Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvan har et stort udvalg af elværktøj

Skal du have gang i et stort gør-det-selv-projekt? Det kan f.eks. være, hvis du skal opbygge en ny gipsvæg, eller hvis du skal lægge et ny gulv. Til sådan nogle projekter skal du bruge et godt udvalg af værktøj. Her kan du gøre brug af håndværktøj, men hvis du vil bruge så få kræfter og fuldføre projektet så hurtigt som muligt, bør du bruge elværktøj. Generelt er det godt at have elværktøj i værktøjskassen, da du også kan bruge det til løbende vedligeholdelse og reparationer. Elværktøj findes i mange typer og størrelser, som du kan finde i Silvans sortiment. Dermed kan du finde elværktøj til lige akkurat det projekt, som du skal i gang med.

Når du skal bruge elværktøj, er det nødvendigt med tilbehør til elværktøj. Det er bl.a. bor og bits, hulsave, savklinger, slibeblade og meget andet. Herunder kan du læse mere om, hvilke typer af elværktøj vi forhandler hos Silvan – det er eksempelvis elektriske save, bore-/skruemaskiner, slibemaskiner og meget andet. Under det enkelte produkt kan du læse mere om dine muligheder for levering og bestilling. En anden mulighed er, at du kan leje elværktøjet hos Silvan. På denne måde behøver du ikke at købe og opbevare værktøjet, hvis du kun skal bruge det til et enkeltstående projekt.

Se vores sortiment af elektriske save

Elektriske save er fundament for de fleste håndværksprojekter. Træ og andre materialer skal skæres til, så de passer ind i projektet. Silvan har et stort udvalg af netop elektriske save. En type af en elektrisk sav er en kap/-geringssav. Den er rigtig god at bruge, når du skal tilskære store mængder af træ – især brædder. Den kan hurtigt skære træ til med et lige snit. En anden type elektrisk sav, som minder om en kap-/geringssav, er en rundsav. Ligesom kap-/geringssaven er den god til hurtigt at skære et lige snit i træ, men i modsætning til en kap- og geringssav er den også mobil. En bordrundsav er dog ikke lige så mobil som en almindelig rundsav, men er til gengæld ideel til udskæring af store mængder træ.

Hvis du skal bruge en elektrisk sav til at lave detaljerede udskæringer, kan du overveje en stiksav. Med dens tynde og aflange klinge er den perfekt, hvis du skal skære hjørner og kanter, og hvis du skal skære mønstre i træ eller andre materialer. Skal du skære i metal – f.eks. et rør – kan du ikke bruge en almindelig sav, da den ikke kan holde til det. I stedet kan du bruge en vinkelsliber. Fordelen ved en vinkelsliber er netop, at den kan bruges til at skære i metal, da klingen og maskinen er stærk nok til dette. Da dens vægt er lav og størrelse lille, er den praktisk og nem at tage med rundt.

Hvilket elværktøj skal du vælge til skruning og boring?

Uden elværktøj er det svært at skrue og bore. Især boring er næsten umuligt uden at bruge elværktøj. Leder du efter generelt elværktøj, som kan bruges til at skrue og bore, kan du med fordel vælge en bore-/skruemaskine. Fordelen ved en bore-/skruemaskine er, at du med en og samme maskine både kan bore og skrue. Vil du i stedet have en maskine, som enten kan bore eller skrue, har vi også specifikke skruemaskiner og boremaskiner. Sørg for at vælge en maskine, som passer til dine behov, og at den har den rette ergonomi, så den er behagelig at bruge i længere tid ad gangen.

Har du en murstens- eller betonvæg, som du skal bore i, er det ikke nok med en almindelig bore-/skruemaskine. Til en murstensvæg kan du bruge en slagboremaskine, som har ekstra styrke. En slagboremaskine er dog heller ikke nok til at bore i en betonvæg. Her skal du bruge en borehammer. En borehammer er lavet på en sådan måde, at den både borer og hamrer i betonvæggen. Det gør, at den mere effektivt kan bryde igennem betonen. Når du bruger en borehammer, skal du i øvrigt også huske at bruge et særligt bor – det er et hammerbor eller betonbor.

Husk også en slibemaskine til gør-det-selv-arbejdet

For at fuldende et gør-det-selv-projekt kan slibning af træ og andre overflader gøre, at der lige tilføjes det sidste til projektet. Til dette formål kan du bruge slibemaskiner. Elektriske slibemaskiner gør slibning meget nemmere og hurtigere. Hvis du skal slibe store overflader, er det næsten nødvendigt at bruge en slibemaskine. Dels bliver arbejdet udført meget hurtigere, og dels vil resultatet ofte også blive bedre. Du bruger heller ikke så mange kræfter, som hvis du skulle slibe med kun dine hænder og slibepapir. Herunder kan du læse mere om vores forskellige typer og varianter af slibemaskiner.

Slibemaskiner adskiller sig fra hinanden, i forhold til hvilken slibning de er bedst til at udføre. En rystepudser er f.eks. god til finslibning, hvor dens rektangulære form gør, at den kan slibe i hjørner og kanter. Skal du grovslibe, kan du bruge en excentersliber. Dermed supplerer en rystepudser og excentersliber hinanden godt, da du kan bruge en excentersliber til den første slibning og efterfølgende bruge en rystepudser til den finere slibning. Andre typer af slibemaskiner i vores sortiment er multislibere, båndslibere og girafslibere, som du kan læse mere om på siden med slibemaskiner. Husk også slibeblade og slibebånd til maskinerne.

Hvilket andet elværktøj kan du finde hos Silvan?

Silvan har meget andet elværktøj, som du kan bruge til projekter i hjemmet. En lidt anden form for elværktøj er limpistoler. Limpistoler er praktiske at have, når du skal lave hobbyprojekter. Dog kan limpistoler også bruges til flere andre projekter, da de generelt kan sammenføje genstande. Husk at købe limpatroner med, så du kan bruge limpistolen med det samme (ofte vil der dog medfølge limpatroner i købet af en limpistol). Se i vores udvalg og find det produkt, som passer til dine behov – alt efter om du skal bruge den til hobbyprojekter eller større gør-det-selv-arbejde.

Desuden forhandler vi også produkter som elhøvle, sømpistoler, loddekolber og varmepistoler. Det er alt sammen elværktøj, der kan hjælpe dig i mange typer af projekter. En loddekolbe er fremragende, når du skal sammenføje primært metal – det kan være, hvis du skal lodde elektronikdele. En sømpistol kan gøre det meget nemmere at sømme, end hvis du bruger en hammer. En høvl er nødvendig til det meste snedkerarbejde, og med en elhøvl kan du spare dig selv for kræfter og tid i høvlearbejdet. Skal du fjerne maling eller lak fra overflader som glas og lak, kan du bruge en varmepistol.