Tætningsmasse

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Fugemasse sikrer et flot og tæt gør-det-selv-projekt

Hvis du bygger nyt eller har gang i et gør-det-selv-projekt, skal du ofte bruge fugemasse. Fugemasser gør, at byggeprojekter får en flot finish, og at de bliver helt tætte. Skal du f.eks. montere vinduer eller døre, er det nødvendigt, at du fuger rundt om dem, så varmen ikke forsvinder ud af rummet. Det kan også være, at du skal opsætte fliser, hvor du skal fuge mellem fliserne for at sikre en pæn afslutning, og at der ikke kommer vand ned under fliserne. Langs lister og gerigter bør du også fuge, da det giver et pænere resultat.

Det er altså mange muligheder med fugemasser, som vi har et stort udvalg af. Skal du i stedet spartle, kan du se i vores udvalg af spartelmasse. Når du har fundet det produkt, som du gerne vil have, har du forskellige muligheder for levering. En mulighed er, at du kan bestille det til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. Derudover kan du bestille det til levering til din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke muligheder du har for levering og bestilling. Du er også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter til gør-det-selv-projekter.

Hvordan skal du påføre fugemasse?

Det er vigtigt, at du påfører fugemasse korrekt, så den kan holde så lang tid som muligt. Først og fremmest skal du grundigt rengøre den overflade, hvor fugemassen skal være. Er der gammel fugemasse på overfladen, skal den også fjernes. Hvis du skal have fugemasse rundt om vinduer, skal der ikke være fugt bag fugen, da fugten gør, at der kan udvikle sig skimmel bag fugen. Sørg generelt for, at fugen dækker alle de steder til, hvor der kan komme fugt og luft ind. Desuden skal du også huske en fugepistol til arbejdet, som du kan finde i vores udvalg af malerværktøj.

Sådan fuger du fliser på badeværelset

Badeværelset er et område, hvor det er helt essentielt, at der er en god fugning. Da der er meget fugt og vand på et badeværelse, kan mangelfuld fugning resultere i, at der kan opstå fugtproblemer under fliserne. Det kan være relevant at vide, hvordan du skal fuge fliser på badeværelset, hvis du har lagt nye fliser, eller hvis du skal erstatte gamle fuger. Derfor er det heldigt, at du herunder kan se en videoguide til, hvordan du skal fuge gulvfliser. Da det er vigtigt, at du fuger korrekt på badeværelset – især i brusekabinen – skal du altid overveje, om du selv har den nødvendige erfaring og viden til at udføre arbejdet.Hvilken fugemasse skal du vælge?

Fugemasser findes i adskillige varianter, og derfor kan det være svært at orientere sig i, hvilken du skal vælge. Du skal særligt være opmærksom på, om du skal bruge fugemassen udendørs eller indendørs. Desuden skal du også bruge en speciel fugemasse til badeværelset. Hvis du skal male fugemassen over – f.eks. hvis den skal være langs lister – skal du vælge en overmalbar fugemasse. Samtidig skal du have med i overvejelserne, om du skal have en elastisk fuge eller ej. I tilfælde af at du skal fuge i hjørner, kanter eller i byggeri, bør fugemassen være elastisk, da den ellers kan revne, når huset bevæger sig.

Akrylfugemasse

Akrylfugemasse kan du bruge til mange formål. Fordelen ved en akrylfugemasse er, at den kan overmales. Dermed er den populær at bruge indendørs, hvor overfladen efterfølgende skal have maling. Denne type er rigtig god at bruge rundt om vinduer og døre, da den skaber en tæt luft- og lydisolering. Det er en elastisk fuge, der kan give sig, uden at den revner – læs mere under det enkelte produkt for at være sikker på, om den er elastisk eller ej. Er der små revner eller andre steder, der har brug for fuge, er en akrylfugemasse også oplagt at bruge her. Se i vores udvalg og find den akrylfuge, som passer til dine behov.

Silikonefuge og fugepen

Hvis du skal fuge på badeværelset eller steder med meget fugt, er det en silikonefuge, som du skal vælge. Nogle gange kan silikonefuge også kaldes vådrumsfuge. Ud over i badeværelset kan du også bruge silikonefuge i køkkenet – det kan være mellem køkkenbordet og køkkenvasken, hvor silikonefugen kan beskytte bordet imod vand. Rundt om vinduer og døre er en silikonefuge også værd at overveje. Har du nogle gamle fuger på badeværelset, som godt kunne trænge til at blive genopfrisket, kan du bruge en fugepen. I så fald kan lidt gamle og trætte fuger se meget pænere ud.

Isoleringsskum

Isoleringsskum er en lidt anden form for tætningsmasse. Ligesom med anden fugemasse er formålet med isoleringsskum at udfylde hulrum, så der bliver isoleret for lyd og luft. Det er især rundt om vinduer og døre, at der bliver brugt skum. Forskellen på isoleringsskum og anden tætningsmasse er dog, at skum kan være meget stærkt. Det udvider sig også væsentligt mere, så det udfylder større hulrum. Nogle typer af skum kan ikke tåle sollys og UV-stråling, så disse typer skal overmales. Du skal huske at bære sikkerhedsudstyr som handsker og sikkerhedsbriller, når du arbejder med skum.