Sliberedskaber

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvan har et stort udvalg af slibeværktøj

Ofte er det nødvendigt at slibe overflader. Sliberedskaber – som f.eks. sandpapir – udglatter og udjævner nemlig overflader, så ridser, små huller og skader bliver udjævnet, hvilket giver en flot finish. Spartlede overflader og samlinger bør også slibes. Før du skal male eller give træbeskyttelse, er det også en god idé at slibe før. På denne måde kan du f.eks. fjerne gamle malingrester og lak. Det gør, at malingen kan sidde bedre fast på eksempelvis en træ- eller metaloverflade. Slibeværktøj findes i mange typer, hvor du hos Silvan bl.a. kan finde sandpapir, slibesvampe, slibepuder og slibesten. Du kan læse mere om de forskellige typer længere nede på siden.

Silvan har altså et stort udvalg af sliberedskaber. Derudover forhandler vi også slibemaskiner. Slibemaskiner kan effektivisere slibningen markant, så du bruger meget kortere tid og færre kræfter på slibearbejdet. Uanset om du leder efter en slibemaskine eller slibepapir, kan du finde et stort udvalg hos Silvan – og det er både online og i vores butikker i hele landet. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke Silvan-butikker som har produktet på lager, så du kan bestille det til afhentning. Desuden kan du se, hvilke leveringsmuligheder du har. Orienter dig på vores side og find det produkt, som du har behov for.

Hvilket sandpapir skal du vælge?

Sandpapir er ikke bare sandpapir – det er vigtigt, at du vælger den rette type, så du ikke kommer til at købe enten for groft eller fint sandpapir. Derudover er det vigtigt at købe den rette mængde. Sandpapir – der også kaldes slibepapir – findes enten i ark eller rulle. Skal du kun bruge sandpapir til små, enkeltstående projekter, kan du købe ark med slibepapir. Vi har også sandpapir i store mængder i ruller, som er gode at købe, hvis du har et større projekt. Laver du ofte gør-det-selv-arbejde, er det en god idé at have nogle ruller med forskelligt sandpapir, så du altid har noget i reserve.

Vejledning til valg af korntype i slibepapir

Antallet af korn bestemmer, hvor fint eller groft sandpapir er. Hvis et stykke sandpapir f.eks. har 120 i korn (ofte forkortet som K120), så betyder det, at der er 120 sandkorn pr. cm2. Jo flere korn, jo finere er sandpapiret – og jo færre korn, jo grovere er sandpapiret. Det vil næsten altid være oplyst, hvor mange korn der er i sandpapiret. Typisk har du også mulighed for at vælge imellem mange forskellige kornstørrelser under den enkelte type af slibepapir. Herunder kan du læse mere om korn i forhold til, hvilken opgave du kan bruge sandpapiret til:

  • K40-100: Korn 40-100 er godt til grovslibning af bl.a. træ- og metaloverflader. Typisk bruges denne korntype til den første grovslibning, før den senere finere slibning.
  • K120-180: Korn 120-180 bruges til finslibning af træ og metal.
  • K220-280: Korn 220-280 er til den helt fine færdigslibning af træ og metal samt spartlede overflader.
  • K320-1000: Korn 320-1000 er en ekstremt fin korntype, som er god til at give den sidste finish på overfladen – f.eks. som en afsluttende slibning før lakering af træ.

Hvad er vådslibepapir?

Vådslibepapir – eller vandslibepapir – bruges til at slibe våde overflader. Her er det bedst at bruge et særligt vådslibepapir, da det ikke er sikkert, at almindeligt slibepapir kan holde til våde overflader. Det kan være en fordel at vådslibe, hvis man vil opnå en blank overflade. Det er også en god slibemetode, hvis man vil finslibe genstande – især metal. Vandslibepapir har siliciumkorn, og det kan genkendes på sin sorte farve. Ligesom med almindeligt sandpapir kan du vælge imellem forskellige korntyper til vådslibepapir, så du både kan bruge det til forskellige grader af finere slibning (vådslibeark findes mest i fine korntyper).

Andet slibeværktøj: slibesvampe, slibepuder, slibeklodser og slibesten

Der findes også mange andre typer af slibeværktøj, som du kan bruge som alternativ eller supplement til sandpapir. Vi har f.eks. slibeklodser i vores sortiment, der kan gøre det nemmere at slibe en overflade. Slibepapiret kan sidde på slibeklodsen, mens du sliber, hvilket giver dig en bedre kontrol over slibearbejdet. En slibepude er en anden form for sliberedskab, som er god til at slibe områder, hvor det er svært at komme til med sandpapiret – det kan være bordben og hjørner, der er sværttilgængelige. En slibesvamp minder meget om en slibepude med sin bløde form og er også god til slibning af hjørner og runde former.

En slibesten er en lidt anden type af sliberedskab. Primært bruger du en slibesten til at slibe knive, der er ved at være sløve. Det sikrer dig, at du altid har skarpe knive, som er klar til brug. Vi har en slibesten i vores sortiment med to forskellige grovheder på forside og bagside. Dermed kan du starte med at slibe kniven på den grove slibeside og efterfølgende finslibe den på den finere slibeside. Det er nemt at bruge en slibesten, og du kan sætte den fast, så du bedre kan slibe dine knive, hvor det passer dig.