Væv & filt

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket væv og filt skal du vælge?

Væv og filt giver en flot og glat finish på væggen, før du skal male. Derfor er der væv og filt på mange vægge, da det giver et flot og slidstærkt resultat. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af væv og filt. Typisk inddeles væv og filt i kategorier som glasvæv, glasfilt og miljøvæv, som du kan læse mere om herunder. Derudover kommer væv og filt i forskellige mængder og størrelser. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at måle grundigt op, før du køber glasvæv og glasfilt, så du får den rette mængde. Køb også gerne lidt ekstra, så du er helt sikker på, at du har nok til dit projekt.

Glasvæv og miljøvæv

Glasvæv og miljøvæv minder meget om hinanden. De er begge vævede, hvilket giver en stærk og fleksibel struktur. Den store fordel ved glasvæv er netop slidstyrken. Da glasvæv har struktur, giver den en god beskyttelse af væggen. Strukturen beskytter også imod ridser, revner og skrammer. Glasvæv er især populært i udlejningsejendomme og offentlige institutioner, hvor der kan være meget slitage på væggen. Har du børn, kan det også være en god idé med glasvæv, da vævet er bedre beskyttet imod børnenes leg og tumlen rundt. Miljøvæv og glasvæv kan have forskellige mønstre, så find den type, der passer bedst ind i stilen i din bolig.

Glasfilt

I modsætning til glasvæv har glasfilt en helt glat overflade. Det betyder, at glasfilt ikke er lige så stærkt som glasvæv – det beskytter dog stadig væggen godt. På trods af at glasfilt ikke er lige så stærkt som glasvæv, så foretrækker mange filt til at dække væggen, da den glatte overflade giver en flot finish på væg og loft. Især i private boliger – hvor der ikke er så meget slitage på væggen – er glasfilt det foretrukne valg. Glasfilt er stærkere end traditionelt filt, da det indeholder glasfiber. Det giver også en god modstandsdygtighed over for skimmel og fugt.

Sådan opsætter du glasvæv og glasfilt

Inden du opsætter væv eller filt, er det vigtigt, at du laver det forberedende arbejde. Ellers kan du risikere, at det ikke sidder ordentligt fast. Hvis der er gammel maling eller tapet på væggen, skal det fjernes. Støv og skidt skal også fjernes fra væggen, da det kan være svært for væv og filt at sidde fast på en støvet og beskidt væg. Når du har klargjort væggen, kan du begynde at opsætte væv og filt. Arbejdet tager et stykke tid og kræver præcision. Heldigvis har vi lavet en trin-for-trin-guide, hvor du kan se, hvordan det skal opsættes – du kan se videoen længere nede på siden. For at udføre arbejdet skal du bruge følgende materialer:

 • Vævlim
 • Gummispartel
 • Handsker
 • Malerrulle
 • Hobbykniv
 • Tommestok
 • Forlængerskaft
 • Tapetbørste
 • Afdækningspap
 • Rullespand
 • Forankringsgrunder
 • Malerrulle og rulleskaft

Se også i vores andet udvalg

Hos Silvan kan du også finde tapet til din væg. Vi har et meget stort sortiment af tapet. Du kan bl.a. finde fototapet i adskillige farver og motiver. Det er alt lige fra smukke landskaber til historiske bygningsværker. Vil du gerne have en lidt alternativ form for tapet på væggen end den klassiske glasvæv og glasfilt, er det altså her, at du kan finde det. Leder du i stedet efter tapet, der minder om glasvæv og glasfilt, forhandler vi også savsmuldstapet. Det er en meget populær type tapet, som ses i mange hjem. Du kan også finde selvklæbende folie hos os.

Du kan bestille varerne på flere forskellige måder hos Silvan. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke muligheder der er for levering og bestilling. Der er f.eks. mulighed for at få tilsendt en vare via pakkelevering. En anden mulighed er, at du bestiller en vare til afhentning i en Silvan-butik med ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at butikken har varen på lager, hvilket i så fald vil fremgå under det enkelte produkt. I vores Silvan-butikker kan du også se vores andet udvalg af bl.a. maling, afdækning og malerruller, som du kan bruge til at opsætte tapet og efterfølgende male væggen.