Tapet

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket tapet skal jeg vælge?

Et nyt tapet kan let opfriske boligen, hvad enten der er tale om et klassisk, hvidt tapet eller et tapet med mønstre eller farver. Skrammede vægge kan let blive frisket op med et tapet, ligesom det også kan give et frisk pust til en mørk, kedelig eller slidt væg. Først og fremmest er det dog vigtigt at vælge det rette tapet. Her er din egen smag i fokus og udvalget af tapeter er stort. Derfor kan det også være svært at vælge. Her får du et par tips til, hvad du kan overveje, når du skal vælge tapet.

Først og fremmest bør du overveje stilen i dit hjem, eller hvilket udtryk du gerne vil skabe. Skal den skrammede væg piftes op med et lyst tapet? Eller skal der kulør og mønstre på væggen? Det er også godt at overveje, hvilke vægge der skal tapetseres. Er det hele rummet eller en enkelt væg?

Der findes mange forskellige slags tapet. Hvis du er på udkig efter farvet tapet og mønstre, kan du overveje at bruge det på en enkelt væg, eller i et felt. Så overtager det ikke hele rummet. Det kommer dog helt an på, hvilket udtryk du går efter.

Der findes både vævet og ikke-vævet tapet. Vævet tapet er typisk i et tykkere materiale. Her skal du bruge tapetklister, for at sætte det på væggen. Tapet der ikke er vævet føles mere som papir, og har typisk filt på bagsiden. Denne type af tapet er let at arbejde med, da du ikke skal bruge tapetklister. Dog skal du bruge vævlim på væggen.

Sådan sætter du tapet op

Når du har valgt dit nye tapet, er det tid til at få det sat op. Så kan du nyde dit hjems nye udtryk. Har du tapet på væggen i forvejen, kan du godt lægge nyt tapet ovenpå. Det gælder dog kun, hvis det sidder perfekt og ikke er mørkere end dit nye tapet. Er det mørkere, kan det nemlig skinne igennem. Er dit gamle tapet slidt eller skadet, skal det tages ned. Det er også vigtigt, at væggen er helt jævn og plan, før du sætter tapet op. Er der huller i væggen, skal de spartles ud. Ellers bliver de at se gennem tapetet.

Din væg skal være helt ren og tør, før du sætter tapet op. Det kan være en god ide at vaske den med grundrens. Lader du det gamle tapet sidde på væggen, skal den også vaskes. Når væggen jævn, ren og tør, er det tid til at tapetsere. Det er en god ide at undersøge, hvordan netop den tapettype du har valgt, sættes bedst op. Her kan du læse den medfølgende vejledning eller kontakte os, hvis du er i tvivl.

Til de fleste typer af tapet, bør du undgå overlap når det sættes op. Det kan nemlig kaste en skygge på væggen. Har du valgt et tapet med mønster, skal du også være omhyggelig med opsætningen, så mønstrene på de forskellige baner passer sammen.

Tip: Hvis rummet skal friskes op med maling af lofter, lister eller paneler, bør du altid gøre det inden du sætter tapet op.