Malersprøjte

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke fordele er der ved at bruge en malersprøjte?

Med en malersprøjte kan du let og hurtigt male større overflader i en fart. Derfor er det heller ikke svært at forstå, hvorfor en malersprøjte er blevet populær hos mange, når der skal males lofter, vægge og facader. Men en malersprøjte kan også bruges til mere end dette. Den er nemlig også god til de flader, hvor det er svært at komme til med en malerpensel – eksempelvis når havemøblerne skal males, eller der skal males mellem tremmer. Malersprøjter kan også bruges til at fordele træpleje på eksempelvis havemøbler. Der findes forskelligt tilbehør til malersprøjter, så du kan bruge den til forskellige typer af maling og træpleje.

En malersprøjte fungerer på en sådan måde, at malingen suges direkte op og fordeles med et jævnt tryk via sprøjten. Det går hurtigt at male, og du kan let få et flot og jævnt resultat. Derfor giver en malersprøjte også ofte en langt flottere finish, i forhold til hvad der er muligt at opnå med en pensel og malerrulle. Træet bliver nemlig lettere mættet med en malersprøjte end ved at male med pensel og rulle. En anden fordel ved en malersprøjte er også, at du får en langt bedre arbejdsstilling end ved at arbejde med pensel eller rulle.

Hvilken sprøjtepistol til maling skal du vælge?

Sprøjtepistoler til maling findes i mange typer og varianter. Skal du bruge en malersprøjte til at male havemøbler eller at give dem træpleje, er det en god idé at vælge en lille og fleksibel sprøjtepistol. Her kan du f.eks. vælge en sprøjtepistol, som er batteridrevet, da det giver den optimale fleksibilitet. Desuden er det også en fordel at vælge en sprøjtepistol, hvor du kan udskifte sprøjtedysen, så du kan tilpasse den til det enkelte projekt. Det kan f.eks. være en dyse til maling, lasur og lak. Du kan også finde malersprøjter, hvor du kan indstille sprøjtemængden og dermed tilpasse den til projektet.

Hvis du skal bruge en sprøjtepistol til et stort projekt, kan du vælge en sprøjte med en stor malingsbeholder. Samtidig kan det være en god idé at vælge en malersprøjte med luft, da den hurtigt og effektivt kan påføre malingen på store flader. Er du nybegynder, kan du vælge en maskine, som ikke har en så kraftig stråle, da den er nemmere at kontrollere. Du kan også købe større systemer, hvor du både får en lille sprøjtepistol til små malerprojekter og en større malersprøjte til store projekter. Se i vores udvalg og find den variant, som du har behov for.

Sådan bruger du en malersprøjte

Malingen i en malersprøjte skal normalt fortyndes, for at den kan lægge sig som et fint lag. Du må ikke bruge kogende vand, men malingen er lettere at fordele, når den ikke er alt for kold. Derfor kan du eventuelt bruge lunken vand. Et godt tip er at lave en prøve med malersprøjten på pap eller en mindre flade for at tjekke malingen. Så kan du også finindstille, hvordan malingen skal fordeles. Mal altid med 15-20 cm afstand og sprøjt med både vandrette og lodrette bevægelser. Hvis du skal male udendørs med malersprøjte, bør du kun gøre det, når der er vindstille. På åbne flader – som et hegn – er det en god idé at bruge pensel i stedet for en malersprøjte.

Husk afdækning, før du begynder at male

Det er meget vigtigt, at du bruger afdækning, når du skal male med malersprøjte. Du skal grundigt dække alt til, som ikke skal males. Det er endnu vigtigere at dække af, når du maler med sprøjte, da malingen kan sprede sig i hele rummet. Hvis du bruger malersprøjte udendørs, bør du også afdække – f.eks. et blomsterbed, fliser eller en mur. Pas også på med at male for tæt på biler, hvis der skulle komme en vind, mens du maler. Du kan både bruge afdækningsplast og afdækningspap til at afdække. Du kan f.eks. bruge afdækningsplast til at afdække møbler og afdækningspap til at afdække gulvet.