Ruller & bakker

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du malerruller

Der er mange forskellige malerruller og sikkert lige så mange meninger om, hvilke der er bedst til bestemte maleropgaver. Der findes dog en tommelfingerregel – et ru underlag kræver en malerrulle med lange luv og et glat underlag kræver en malerrulle med korte luv.

Et ru underlag er eksempelvis vandskurede vægge, groft og ru træbeklædning eller murværk. En malerrulle med lang luv sikrer, at malingen kommer godt ind i overfladen, på det du maler. Så dækker malingen bedre. Du skal bruge en malerrulle med mellemlange luv, når du eksempelvis skal male jævne overflader, der ikke er helt glatte. Det kan være overflader som savsmuldstapet eller filt. Til helt glatte overflader, som låger eller plader, skal du bruge en malerrulle med korte luv. Malerruller af organiske materialer som filt, westlon eller velour kan rumme mere maling end skumruller og malerruller af nylon.

Når du skal bruge en malerrulle for første gang, skal du ofte lige lære den at kende. Du skal nemlig hverken trykke for blidt eller for hårdt, når du maler. Trykker du for hårdt, kan der komme luftbobler i overfladen og et ujævnt resultat.

Sådan rengør du dine malerruller og malerbakker

Når du maler med malerruller skal du også bruge en malerbakke. Malerbakker kan fås i forskellige størrelser og faconer. Det er en god ide, at bredden på din malerrulle passer til malerbakken. Så er det lettere at fordele malingen jævnt på malerrullen. Ellers kommer dit valg af malerbakker meget an på, hvilken type du arbejder bedst med, og som er bedst til den maling du bruger.

Det er vigtigt at rengøre malerruller og malerbakker efter brug. Malerruller rengøres bedst i malerbakken. Først skal du skrabe malingen af med en rulleskraber og så skal bakken tømmes for maling. Har du ikke en rulleskraber, kan du også skrabe overskydende maling af malerrullen med fingrene. Malerruller rengøres bedst med lunken vand og sæbe. Skyl med vand indtil der ikke kommer mere maling ud. Herefter er den klar til at tørre. Malerbakker rengøres også med vand og sæbe, indtil overskydende maling er væk.