Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Beskyt dig selv med arbejdstøj og sikkerhedsudstyr

Ved mange former for gør-det-selv-arbejde og i de fleste professionelle håndværk bør du bære arbejdstøj og sikkerhedsudstyr under arbejdet. Især hvis du arbejder med tunge genstande, i støvfyldte lokaler eller med skarpe genstande, kan arbejdstøj og sikkerhedsudstyr give dig en ekstra tryghed. Sikkerhedsudstyr findes i mange typer, så det er vigtigt, at du vælger en form for beskyttelse, som passer til den type arbejde, som du skal udføre. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af arbejdstøj og sikkerhedsudstyr, som du både kan bruge som gør-det-selv-entusiast og i professionelle sammenhænge. Du kan læse meget mere om produkterne i vores sortiment herunder.

Nogle eksempler på arbejdsbeskyttelse, som vi har i vores sortiment, er åndedrætsværn og masker. Det er vigtigt at bære, hvis du skal arbejde i støvfyldte rum og med skadelige stoffer. Vi forhandler også visirer, der kan beskytte ansigtet. Er du på udkig efter arbejdstøj, som ikke yder en decideret beskyttelse, men som i stedet er godt at arbejde i, har vi det også i vores udvalg. Bl.a. sælger vi t-shirts, sweatshirts og vindjakker, der er perfekte at bruge til arbejde under både varme og køligere temperaturer. Derudover forhandler vi også arbejdshandsker, arbejdsbukser, forskellige former for fodtøj, høreværn og sikkerhedshjelme, som du kan læse meget mere om herunder.

Hvorfor er det en god idé at bruge arbejdsbukser og arbejdsshorts?

Arbejdsshorts og arbejdsbukser er utroligt praktiske og rare at have, hvis du skal ordne noget i haven eller på boligen. Fordelen ved arbejdsbukser er nemlig, at de er slidstærke, og at de kan være mere behagelige at arbejde med end almindelige bukser. F.eks. kan du isætte knæpuder i nogle arbejdsbukser, så det ikke slider så meget på knæene, når du skal arbejde på knæene. Desuden er der også mange lommer i både arbejdsbukser og arbejdsshorts, så der er godt med plads til værktøj og tilbehør. Bukserne og shortsene i vores sortiment findes i mange størrelser, så du kan nemt og hurtigt tilpasse størrelsen.

Hvis du skal arbejde med en motorsav, bør du bruge skærebukser. Det særlige ved skærebukser er, at de giver ekstra beskyttelse til dine ben, hvis du skulle være så uheldig at ramme benet med motorsaven. Derfor er det ikke nok at bruge almindelige arbejdsbukser under arbejdet med motorsaven, hvis du gerne vil have den optimale beskyttelse. Hos Silvan kan du købe et særligt sikkerhedssæt til motorsave, hvor du i ét køb får både skærebukser, hjelm og høreværn. Det er nemlig også vigtigt, at du beskytter dit ansigt og dine ører, når du bruger en motorsav.

Hvilke arbejdshandsker skal du vælge?

Uanset om du skal udføre havearbejde eller arbejde med værktøj, er det en god idé at bruge arbejdshandsker. Du beskytter dine hænder, så du ikke får skidt og snavs på dem, og så huden ikke bliver slidt. Der er mange forskellige typer af arbejdshandsker – der er eksempelvis havehandsker, dothandsker, kemikaliehandsker og helt klassiske arbejdshandsker. Du kan under det enkelte produkt vælge størrelsen på handskerne, så de passer til din hånd. Vi har også små børnehandsker i vores sortiment, så børn også har mulighed for at deltage i havearbejdet uden at få skidt og snavs på fingrene.

Du kan også finde arbejdshandsker til helt særlige formål. F.eks. har vi motorsavshandsker. Fordelen ved at bruge motorsavshandsker er, at de bl.a. har anti-vibrationsanlæg, som mindsker mængden af vibrationer i hænderne, når du saver. Hvis du har med pakkeri eller montage at gøre, kan du finde særlige montagehandsker, der letter arbejdet med montage eller pakkearbejde. I tilfælde af at du skal arbejde med kemikalier, bør du bruge særlige kemikaliehandsker, som du kan finde hos os. Afhængigt af hvad du skal bruge handskerne til, kan de inddeles i forskellige sikkerhedsniveauer. Handsker findes enten i kategori I, II eller III:

  • Kategori I – lavrisiko: Handsker i kategori I bør kun bruges til opgaver, hvor der er lav sikkerhedsmæssig risiko.
  • Kategori II – mellemrisiko: Handsker i kategori II kan bruges til opgaver, hvor der er en middel sikkerhedsmæssig risiko.
  • Kategori III – højrisiko: Handsker i kategori III kan bruges til opgaver, hvor der er en høj sikkerhedsmæssig risiko. Det er f.eks. i forbindelse med arbejde med kemikalier, mikroorganismer og/eller høje/lave temperaturer.

Sådan finder du det rette fodtøj

Det rette fodtøj er enormt vigtigt for, at du kan arbejde komfortabelt og korrekt. Samtidig er det vigtigt, at du beskytter dine fødder, hvis du arbejder med tunge eller skarpe genstande. Derfor bør du arbejde med særlige sikkerhedssko, så dine fødder ikke kommer til skade, hvis du skulle være så uheldig at tabe en tung genstand på dem. Skal du arbejde i vådt føre, skal du også huske at bruge specielt fodtøj – f.eks. gummistøvler. Du kan læse mere om vores udvalg af fodtøj herunder, så du kan finde det fodtøj, som du har behov for.

Træsko

Træsko er en særdeles populær type fodtøj. Du kan lynhurtigt få dem på, så du er fri for at snørkle med snørebånd eller at finde skohornet frem, hvis du bare skal ud med skraldet eller på en lille tur i haven. Træsko findes i mange varianter – både den klassiske træsko, som du måske kender den fra dine bedsteforældre, og mere moderne letvægtstræsko. Træskoene er med eller uden hælkappe. Skal du hurtigt have dem på og kun bruge dem til små ture, er dem uden en hælkappe et godt valg. Skal du modsat bruge dem til lidt længere gåture, er dem med hælkappe bedst.

Sikkerhedssko

Sikkerhedssko bruges, hvis du f.eks. skal arbejde med tunge genstande. På nogle arbejdspladser kan det være et krav at gå med sikkerhedssko (regler fra arbejdstilsynet). Sikkerhedssko beskytter fødderne, da de har beskyttelse som hælkappe, tåværn, stødabsorberende stål mm. Der findes forskellige sikkerhedsniveauer for sikkerhedssko, alt efter hvad du skal bruge dem til. Det er eksempelvis SB, S1, S2 og S3. Du kan både bruge dem til professionelt arbejde og til gør-det-selv-arbejde. Uanset hvad er det i mange sammenhænge en god idé at bruge sikkerhedssko, da det minimerer risikoen for, at dine fødder kommer til skade.

Gummistøvler

Gummistøvler er næsten obligatorisk fodtøj, da der ofte er regnvejr i Danmark. Du kan bruge gummistøvler til mange formål – f.eks. jagt, fiskeri eller bare i tur i naturen eller haven, når der er vådt føre. Hvis du skal på festival, kan det ofte også være en fordel at medbringe gummistøvler, da det dansk vejr kan være uforudsigeligt. Hos Silvan sælger vi mange former for gummistøvler. Bl.a. har vi korte gummistøvler, gummistøvler med sikkerhed eller helt almindelige gummistøvler uden sikkerhed. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke størrelser du kan vælge imellem. Typisk findes de i størrelse 36-48.

Hvornår skal du bruge sikkerhedshjelm, høreværn og sikkerhedsbriller?

Sikkerhedsudstyr som sikkerhedshjelm, høreværn og sikkerhedsbriller kan være nødvendige i specifikke arbejdssituationer. Det er langt fra alle gør-det-selv-projekter, hvor det er nødvendigt at bruge sikkerhedsudstyr som en sikkerhedshjelm. Dog kan det være et krav at bruge en sikkerhedshjelm på byggepladser, hvor der er risiko for stød og nedstyrtende genstande. Mange af sikkerhedshjelmene i vores sortiment har ventilation, så der kan komme luft til hovedbunden. Du kan indstille sikkerhedshjelmene til forskellige størrelser, så de passer til mange hovedstørrelser. Nogle typer af sikkerhedshjelme har integreret hjelmbrille, så hvis du både skal bruge sikkerhedsbriller og sikkerhedshjelm, er det et godt køb.

Udstyr som sikkerhedsbriller og høreværn bruges oftere i gør-det-selv-arbejde end sikkerhedshjelme. F.eks. bør du bruge høreværn, når du arbejder et sted, hvor der er højt støjniveau. Det kan være, hvis du bruger en motorsav, kører med traktor eller bruger andre former for larmende værktøj. Sikkerhedsbriller bør du bruge, når du arbejder med genstande, hvor du der er risiko for at få ting i øjnene. Det er vigtigt, at du bruger særlige sikkerhedsbriller og ikke almindelige briller, da sikkerhedsbriller har en langt større styrke. Til nytår anbefaler vi også, at du altid bruger sikkerhedsbriller, hvis du skal fyre krudt af.