

Fejekost og fejebakke er utroligt gode at have i kosteskabet. Skal du hurtigt feje noget op fra gulvet, er en kost god at have ved hånden. Det kan også være, at du har tabt noget glas eller porcelæn på gulvet, hvor du kan feje det op med en kost og fejebakke. Selvom de fleste i dag har en støvsuger, er det stadig rart at have en kost. Særligt hvis du hurtigt skal feje noget op fra gulvet, er det væsentligt hurtigere at finde en kost frem i stedet for at skulle tilslutte og tænde støvsugeren.

Vi har flere forskellige typer af koste og fejebakker. Du kan enten vælge en kost med indbygget skaft, eller du kan vælge kostehoved og skaft hver for sig. Fejekoste findes i flere længder og farver. Selve kostehoveder adskiller sig også fra hinanden i forhold til størrelse – et bredt kosthoved har den fordel, at du kan feje en hel del mere effektivt. Har du støv i hjørnerne og loftet, hvor det er svært komme til, kan du bruge en støvkost. En støvkost kan opfange meget støv, så du i en fart kan få bugt med støvet i hjemmet.

Hvorfor skal du vælge en gulvmoppe?

Du kan vaske gulvet med enten en gulvmoppe eller en gulvskrubbe. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Fordelen ved en gulvmoppe er, at du er fri for at skulle rense og vride kluden, mens du gør rent. Moppekluden bliver på selve moppen, hvorefter du kan vride den på en vridesektion. Typisk vil der medfølge en moppeklud til gulvmoppen, men du kan også anskaffe dig en klud ved siden af. Vælger du at gøre rent med en gulvklud og gulvskrubbe, skal du løbende tage kluden op fra gulvet og vride den i sæbevandet i spanden.

Hos Silvan har vi adskillige gulvmopper og gulvskrubber i vores sortiment. Du skal også huske at købe en gulvspand med, hvis du ikke har en i forvejen. Ud over mopper og skrubber er der også andre rengøringsmaskiner, der kan klare arbejdet med at vaske gulvet. Eksempelvis forhandler vi gulvvaskere. En gulvvasker er en smart og moderne maskine, der renser gulvet grundigt og effektivt. Det snavsede vand fra gulvvask bliver suget op i maskinen, så gulvet bliver tørt igen efter kun et par minutter. Resultatet er et renere gulv end med normal gulvvask, hvor du samtidig forbruger mindre vand.

Sådan finder du rengøringsartikler til badeværelset

Badeværelset skal på nogle områder gøres anderledes rent end andre rum, og derfor har du også brug for specialiserede rengøringsartikler. Et eksempel på en rengøringsartikel til badeværelset er en afspærringsballon. En afspærringsballon skal placeres i bunden af kummen, hvorefter den skal pumpes op. Herefter kan du fylde vand i toilettet, så det kan komme helt op til kanten. Det gør det nemmere at rense hele kummen for snavs og kalk. En anden fordel ved en afspærringsballon er, at du kan lukke helt af for, at der kan komme vand op igennem toilettet under stormflod eller kraftigt regnvejr.

Har du problemer med kalk i kummen, hvilket mange kan opleve, er det en WC-kalkfjerner, der kan løse problemet. Denne kalkfjerner er lavet med en slibesten, så også genstridig kalk kan forsvinde. Vi har også andre former for rengøringsartikler til badeværelset. Det kan være toiletbørster, som ethvert badeværelse bør have ved siden af toilettet. Er du flittig med at bruge toiletbørsten, kan det faktisk også bekæmpe kalk. Derudover kan du også have bruseskrabere på badeværelset, så du kan fjerne overskydende vand fra brusekabinen, væggen og gulvet, så der ikke danner sig for meget kalk der. For at rense spejlet kan du bruge en vinduesskraber.