Lim

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du den rigtige lim

Når lim ikke bare er lim, er det med at finde den helt rette type, til det du skal lave. Der findes stærke lime til reparationer, lim til gør-det-selv- arbejdet og lim til mindre hobbyprojekter. Udvalget er stort, og derfor får du her et par tips til at vælge den rette lim.

Flere forskellige slags lim

En universallim kan være god at have liggende i hjemmet. Den kan bruges til et utal af mindre reparationer og opgaver. Denne type lim kan bruges til både porøse og hårde materialer. Så hvad enten det er en revne i en gummistøvle, sten der skal limes på en dekoration eller et skår i porcelænet, kan du bruge universallim. Der findes også lim på spraydåse. Det er velegnet til de fleste projekter, hvor større flader skal limes sammen. 

Snedker- og trælim er yderst velegnet både ude og inde. Du kan i mange tilfælde bruge denne type lim på både træ, metal og andre materialer. Lim til træ skal ofte holdes i spænd, indtil limen er tør. Hvor lang tørretiden er kommer an på den enkelte type lim. Til næsten alle materialer der kan suge fugt, bør du vælge trælim. 

Der findes også sekundlim. Denne type lim kaldes også for superlim. Dette er en lim, der hæfter hurtigt sammen, så snart fladerne der skal limes holdes i pres. Limen er meget holdbar og giver en næsten helt usynlig fuge af lim. 

Der findes også elastiske lime, der er yderst holdbare. De er gode når du skal have limet noget på badeværelset eller udendørs på bygninger. Du kan også få forskellige slags lim til montering, der passer til alt fra brændeovne til rør og tagsten.  

Er du i tvivl om hvilken lim du skal vælge, kan du finde beskrivelser af de forskellige typer lim under produkterne. Du kan også altid besøge vores butikker for yderligere hjælp og vejledning.

Tips og tricks til lim

Før du begynder at lime, er det vigtigt at overfladen er helt ren og tør. Skal blanke overfalder limes sammen, kan det være en god ide at slibe dem let. Så vil limen binde bedre. Et trick til at se om overflader egner sig til at blive limet er ved at lægge en vanddråbe på. Flyder den ud eller trænger ind i materialet, kan det i mange tilfælde limes. Bliver dråben liggende som en perle, egner materialet sig ikke umiddelbart til at blive limet. Her skal du i mange tilfælde bruge en speciallim, slibe materialet eller affedte det. 

Sørg altid for at lukke limen godt, når du er færdig med at bruge den. Det er vigtigt at der ikke kan komme luft ind i limtuben, da det får lim til at størkne. Indimellem sker det, at der kommer lim i låget på limflasken. Så er det svært at få limen ud. Et godt tip er dog at lukke limtuben med et søm. Så kan der ikke komme luft i tuben og limen kan ikke stive. Det samme tip kan også bruges til fugepatroner. Her kan fugemassen nemlig også let størkne på samme måde som lim.