Juniorfyrværkeri

Nytår er en fest for både store og små. Derfor har vi i Silvan et stort udvalg af fyrværkeri til hele familien. Til de mindste finder du her knaldperler, hundepropper, heksehyl, små fontæner og forskellige blandede sortimenter. Tag et kig og find junior fyrværkeri til både børn og unge.

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad findes der af juniorfyrværkeri?

Du skal altid behandle fyrværkeri med omhu, og det er uanset, om du er ung eller gammel. Krudt og fyrværkeri bør derfor altid overses af voksne. I Silvan tilbyder vi en række nytårsprodukter, som er særligt velegnet til børn og unge. Det er nemlig fyrværkeri, som er målrettet til børn og unge under 18 år. Du skal dog være opmærksom på, at der er begrænsninger for, hvilket fyrværkeri unge mellem 15-18 år må købe. De må dog godt købe helårskrudt i form af bordbomber, knallerter, knaldperler, is-fontæner, stjernekastere m.m.

Du kan derudover købe hundepropper og knaldperler til familiens mindste. Knaldperler vil give et lille brag, når de kastes mod asfalten eller jorden. Det samme gælder for hundepropperne, som også er et sikkert hit hos de mindste. Begge former for krudt er ganske ufarlige for de mindste, når de behandles med omtanke. Så tag et kig her på siden og find sikker og tryg underholdning til nytårsaften. Så kan hele familien være med til at skyde det nye år ind.

Sådan får dit barn en sikker og sjov nytårsaften

Hvert år kommer både børn og voksne til skade i forbindelse med nytåret. Og det er selvom, at junior fyrværkeri ikke kan gøre samme skade som raketter og batterier. Men det er stadigvæk vigtigt, at dine børn har styr på sikkerheden og behandler krudt med omhu. Det er dit ansvar, som forælder, at instruere dine børn ordentligt. De skal derfor blandt andet vide, at de skal vise hensyn til andre mennesker, dyr og omgivelserne, når de affyrer krudt. Vi har nedenfor lavet en lille guide til, hvordan du kan sikre dig, at dit barn får en sikker og sjov aften.

  • Som udgangspunkt bør du forklare dine børn, hvad konsekvenserne kan være ved krudt og fyrværkeri. Gør dem opmærksom på, at de skal vise hensyn til både sig selv og andre.
  • Du bør altid sikre dig, at børnene har beskyttelsesbriller og høreværn på. Du kan være en god rollemodel ved selv at bære briller og høreværn. Beskyttelsesudstyr bør nemlig bæres af både børn og voksne – selv tilskuere, bør bære sikkerhedsbriller og høreværn.
  • Fortæl dine børn, at de ikke skal sprænge postkasser eller kaste fyrværkeri ind gennem vindues- og døråbninger.
  • Gør børnene opmærksomme på, at de aldrig skal gå tilbage til en fuser. Krudt kan nemlig gå af, når du mindst venter det. Så lad altid en fuser ligge i et godt stykke tid.
  • Hvis dit barn ikke har prøvet krudt før, bør du som voksen altid instruere og vise dem, hvordan det enkelte fyrværkeri fungerer. Selv småkrudt som heksehyl kan have alvorlige konsekvenser, hvis de bliver brugt forkert. Det er derfor vigtigt, at du altid hjælper børnene i starten.
  • Hvis dit barn gerne vil prøve at antænde en raket, skal det altid foregå sammen med en voksen. I kan eventuelt holde lighteren sammen.
  • Husk, det er ikke alle børn, der er vilde med fyrværkeri. Børn er forskellige, og du bør derfor udvise ekstra hensyn til dem, som er bange for fyrværkeri eller ikke kan lide det.
  • Brug din sunde fornuft og opfordr dine børn til at gøre det samme.

Så lang sikkerhedsafstand skal du holde

En af de vigtigste regler, som du bør overholde, når det kommer til fyrværkeri, er sikkerhedsafstanden. Det kan have alvorlige konsekvenser, og ende med en tur på skadestuen, hvis du befinder dig for tæt på antændt krudt. Sikkerhedsafstanden kan variere afhængigt af, hvilket produkt der er tale om. Den nøjagtige sikkerhedsafstand, som du skal holde til det pågældende fyrværkeriprodukt, er angivet på den medfølgende brugsanvisning. Det er derfor yderst vigtigt, at du læser vejledningen grundigt. På den måde kan du være med til at minimere risikoen for en tur på skadestuen – både for dig selv, men også for dem omkring dig.

Du skal være opmærksom på, at der i nogle tilfælde gælder særlige sikkerhedsafstande. Det gælder f.eks., hvis du har et hus med stråtag eller bor tæt på et hus med stråtag. Her skal du som minimum holde 100 meters afstand til grunden. Det samme gælder, hvis du er bosat på en gård, befinder dig tæt på halm, brænde eller andre brandfarlige materialer. Du skal ligeledes være opmærksom på, hvorvidt der er udegående dyr i nærheden. Er der udegående dyr i nærheden, så skal du mindst 100 meter væk fra ejendommen, før du må affyre krudt og fyrværkeri.

Hvorfor skal du købe CE-mærket juniorfyrværkeri?

Ifølge den danske lovgivning skal alle fyrværkeriartikler være sikkerhedsgodkendt. Fyrværkeriartiklerne får et CE-mærke, hvis de er lovlige og godkendt. CE-mærket angiver altså både fabrikanten af fyrværkeriet, men det angiver også, at fyrværkeriet overholder de væsentlige sikkerhedskrav. Det er dit ansvar som voksen, at dine børn kun affyrer godkendt krudt og fyrværkeri. Det er både for deres egen og andres sikkerhed. Alle fyrværkeriartiklerne i Silvan er CE-mærkede. Du kan altså trygt købe fyrværkeri og krudt hos os. Så kig forbi din lokale Silvan fra den 27. december og find fyrværkeri og krudt til hele familien.