Gummistøvler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dine nye gummistøvler hos Silvan

Gummistøvler er ofte nødvendige, når du begiver dig ud i regnvejr. Hvis du ikke husker gummistøvler på en regnvåd dag, kan du hurtigt få våde og dermed kolde fødder. Kolde fødder kan hurtigt sprede sig til resten af kroppen, så du kommer til at fryse. Især hvis du skal på jagt, fiske eller bare gå en tur på våd jord, er gummistøvler det rette fodtøj. Du kan også bruge dem til festivaler i Danmark, da det danske vejr som bekendt kan være uforudsigeligt, og derfor ved man aldrig, om festivalen bliver regnfyldt. Med et par gode gummistøvler er du fri for at bekymre dig om, at festivalen bliver ødelagt af våde fødder.

Da gummistøvler findes i forskellige typer, er det vigtigt, at du finder en type, som passer til formålet. Heldigvis har vi hos Silvan et stort udvalg, så du kan finde den rette type til dine behov. Hvis du er på udkig efter andre former for fodtøj, kan du også se i vores andet udvalg. F.eks. har vi træsko, som du hurtigt kan tage på, hvis du skal udendørs. Skal du i stedet have specifikke sko til arbejde med tunge løft, kan du se i vores udvalg af sikkerhedssko. Med gummistøvler, træsko og sikkerhedssko har du det ideelle udvalg af skotøj til gør-det-selv-arbejdet i hjemmet.

Hvilke gummistøvler skal du vælge?

Først og fremmest skal du vælge gummistøvler, der passer til din fodstørrelse. Under det enkelte produkt kan du vælge præcist den størrelse, som du ønsker. Typisk findes gummistøvler i størrelser fra 36-46, men nogle typer fås i op til størrelse 48. Du kan også finde gummistøvler med indlagt for, der gør dem mere varmeisolerende til de køligere dage. Sålerne er også forskellige fra gummistøvle til gummistøvle. Mens nogle såler er mere bløde og fleksible, er andre såler hårde og stærkere. Skal du bruge gummistøvlerne til hårdere former for havearbejde – f.eks. at grave – kan det være en fordel med en stærkere og hårdere sål.

Korte gummistøvler

Korte gummistøvler er en helt særlig type, der har fordele og ulemper sammenlignet med den lange version. De beskytter ikke helt så godt imod vand og skidt, da de beskytter en mindre del af benet. Til gengæld er de nemmere at tage på, og de er bedre til de lidt længere gåture. Skal du hurtigt have noget fodtøj på for at klare dagens havearbejde, er de korte gummistøvler værd at overveje. Vi har dem i mange størrelser og i både herre- og damemodeller. De har en behagelig og stødabsorberende sål, som gør dem gode til hverdagsbrug.

Sikkerhedsgummistøvler

Hvis du skal udføre arbejde med tunge genstande, hvor der er risiko for, at du kan tabe dem på dine fødder, bør du købe sikkerhedsgummistøvler. Sikkerhedsgummistøvler er nemlig lavet på en sådan måde, at der er et beskyttende lag for enden af dem for at beskytte fødderne. Samtidig gør gummien, at de er vandafvisende. Du kan også sagtens bruge dem i hverdagen, når du ikke skal udføre arbejde med tunge genstande, da de har en stor fleksibilitet og komfort. Vi har dem i mange størrelser, fra 36-46, så du kan finde en størrelse til de fleste af familiemedlemmerne. Sikkerhedsgummistøvler har i øvrigt enten klassificeringerne S4 eller S5.

Sådan plejer og vedligeholder du dine gummistøvler

Der er forskellige måder at pleje og vedligeholde gummistøvler. Det vigtigste er, at du husker at rengøre gummistøvlerne grundigt, når du har været ude i vådt føre og mudder med dem. Husk derfor at gøre det til en vane, at du altid får renset dem efter brug. Så er de også meget lækrere at tage på, når du skal bruge dem igen. Det er også vigtigt, at du opbevarer støvlerne det rigtige sted. Det vil sige, at du skal opbevare dem et tørt og køligt sted. De skal altså ikke stå udenfor i vådt vejr eller direkte i solen, da de ikke har godt af det.

Det kan også være en god idé at pleje gummistøvlerne, så de kan holde længere. Især kan det være et problem, at gummistøvler kan sprække, hvis de ikke bliver plejet. Hvis gummien sprækker, er støvlerne ikke til meget nytte. Heldigvis findes der forskellige former for gummi- og silikoneimprægnering, der kan give gummistøvlerne endnu bedre beskyttelse. Sørg for at vælge en imprægnering, der passer til materialet, så det får den rigtige behandling. En anden behandlingsmetode, som især passer godt til naturgummi, er at påføre støvlerne madolie, da det mætter dem. Husk at tørre den overskydende madolie væk efter et par timer.