Tætningsmasse

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du fugemasse

Der findes et stort udvalg af forskellige tætningsmasser og fugemasser. Derfor bør du altid tænke på, hvad du skal bruge tætningsmasse til, når du skal vælge en ny. Skal du bruge tætningsmasse ude eller inde? Skal det bruges til badeværelse eller til vinduer? Når du ved, hvad du skal bruge tætningsmassen til, bliver det lettere at finde den helt rette.

Når indendørs samlinger mellem lofter, gulve og vægge skal tætnes, er en akryltætningsmasse ofte den mest velegnede. Den kan også bruges til vinduer og døre. Det er desuden let at male over akryl, og så er det et fleksibelt materiale.

Der findes også tætningsmasser af silikone. Det bruges ofte som tætningsmasse i vådrum, da det er yderst vandtæt. Desuden beskytter flere af denne type tætningsmasse også mod mug og svamp. Der findes også byggesilikone. Det bruges ofte til tætningsopgaver udendørs.

Du kan også få tætningsmasse til tag og limning af tagpap. Ofte hedder denne type Bitumen eller tagklæber. Denne tætningsmasse fungerer både som fuge og lim, og har en blød og fleksibel kerne selvom den er hærdet.

Udover de ovenstående, findes der selvfølgelig også mange andre tætningsmasser. Du kan eksempelvis få nogle, der er specielt udviklet til alt fra brændeovne til glas.

Gode tætningsmasser giver godt byggeri

Et ordsprog siger, at når man fuger godt, så bygger man godt. En god fuge er nemlig ikke bare flot at kigge på, men sørger også for at holder sprækker tætte. Det kan derfor godt betale sig at gøre forarbejdet godt og også at tage sig tid til at fuge, så tætningsmassen holder som den skal.

Når du har valgt den rette tætningsmasse, er det tid til at gå i gang med at fuge. Vil du have en holdbar og flot fuge, er det vigtigt at fladerne er helt fri for gammel tætningsmasse. De skal også renses for støv, skidt og fedt, så tætningsmassen kan hæfte godt. Er det en meget porøs overflade, kan det være nødvendigt at grunde først.