Facademaling

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Giv husfacaden et ansigtsløft med facademaling

En nymalet husfacade kan gøre underværker for et hus, som virker lidt slidt og gammelt. Facademaling kan genopfriske husets facade, så den ser meget flottere og mere indbydende ud. Et hus skal have malet facaden en gang imellem – hvis det er en facademaling i god kvalitet, kan den holde i ca. 10 år. Vi har et stort udvalg af facademaling i mange typer. Under de enkelte produkter kan du se, hvilke leveringmuligheder du har. Du kan også se, hvilke Silvan-butikker som har varen på lager. Du er naturligvis også velkommen til at besøge din lokale Silvan, hvor du kan se vores udvalg af maling.

Hos Silvan tilbyder vi farvetoning, hvor du kan tone din facademaling og mange andre typer af maling. På denne side kan du også få visualiseret, hvordan facaden vil se ud med en bestemt farve. Det kan give dig et godt indtryk, så du ved, om malingen falder i din smag. Du skal dog være opmærksom på, at farven på malingen kan ændre sig i forhold til lysforholdene. Derfor kan det være en god idé at bestille en farveprøve, hvis du gerne vil teste farven på din konkrete facade (bemærk, at det ikke er til alle typer af maling, at der kan bestilles farveprøve). Du kan læse mere om vilkårene for bestilling af farvetonet maling på siden.

Hvilken facademaling skal du vælge?

Ud over at du skal vælge den farve, som du foretrækker, er det også vigtigt, at du vælger en særlig maling til den specifikke type af facade – vi har bl.a. maling til sokler, mure og tage. Du kan i beskrivelsen til produktet læse, hvilke overflader malingen passer til. Derudover er det vigtigt, at du vælger en diffusionsåben maling, da den gør, at facaden kan ånde. Hvis ikke facaden kan ånde, kan det resultere i fugtproblemer i murværket, og at malingen falder af. Sørg også for at vælge en maling i høj kvalitet, da den kan holde i længere tid med en flottere farve end en maling i lav kvalitet.

Sokkelmaling

En sokkelmaling er vigtig, da det giver en flot finish til huset, hvis der er en malet sokkel. Det er dog også andre grunde til at male soklen end de rent æstetiske – sokkelmaling kan nemlig også hjælpe til at beskytte soklen fra smuds og fugt. Du bør vælge en sokkelmaling med en høj glans, da den kan give den optimale beskyttelse til soklen. Når det handler om farvevalg, så bør du vælge en farve, der harmonerer med husets samlede udtryk. Det kan både være den samme farve som resten af husfacaden eller en anden farve, der kan skabe noget farvespil på husfacaden.

Murmaling

En murmaling – eller silomurmaling – er den type maling, som du skal bruge til en mur. Typisk kan en murmaling bruges til facader af mineralske materialer som puds, beton eller vandskuring. Det er ofte en olieforstærket maling, der har en god dækkeevne og beskyttelse. Du kan læse flere detaljer om netop dækkeevne og rækkevidde i produktbeskrivelsen. Desuden har murmaling en god åndbarhed, hvilket er utroligt vigtigt for en husfacade, da der ellers kan ophobe sig fugt i murværket. Du kan tone murmaling i stort set alle farver, så du kan få den farve på huset, som du drømmer om.

Tagmaling

En tagmaling er en helt særlig form for facademaling. Den kan bruges til at genopfriske tage, som har mistet farve, og som derfor ser lidt slidte og gamle ud. Faktisk kan tagmaling også bruges til andre former for overflader end tage. Ud over at genopfriske et tag kan en omgang tagmaling også gøre taget mere vejrbestandigt og give det en god beskyttelse (dog kan det naturligvis ikke reparere taget, hvis det skulle have revner og utætheder). Typisk rækker 1 liter tagmaling til 8-10 m2 tag. Se i vores udvalg og find den tagmaling, som du synes passer til dit tag.

Sådan maler du en facade

Før du maler en facade, skal du undersøge og klargøre den. Hvis du har en helt ny facade og mur, skal du være opmærksom på, at den skal være tør, før den kan males – dette kan faktisk godt tage op til et par år. Derudover skal vejret også være tørt og relativt lunt, før du kan male huset. Der skal være tørvejr før og efter, at facaden skal males, så den ikke bliver fugtig. Du bør også undgå at male i direkte sollys. Som tommelfingerregel kan du male facaden fra starten af maj til slutningen af september.

Når du undersøger facaden, skal du se, om der er huller eller revner, som skal repareres. Det er vigtigt, at de bliver repareret, da malingen ellers ikke sidder så godt fast. Finder du alvorlige sætningsskader eller lignende, skal disse repareres af en professionel håndværker, før du kan male. Facaden skal også rengøres grundigt for alger og andet snavs. Pas på med at rengøre den med en højtryksrenser, da der kan komme meget vand ind i murværket med højtryksrens. Vi har lavet en trin-for-trin-guide til, hvordan du forbereder en facade og efterfølgende maler den, som du kan læse herunder:

  1. Start med at fjerne løst puds og afskalninger.
  2. Alger, skimmel og mug fjernes med algefjerner.
  3. Rengør overfladen og skyl efter med vand.
  4. Reparer eventuelle huller, skader og revner på facaden.
  5. Påfør eventuelt en grunder. Det er især en god idé ved nypudsede facader.
  6. Start med at male kanter, vinduer, døre og hjørner med en pensel. Herefter kan du male de store overflader med en rulle (brug gerne en teleskopstang til arbejdet). Stop ikke midt i arbejdet med maling af en overflade, da det kan resultere i farveforskelle, når malingen er tør.
  7.   

Hvad skal du bruge for at male en facade?

Først og fremmest skal du bruge malerpensler og malerruller – uden dette kommer du ikke så langt med arbejdet. Vælg gerne et bredt udvalg af pensler i mange forskellige størrelser og tykkelser, så du både kan male de helt små detaljer og de større områder. I øvrigt er det rigtigt godt at have en teleskopstang til rullen, når du skal male områder højt oppe på facaden. Derudover er en algefjerner og facaderens gode at have, når facaden skal renses. Find også spartler og en spartelmasse eller lignende til at reparere de små revner og huller, der kan være på facaden.

Se også i vores andre typer af maling

Silvan har et stort udvalg af mange forskellige typer af maling – både til inde og ude. Du kan f.eks. finde træmaling i vores sortiment, hvis du skal male en facade af træ. Flere og flere huse får træfacader, og her er en særlig træmaling altså værd at foretrække. Hvis du i stedet vil give en træfacade – eller et hegn, et rækværk, en træterrasse og meget andet – en grundbehandling, kan du se i vores udvalg af træpleje og grundbehandling. Orienter dig i vores udvalg af maling og find den type og variant, som du har behov til dit projekt.