Vi ønsker dig et godt nytår!

I Silvan finder du et stort udvalg af fyrværkeri og pynt til nytårsfesten. Du kan købe fyrværkeri fra den 27.-31. december. Kom forbi din Silvan og se udvalget eller bestil online og afhent i butikken.
OBS! Fyrværkeri sælges ikke til personer under 18 år. Der sælges ikke fyrværkeri i følgende butikker: Silvan Lilletorv, Silkeborgvej (Aarhus), Viby, Nørrebro, Kultorvet, Frederiksberg, Amagerbrogade, Lyngby, Fisketorvet, Frederikssund, Nykøbing Sjælland og Helsingør.

 

 

Alle Nytårsprodukter
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan bliver du klar, parat til nytår

Dagene op til nytår er blandt andet præget af julefrokoster og julegavebytning. Det kan derfor være nødvendigt at planlægge aftenen i god tid. Skal maden bestilles udefra? Eller skal du selv stå for maden? Er der styr på bordpynten, nytårshattene og underholdningen? Har du fået købt fyrværkeri og sikkerhedsbriller? Der er mange ting, du skal have styr på. Men bare rolig, i Silvan kan vi hjælpe dig med det meste – ud over maden. I vores sortiment finder du blandt andet, alt du skal bruge til opdækningen af nytårsbordet. Det er herunder meget populært at holde opdækningen i mørke nuancer, hvor det kun er glimmer, glitter, guld og sølvbordpynten, som skiller sig ud.

Det er ikke kun bordopdækningen, der skal være styr på. Du skal også have styr på fyrværkeriet, der skal affyres. Her er der nogle regler, som du af sikkerhedsmæssige og lovmæssige årsager skal overholde. Du skal selvfølgelig huske at bruge sikkerhedsbriller. Det er sjovt at fejre nytår, men det er endnu sjovere at have alle lemmer i god behold efter nytår. Og derudover er det vigtigt at vide, at du også først må affyre fyrværkeriet mellem den 27. december og den 1. januar. Det er desuden et lovkrav, at du skal være fyldt 18 år for at købe og affyre fyrværkeri.

Hvilken pynt skal du bruge til nytårsbordet?

Årets sidste og største fest kræver, at der er styr på bordpynten, maden, hattene, ballonerne og fyrværkeriet. Du kan heldigvis finde inspiration til langt det meste her på siden, så du kan få pyntet festligt op til nytår. Nytårsaften er også kendt som en aften, hvor stemningen er mere løssluppen, og du kan derfor med fordel investere i nogle sjove hatte. Du kan også peppe jakkesættet op med dette sæt bestående af slips, butterfly og nytårshat. Eller du kan købe festlige minihatte til de mindste i flokken.

Når kjolen og jakkesættet er renset og strøget, og hattene er købt, så mangler du bare at festliggøre resten af boligen. Du kan herunder gøre middagsbordet eller stuen lidt sjovere med nytårsballoner.

Sådan dækker du et flot nytårsbord

Nytårsfesten er for mange ensbetydende med en borddækning, der understreger liv og glade dage. Det er derfor ikke usædvanligt at se bordbomber, serpentiner og truthorn på spisebordet. Vil du have et festligt og flot bord med plads til fis og ballade? Du kan dermed få et ensartet og stilrent bord. Bloklys, servietter og serpentiner pynter også på bordet og skaber en festlig stemning.

Sådan får du styr på underholdningen til nytårsaften

Når Dronningens nytårstale er set, og maden er spist, er der stadig lang tid til, at det nye år begynder. Du kan derfor sætte lidt gang i festen med nogle selskabsspil. Her på siden finder du forskellige, sjove spil, der med garanti får tiden til at gå. Eller lad gæsterne lære hinanden at kende med et spil ”flaskehalsen peger på”. Du kan også gå lidt mere traditionelt til værks med beer-pong eller bord-bowling. Uanset hvad du vælger, er spil en rigtig god måde at skabe liv i festen og få alle gæster involveret.

Hvor kan du købe dit fyrværkeri til nytår?

Fyrværkeri kan købes i din lokale Silvan eller bestilles som Click&Collect til afhentning i Silvan-butikker med varen på lager. Efter bestilling er varen reserveret i 24 timer. Hvis varen ikke bliver hentet inden da, bliver ordren slettet. Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme ventetid, når du ankommer for at hente varen, da varen først skal findes frem af en medarbejder. De fleste af vores butikker sælger også selv fyrværkeri fra den 27. december 2023. Under fyrværkeri kan du se hele vores udvalg af krudt, samt se videoer af de enkelte produkter, når de affyres. Du kan således sidde derhjemme i ro og mag og udvælge det krudt, som du ønsker at købe. Og derefter kan du smutte en tur forbi din lokale Silvan for at hente fyrværkeriet.

Når du køber krudt og fyrværkeri fra Silvan, kan du være sikker på, at det er blevet gennemtestet og har fået en CE-mærkning. CE-mærkningen betyder, at fyrværkeriet overholder de lovmæssige regler og krav, der er til produktionen af fyrværkeriet, men også til håndteringen af fyrværkeriet.

FAQ

 • Er der ændrede åbningstider mellem jul og nytår 2023?

  Alle Silvan butikker holder lukket den 24., 25. og 26. dec. og den 1. jan. Den 31. dec. lukker vores butikker kl. 14.

 • Hvor og hvornår kan du købe fyrværkeri?

  I Silvan kan du købe dit fyrværkeri fra d. 27. december. Det er tilladt at affyre fyrværkeri fra d. 27. december til d. 1. januar 2024. Bemærk, at Silvan Nørrebro, Kultorvet, Fisketorvet, Lille Torv, Viby, Frederiksberg, Amagerbrogade, Frederikssund, Helsingør og Aarhus Silkeborgvej ikke sælger fyrværkeri. Men du kan købe fyrværkeri i vores resterende butikker.

 • Hvor gammel skal du være for at købe fyrværkeri?

  Børn under 15 år må både købe og affyre knaldperler, knallerter og knaldbånd. Du skal derimod være over 15 år for at købe og affyre f.eks. bordbomber, hundepropper, fontæner og stjernekastere. For at købe og affyre batterier, raketter, heksehyl og romerlys skal du være fyldt 18 år.

 • Hvad har Silvan i sortiment?

  I Silvan finder du både batterier, raketter og heksehyl. Men du finder også bordbomber, sikkerhedsbriller nytårshatte og nytårspynt. Du kan se vores sortiment af fyrværkeri og nytårspynt herunder.

 • Hvor meget fyrværkeri må du opbevare derhjemme?

  Du må max. opbevare 5 kg NEM. NEM betyder Netto Eksplosiv Mængde. Det angiver, hvor meget krudt der er i dit fyrværkeri. Har du brug for at opbevare mere, skal du søge om tilladelse hos kommunen.

 • Hvor meget fyrværkeri må du køre med?

  Du må som privatperson max. køre med 5 kg NEM. NEM betyder Netto Eksplosiv Mængde. NEM angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet.