Pensler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke pensler skal du vælge?

Du kan finde pensler i mange forskellige størrelser, tykkelser og materialer. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilke der er bedst til netop dit malerprojekt. Her får du et par tips til, at finde den rette pensel. Der er nemlig forskel på, hvilke pensler du skal vælge, alt efter hvad du skal have malet. Pensler skal nemlig passe til det materiale du skal male, da de ellers kan trække synlige spor i malingen.

Pensler med naturlige hår er blødere end nylon. Derfor er pensler af svinehår bedre til traditionel og olieholdig maling, fordi de bedre kan suge fugt. Det gør malingen lettere at styre. Syntetiske pensler er gode til vandholdige malinger. Der findes også pensler, der har en blanding af naturlige og syntetiske hår, alt efter hvor blød eller hård den skal være.

Der er også forskel på penslers form. Her er firkantede pensler gode til døre og vinduer, mens runde og ovale pensler er gode til at male kanter. Det er også en god ide, at tænke på størrelsen af det du skal have malet, når du skal vælge pensel. Pensler skal nemlig gerne have en størrelse, så du ikke skal male meget mere end et til to strøg, for at dække overfladen. Så er det lettere at få et flot og jævnt resultat.

Sådan passer du godt på dine pensler

Det er vigtigt at rengøre pensler efter brug, så de kan genbruges igen en anden gang. Korrekt rengøring sikrer også, at dine pensler ikke bliver stive. Har du malet med vand- eller oliebaseret maling, kan dine pensler rengøres med vand og sæbe. Rens dem først i lunken vand, indtil der ikke er mere maling i hårene. Er der indtørret maling i bunden af penslen, kan det fjernes med en hård børste. Pensler tørre bedst ved at hænge, med penselhovedet nedad. Et godt tip til at undgå stride pensler, er at dyppe de rengjorte pensler i en fast, brun sæbe.

Skal du male flere dage i træk, behøver du ikke rengøre dine pensler hver dag. I stedet kan du pakke dem ind i en lukket plastikpose eller frysepose. Så kan de sagtens ligge uden at tørre, indtil du skal bruge dem igen næste dag.