Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Forny hjemmet med filt, glasvæv og tapet

I denne kategori finder du vores udvalg af glasvæv, filt og tapeter. Er du i gang med et større renoveringsprojekt og vil du gerne forny dine vægge med glasvæv, filt eller tapet, så tag et kig i kategorien og bliv inspireret til smukke, nye vægge – hvad enten om du er til hvide glatte vægge eller mere sprælske tapeter.

Hvad er forskellen på filt og væv?

Der er flere forskelle på glasvæv og på glasfilt og det er vigtigt at sætte sin ind i disse, før du starter med at fornye dine vægge. Glasvæv er vævet af glasfibertråde og anvender du dette, får væggene struktur. Filt eller glasfilt er derimod ikke vævet og med filt på væggen, får du en helt glat overflade. Filt er den letteste vej til helt glatte vægge og er det der bliver brugt mest i private boliger. Glasvæv er på grund af det vævede materiale meget stærkt og anvendes ofte i institutioner eller steder med mere slitage.

Opsætning af glasvæv eller glasfilt

Vær opmærksom på, at filt og væv kræver glatte vægge inden det sættes op. Det er derfor vigtigt at du har fået fjernet gammelt tapet og lignende, da du ikke kan camouflere ujævnheder med det tynde filt eller glasvæv. Du skal desuden være opmærksom på hvilken væg filten eller vævet skal sættes op på. Vægge som for eksempel gasbeton eller gips, skal behandles inden med en grunder, så den ikke suger væske fra vævklæberen. Husk at bruge nok vævklæber, så filten eller vævet ikke kommer til at bule ud af. Til slut skal du male glasvæven eller filten. Ny væv og filt suger meget maling, så her kan det være en god idé at mætte det med vævfylder inden du påfører malingen.

Skab atmosfære med tapet

Tapet kan bruges overalt i hjemmet og kan være med til at skabe lidt farve i et rum ved at enten at beklæde alle vægge med tapet eller måske bare en enkelt. Du kan altid finde netop det tapet, der passer i dit hjem, da man kan få mange forskellige typer af tapet. Vælg et mønstret tapet med mange farver, hvis du er træt af ensfarvede vægge eller vælg et mere afdæmpet, småmønstret tapet i lyse farver. En fordel ved tapet er også, at det går meget hurtigere at tapetsere et rum end at skulle male det og med tapetet kan du hurtigt ændre et helt rums udtryk.