Grillriste

6 Produkter

Blue Mountain, Grillrist, Ø54 cm

  • Rund grillrist

  • Materiale: Rustfrit stål

  • Måler Ø54 cm

  • Rengøres efter brug – Optimalt resultat opnås, når risten er lun

249,95

Levering tilgængeligt

På lager i 18 butikker

Cobb, Stegerist

  • Stegeristen bruges m. låget for indirekte stegning

  • Med højkant så kød ikke falder ud

  • Passer til Premier-gasgrill og Easy-to-go-grill

  • Af rustfrit stål

129,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Vidcom, Grillnet

  • Smart grillgitter, som ligges ovenpå grillristen

  • Flere størrelser – tåler 260 °C / gasmærke 10

  • Non-stick overflade – nem at rengøre

  • Fremstillet af PTFE-belagt glasfiber

49,95

Levering ikke tilgængeligt

På lager i 5 butikker

Broil King, Grillrist, 49x15,2 cm

  • Flot og enkel grillrist, som er nem at rengøre

  • Passer til forskellige Broil King grill-serier

  • Måler L: 49 cm x B: 15,2 cm

  • Af rustfrit stål

849,95

Levering tilgængeligt

På lager i 1 butik

Aduro, Grillrist til udepejs

  • Tilberedning af lette måltider over ild

  • Passer til Aduro Udepejs

  • Rustfrit stål med greb i træ

  • 3 forskellige højdeindstillinger

399,95

Levering tilgængeligt

På lager i 8 butikker

Broil King, Grillrist, 49x15,7 cm

  • Flot og enkel grillrist, som er nem at rengøre

  • Passer til forskellige Broil King grill-serier

  • Måler L: 49 cm x B: 15,7 cm x H: 0,9 cm

  • Af rustfrit stål

579,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Hvilken grillrist skal du vælge?

Hvis du skal have en ny grillrist, skal du vælge den ud fra grillens størrelse og form. Har du en kuglegrill, skal du vælge en rund grillrist i den rigtige størrelse. Har du i stedet en firkantet grill – f.eks. en gasgrill – kan du også finde grillriste i denne form. Når du har fundet den rigtige form på grillristen, skal du vælge det rette materiale. Her er der typisk 2 former for materialer, som du kan vælge imellem: rustfrit stål og støbejern. Fordelen ved rustfrit stål er bl.a., at det er nemt at vedligeholde, rengøre, og at det har en god holdbarhed. Fordelen ved støbejern er, at det har en god varmefordeling, og at det holder længe på varmen.

Grillrist Fordele Ulemper
Rustfrit stål Holder godt

Nem rengøring

Næsten vedligeholdelsesfrit
Knap så god varmefordeling
Støbejern God varmefordeling

Varmen holder længe
Kræver en del vedligeholdelse

Kan ruste let

Et godt supplement til en grillrist er et grillnet. Det kan du putte oven på grillen, hvorefter det gør meget nemmere at grille. Nettet forhindrer, at maden brænder fast på risten. Derudover kan du også bruge en grillplade. En grillplade – der også kaldes for en stegeplade – er en lukket form for grillrist. Fordelen ved pladen er, at du kan bruge den til at tilberede mad som spejlæg og andre panderetter på grillen. Du kan finde flere forskellige grillplader i støbejern hos Silvan i vores grilltilbehør. Der er derfor mulighed for at lave mange lækre retter med den unikke grillsmag.

Hvordan renser du en grillrist?

Alt efter hvem du spørger, vil du få forskellige råd til at rense en grillrist. Det er nemlig et emne, der er mange holdninger til. Ikke desto mindre vil du her få nogle generelle råd til, hvordan du kan rense en rist, så den kan holde i lang tid. Vær opmærksom på, at du skal rense riste af rustfrit stål og støbejern forskelligt. Især støbejern skal du huske at holde tør, da det kan risikere at ruste. Fælles for riste i rustfrit stål og støbejern er dog, at de er lettest at rense dem, når de stadig er varme, da du så kan fjerne snavset hurtigere.

Da en grill som bekendt er meget varm, kan den faktisk fjerne bakterierne på risten. Derfor er det ikke strengt nødvendigt at rense grillristen, men det kan alligevel være godt at fjerne snavset på den, så maden ikke får en dårlig smag. For at rense den regelmæssigt kan du med fordel investere i en god grillbørste. Derudover kan du også i ny og næ give den en hovedrengøring med sæbevand. Hvis du rengør en støbejernsrist med sæbevand, er det en god idé, at du efterfølgende smører den ind i madolie som f.eks. solsikkeolie eller rapsolie. Det er dog slet ikke nødvendigt at rense den med sæbevand hver gang efter grilning.

Sådan bruger du en grillrist første gang

Hvis du ikke får en vejledning til din nye grillrist om, hvad du skal gøre, før du tager den i brug, kan du læse med her. Først og fremmest er det vigtigt, at du rengør grillristen før brug, da der ofte er et tyndt lag olie på risten, der skal renses væk. Desuden kan der også være nogle bakterier, som du nok gerne vil undgå at få på grillmaden. Start derfor med at rengøre risten med sæbevand. Husk at få skyllet sæben godt væk efterfølgende. Du kan sagtens tørre en grillrist af rustfrit stål med køkkenrulle eller viskestykke. Du bør ikke tørre en støbejernsrist med viskestykke eller køkkenrulle, da der kan sidde fnuller fast. Her skal du i stedet lade den lufttørre eller tørre på en varm grill. Tør den hurtigt, så du ikke risikerer at få rust på den.

Du kan smøre en støbejernsrist ind i madolie, der kan tåle høj varme, før du tager den i brug. Det gør det lettere at få grillmaden af risten. Smør hele grillristen godt ind i madolien, så både over- og undersiden får olie. Afslut med at sætte grillristen på en varm grill i ca. 30 minutter. Høj varme er perfekt til at desinficere risten, så du får fjernet de evt. sidste bakterier og dårlige lugte på denne måde. Med disse forberedelser er du klar til at bruge risten til at lave lækker grillmad til familie og venner.

Brug også en rist til grill over bålet

Hvis du vil skabe et hyggeligt område i din have med bålfade og grill, kan du også finde en grillrist til et bålstativ. Du kan både få det som en rist i rustfrit stål og som en rist i støbejern. På denne måde kan du tilberede adskillige grillretter over bålet. Det er både fiske-, kød- og grøntsagsretter. Du kan i øvrigt også finde støbejernsgryder til bålet, så du kan lave lækre simreretter. Ja, kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge et bål til, når det kommer til mad. Med en pandekagepande og et popcornnet kan du endda også lave desserter og snacks på bålet.

For at kunne lave mad over et bål med en rist, skal du lave et bål med masser af varme og gløder. Du kender måske til at have svært ved at optænde et bål, så her får du nogle gode råd. Der er tre ingredienser til et godt bål: ilt, varme og materiale. Du får den rette mængde ilt til bålet ved at sørge for, at der er ilttilførsel i bålet. Det kan du få ved, at brændet står oprejst. Ved at få den bedst mulige varme bør du tænde så meget materiale i starten til optænding. Sidst skal du have det rigtige materiale – det vil sige tørt brænde. Start i øvrigt med at tænde kviste op og tilfør gradvist større stykke brænde, når der er mere gang i bålet.