Handsker

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Beskyt dine hænder med arbejdshandsker

Til næsten alle former for fysisk arbejde, hvor du skal bruge dine hænder, er det en god idé at bruge arbejdshandsker. Arbejdshandsker beskytter dine hænder, så du mindsker risikoen for skader, vabler, rifter og skidt på hænderne. Derudover er arbejdshandsker også med til at forbedre dit greb om redskaber og værktøj, så du nemmere kan holde på dem. Skal du arbejde i haven, er det også en klar fordel at bruge arbejdshandsker. Det gør, at du bedre kan få fat i ukrudt, og at du ikke lige så nemt bliver revet af torne og andre skarpe genstande.

Silvan har et stort udvalg af arbejdshandsker, så du kan finde en handske til det arbejde, som du skal udføre. Det er nemlig vigtigt, at du vælger de rette arbejdshandsker til den form for arbejde, du skal i gang med. Derudover forhandler vi også mange andre typer af sikkerhedsudstyr. Vi har f.eks. sikkerhedssko, der kan beskytte dine fødder, når du skal arbejde med tunge genstande. Samtidig kan du se i vores generelle udvalg af sikkerhedsudstyr og værnemidler. Har du børn i hjemmet, er det også vigtigt at skabe et sikkert hjem for dem. I så fald kan du se i vores udvalg af børnesikring.

Hvilke arbejdshandsker skal du vælge?

Først og fremmest skal du finde de handsker, der passer til det formål, du skal bruge dem til – det kan f.eks. være havearbejde, lagerarbejde, håndværksopgaver og rengøring. Herefter skal du finde den rette størrelse. Under det enkelte produkt vil du typisk kunne finde forskellige størrelser. Har du børn, der skal bruge arbejdshandsker, er der også særlige arbejdshandsker til børn. Du kan også overveje, om du skal bruge handskerne i varmt eller koldt vejr. Skal du bruge dem i varmt vejr, kan forede arbejdshandsker være en fordel. Er det i lunt vejr om sommeren og foråret, er det bedre med lette handsker. Alternativt kan du både købe forede og lune handsker, så du har arbejdshandsker til hele året.

Sikkerhedskategorier

I produktbeskrivelserne til arbejdshandsker kan du ofte læse, at der nævnes en kategori for sikkerhed eller risiko. Dette beskriver, hvilken grad af beskyttelse og sikkerhed som handskerne har. De findes i henholdsvis kategori 1, 2 og 3. Kategori 1 er den laveste sikkerhedskategori, hvor handskerne kun kan bruges til arbejde med lav sikkerhedsmæssig risiko. Kategori 2 er til arbejde med mellemrisiko. Det kan f.eks. være, hvis der skal løftes genstande med skarpe hjørner, eller hvis du skal arbejde i en fryser eller køler. Kategori 3 er til arbejde med højrisiko, som kan være arbejde med kemikalier eller varme- og kuldehandsker. Vælg en egnet type handske til det arbejde, som du skal udføre.

Havehandsker og motorsavshandsker

Når du skal lave havearbejde, kan du bruge særlige havehandsker. Havehandsker er specielt lavet til at kunne blive brugt udendørs til havearbejde. De fleste er åndbare, så de er behagelige at have på. Du finder også havehandsker med ekstra egenskaber såsom mobil-touch-funktion, så du kan bruge din mobil, mens du bruger handskerne. Desuden har vi også motorsavshandsker, som kan beskytte hænderne under arbejdet med en kædesav. En motorsavshandske har bl.a. et anti-vibrations-indlæg, så vibrationerne fra motorsaven ikke påvirker hænderne så meget. Ligesom vores andre arbejdshandsker har vi mange havehandsker i flere forskellige størrelser, men du kan også finde havehandsker i one-size.

Dothandsker

Hvis du skal udføre opgaver, hvor du skal løfte tungere genstande og generelt løftearbejde på f.eks. et lager, er dothandsker brugbare. Dothandsker er kendetegnet ved, at de har bløde dotter af plastik på håndfladen, der beskytter hænderne og giver et bedre greb om genstande. Da de også er lidt varme, er de gode at arbejde med i køligere miljøer. I modsætning til almindelige handsker sikrer de et godt greb, hvilket gør dem perfekte at arbejde med. Skal du arbejde med haveredskaber eller andet værktøj, giver de også et godt greb her. Vær dog opmærksom på, at de ikke beskytter så godt imod slag og skarpe genstande.

Vi har også engangshandsker og gummihandsker

Engangshandsker kan du også finde på denne side. De er en lidt anden type af handsker end arbejdshandsker. Ligesom arbejdshandsker bruger du engangshandsker til at beskytte hænderne, men du bruger dem også af hygiejniske årsager – f.eks. i forbindelse med håndtering af fødevarer. Skal du bruge dem til håndtering af fødevarer, skal du vælge fødevaregodkendte engangshandsker. Engangshandsker findes typisk i tre typer – latex, nitril og vinyl. Latex er normalt den mest elastiske og behagelige type at bruge, men det er ikke alle, der kan tåle latex. Nitril er mere hårdfør, men til gengæld ikke så elastisk som latex. Vinyl er normalt den mest prisbillige variant, men heller ikke så hårdfør og holdbar som de andre typer.

Gummihandsker minder på mange områder om engangshandsker, men der er dog også flere forskelle på de to typer af handsker. Gummihandsker bruges mere til rengøring og opvask, hvor de beskytter imod rengøringsmidlet og vand. Hvis du arbejder meget med rengøring og opvask, er det godt at bruge gummihandsker. Det kan også være, at du har allergi, så det er nødvendigt at bruge handsker, når du gør rent eller vasker op. I modsætning til engangshandsker kan du bruge gummihandsker flere gange. En særlig variant af gummihandsker er kemikaliehandsker, der har en høj grad af beskyttelse i forbindelse med arbejde med kemikalier.