Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vælg det rigtige malertilbehør

Det er vigtigt med det rette tilbehør, når du skal i gang med at male. Der findes et hav af malerpensler og malerruller. Men hvad skal du vælge? En kvalitetspensel eller rulle er helt klart at foretrække, for hvem har ikke prøvet at male og så opleve, at der for eksempel kommer løse hår i den våde maling fra penslen. Med en rulle eller pensel af god kvalitet vil du også opleve en mere ensartet påføring af malingen.

Hvilken pensel skal du vælge?

Udvalget af pensler er stort og penslerne er udviklet til bestemte formål. Nogle pensler er bedst til maling mens andre er bedre til lak. Du kan også få specielle pensler til træværk og til facader. En god malerpensel er afgørende for dit resultat og der er forskel på, om penslerne er med syntetisk hår eller svinehår/naturhår. Pensler med naturhår er ofte dyrere men kan også holde længere, hvis du passer god på dem. En pensel med naturhår bliver desuden kun bedre med alderen, da slid kan være med til at give penslen den rigtige form og blødhed ude i spidserne. Ud over hårenes længde og kvalitet på penslen, handler det også om malerpenslens proportioner, som er med til at give en god modstand og som trækker malingen eller lakken ud i et ensartet, tyndt lag. Små pensler er godt til steder hvor det kan være svært at komme til eller hvis du skal være meget præcis mens store pensler kan være gode til hurtigt at dække store overflader.

Malerruller, stang og malerbakke

Når du skal arbejde med rulle og du skal i gang med at dække større overflader er et rulleskaft næsten uundværligt. På den måde kan male de større flader hurtigere uden af få ondt i ryg og arme. Hvis du anvender en stang, så sørg for at den passer til skaftet på malerrullen, så du er sikret at rullen sidder godt fast og ikke falder af under malerarbejdet. Malerbakker er udformet forskelligt og er lige så vigtig for resultatet af malerarbejdet. Mindre bakker er praktiske til at have med rundt mens en malerspand er god at dyppe malerrullen med skaft i. Det rigtige værktøj gør både at du bliver hurtigere færdig med malerarbejdet men også at du kan spare på selve malingen – og på den måde er det en god idé ikke at spare penge på det rigtige tilbehør.

Få klaret malerarbejdet hurtigt med en malersprøjte

Med en malersprøjte, kan du få malerarbejdet hurtigt fra hånden. Store flader klares væsentlig hurtigere og malingen bliver mere ensartet påført end hvis du bruger malerruller og pensler. Hvilken størrelse malersprøjte du skal vælge afhænger af maleropgaven og areal. Til store arealer er en større malersprøjte at foretrække mens en mindre og billigere model, kan være helt fin til de mindre maleropgaver.

Malerspartel og skraber for et flot resultat

En god forberedelse er vigtig inden du skal male. Her er spartlen et vigtigt værktøj, når du skal fylde huller efter gamle søm og skruer med en spartelmasse. På den måde får du et flot resultat, når du påfører din maling. Det er også vigtigt at få fjernet den gamle maling, før du maler med ny maling. Det gælder især hvis den gamle maling for eksempel skaller. Hvis der males oven på en gammel skallende maling, vil du ikke få et særlig godt resultat og den nymalede overflade bliver ikke særlig holdbar. Før du går i gang er det derfor vigtigt med en god skraber til at fjerne den gamle maling. Skrabere kan fås i forskellige størrelser og former, som hver især egner sig til forskellige overflader og maling. Så tag et kig på vores udvalg og find den skraber, der passer til dit formål.

Vedligeholdelse af dit malertilbehør

Du kender sikkert problemet med stive pensler, når du er færdig med at male. For at sikre en lang levetid på dine pensler, er det derfor vigtigt at rense penslerne grundigt. Især hvis du har anskaffet dig dyre pensler, vil man gerne have dem til at holde længere. Rengør derfor altid dine pensler med lunken vand og sæbe. Stryg penslens børster med hårene indtil der ikke kommer mere maling ud. Rengør også bunden af penslen godt, hvor der kan sidde indtørret maling. Et andet godt tip er at dyppe penslerne i fast brun sæbe, så de ikke tørrer ud og derefter lufttørre dem. Husk også at skylle dine malerruller godt og tryk al malingen ud af dem, før du stiller dem til tørre.