Andet elværktøj

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvan har et stort udvalg af elværktøj

Skal du finde noget nyt elværktøj til værktøjskassen, er Silvan et rigtigt godt sted at vælge. Vi har et stort udvalg af elværktøj, som du kan bruge til alle former for gør-det-selv-arbejde – store som små projekter. Du kan f.eks. finde bore-/skruemaskiner, som næsten alle bør eje, da du kan bruge den til mange opgaver i hjemmet. Til de lidt tungere boreopgaver i boligen kan du bruge en borehammer. Skal du udskære træ, har vi flere typer af elektriske save. Du finder bl.a. en kap-/geringssav, som er god til at tilskære meget træ. Et godt alternativ til en kap-/geringssav er en rundsav. Til mere detaljerede udskæringer kan du bruge en stiksav. Derudover har vi også vinkelslibere, som især er lavet til at skære i metal og til slibning af metal.

På denne side finder du flere typer af elværktøj, som kan hjælpe dig, når du skal reparere noget i boligen eller bygge om. Oftest er det en stor fordel at bruge elværktøj, da det kan effektivisere arbejdet meget, samtidig med at det kan spare dig for kræfter. Især hvis du skal lave store projekter, bør du vælge værktøj med el. Her på siden finder du eksempelvis værktøj som sømpistoler, hæftepistoler, elhøvle, overfræsere, varmepistoler og meget andet, som du kan læse mere om nede på siden. Læs mere om mulighederne for levering og bestilling under det enkelte produkt.

Hvilke fordele er der ved en dykkerpistol og sømpistol?

Er du professionel håndværker, og skal du sømme meget i løbet af en arbejdsdag, er en sømpistol eller dykkerpistol helt nødvendig. Dog behøver du ikke at være professionel håndværker for at have behov for en sømpistol eller dykkerpistol. Har du f.eks. et projekt, hvor du skal slå mange søm i, kan det godt blive noget hårdt med en hammer. I stedet vil du kunne udføre arbejdet langt hurtigere med en sømpistol eller dykkerpistol. Eksempler på projekter kan være opsætning af lofter og montering af gulv, lister eller paneler, hvor der ofte skal slås mange søm i.

Forskellen på sømpistoler og dykkerpistoler er, at en sømpistol bruges til søm med hoved, mens en dykkerpistol bruges til dykkere uden hoved. Søm er nødvendige, hvis du skal montere materialer, hvor der skal være en større styrke, mens dykkere primært bruges, når der ikke er behov for en så stærk montering. En sømpistol bruger enten el eller trykluft til at fastgøre sømmene. Generelt har trykluft en større styrke og er ideel, hvis du skal bruge en sømpistol meget. Skal du ikke bruge sømpistolen så ofte, er det fint med el. Mange nye søm- og dykkerpistoler bruger batteri som strømforsyning.

Hvad bruger du en overfræser og elhøvl til?

En overfræser er god at eje, hvis du godt kan lide at lave snedkerarbejder. Den kan lave præcise og detaljerede udskæringer i træ. Den kan også lave afrundede kanter på træplader. Dermed kan du udfolde dine kreative snedkerevner med en overfræser. Det kan være, hvis du skal lave billedrammer eller et serveringsfad. Da den kan lave riller i træ, kan du også bruge den til at lave togbaner til børnene. Andre eksempler på træarbejde kan være et skærebræt med en rille og afrundede kanter samt flotte mønstre på træplader. Vi har flere forskellige typer af overfræsere i vores sortiment.

En høvl er en anden type af værktøj, som er helt nødvendigt, når du skal lave snedkerarbejde. Med en elhøvl kan du effektivisere høvlearbejdet markant. Du kan bl.a. bruge en elhøvl til at planere træ og til at afrunde hjørner. Normalt er det krævende arbejde at skulle høvle træ, men det bliver altså en del nemmere, når du bruger en elhøvl. Du kan justere høvledybden ret enkelt med en elhøvl, så du får det resultat, som du ønsker. Det er en god idé at vælge en elhøvl med batteri, så du kan få en større grad af fleksibilitet i arbejdet.

Hvorfor skal du købe en loddekolbe eller varmepistol?

En loddekolbe og varmepistol er to typer af elværktøj, som kan bruges til mange typer af projekter. En loddekolbe kender du måske fra fysiktimerne i skolen, når du skulle lave projekter, hvor du skulle lodde elektronikdele sammen. Dog kan du også bruge en loddekolbe til andre projekter. Generelt bruges en loddekolbe til at lodde dele sammen. Det er især elektronikdele, som du kan lodde sammen, men det kan også være andre typer af materialer. Husk også at tilkøbe loddetin, hvis det ikke medfølger i købet af loddekolben. Da en loddekolbe ganske naturligt bliver varm, skal du være opmærksom, når du bruger den.

En varmepistol – der også kaldes varmluftpistol – er et praktisk stykke værktøj. Varmepistoler fungerer ved at puste varm luft ud. Denne varme luft kan du bruge til mange opgaver. Eksempelvis kan du bruge en varmpistol til at fjerne gammel maling, lim og lak fra overflader som metal og glas. Efter malingen eller lakken er varmet op, kan du nemlig fjerne den relativt nemt med en skraber. Derudover kan du også bruge den til at opvarme rør, som er frosne. Vær opmærksom på, at en varmluftpistol bliver meget varm, så du bør bruge sikkerhedsudstyr som f.eks. arbejdshandsker. Tjek også altid, om overfladen kan tåle den varme luft, og sørg for god udluftning under arbejdet.