Pensler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke malerpensler skal du vælge?

Du kan finde pensler i mange forskellige størrelser, tykkelser og materialer. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilke malerpensler der er bedst til netop dit projekt. Her får du et par tips til at finde den rette pensel. Der er nemlig forskel på, hvilke pensler du skal vælge, alt efter hvad du har malet. Pensler skal passe til det materiale, du skal male, da det ellers kan trække synlige spor i malingen. F.eks. findes der pensler med naturlige hår og syntetisk hår, hvor naturligt hår er blødere end syntetisk hår. Pensler med naturlige hår er bedst til olieholdig maling, da de bedre kan suge fugt. Derimod er malerpensler med syntetisk hår gode til vandholdig maling. Derudover kan du læse mere om de forskellige typer af pensler herunder:

  • Vinkelpensel: En vinkelpensel har en vinklet bøjning. Den er god til præcisionsmaling og til at komme ind og male svært tilgængelige steder – f.eks. en radiator og et stakit.
  • Fladpensel: Indendørs er en fladpensel god til at male langs kanter – det kan f.eks. være dørkarme. Udendørs er den god til at male vinduer og træværk.
  • Facadepensel: En facadepensel er stor og derfor rigtig god til at male store overflader som en facade.
  • Præcisionspensel: En præcisionspensel er meget lille og derfor fremragende til præcisionarbejdet med maling på små områder.
  • Rundpensel: En rundpensel er god til at male små områder og til at lave skarpe kanter. Det kan være i forhold til maling af karme og lister.

Sådan vedligeholder du dine pensler

Det er vigtigt at rengøre malerpenslerne efter brug, så du kan bruge dem igen en anden god gang. Hvis du rengør dem korrekt, slipper du også for, at de bliver stive. Skal du male flere dage i træk, behøver du ikke at rengøre dem hver dag. I stedet kan du pakke dem ind i en lukket plasticpose eller frysepose. Så kan du bruge dem igen næste dag, uden at de er blevet tørre og stive. Når du er helt færdig med at bruge dem, bør du dog give dem en god omgang rengøring – hvordan du skal gøre dem rent, afhænger af, om der er brugt olie- eller vandbaseret maling.

Vandbaseret maling er nemt at fjerne fra pensler. Penslen skal blot skylles i vand og sæbe og efterfølgende skylles igen med rent vand. Gentag processen, indtil penslen er blevet helt ren og fri for maling. Til sidst skal den tørres med et håndklæde eller bare lufttørre. Det er lidt vanskeligere at fjerne oliebaseret maling fra pensler. Penslen med oliebaseret maling skal skylles i mineralsk sprit eller malingfortynder. Herefter skal den vaskes i sæbevand. Til sidst skal den skylles i rent vand. Afslut med at tørre penslen med et håndklæbe eller at lade den lufttørre. Undersøg altid typen af maling, før du renser penslerne.

Hvilket andet tilbehør kan du vælge til malerarbejdet?

Silvan forhandler også andet tilbehør til maling, så du kan få styr på dit malerprojekt. Det er helt oplagt at kombinere pensler med malerruller. I så fald kan du bruge malerrullerne til at male de store overflader, da ruller er væsentligt hurtigere til dette arbejde, mens penslerne kan bruges til præcisionsarbejdet og de mindre overflader. En anden type af malertilbehør er en malersprøjte. En malersprøjte er et godt alternativ til både en malerrulle og pensler. Den klarer arbejdet effektivt og hurtigt og giver ofte et flottere og bedre resultat end rulle og pensler, hvis den bliver brugt rigtigt.

Leder du i stedet efter pensler, som du kan bruge til at lave malerier? Så kan du se i vores udvalg af akrylpensler til hobbymaling. På denne måde kan du udfolde din indre Van Gogh og skabe smukke malerier. Uanset hvilket malerprojekt der er tale om, er det i øvrigt vigtigt, at du husker at afdække gulv og andre områder i nærheden af malerarbejdet. Derfor er det godt, at vi har afdækning og tape i vores sortiment, så du både kan afdække gulvet og eventuelle møbler. Du kan også finde malertape, så du kan afdække lister og karme og få nogle lige og flotte kanter.