Bore- / skruemaskiner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

En boremaskine og skruemaskine er nødvendig i enhver værktøjskasse

En boremaskine og en skruemaskine er absolut et must for enhver gør-det-selv-type. Selv hvis du ikke er en gør-det-selv-entusiast, bør du alligevel eje en boremaskine og skruemaskine. Du bruger nemlig en boremaskine og skruemaskine til utroligt mange projekter – skal du f.eks. hænge et billede op på væggen, kan du gøre det langt nemmere, hvis du ejer en bore- og skruemaskine. Her er det oplagt at købe en bore-/skruemaskine, hvor du i en og samme maskine både får en bore- og skruemaskine. Dermed kan du løse mange gør-det-selv-opgaver i hjemmet. Hos Silvan forhandler vi et stort udvalg af bore- og skruemaskiner, som du kan se på denne side.

Sådan borer og skruer du i en gipsvæg

Skal du hænge et billede eller andet op på en gipsvæg, men er du i tvivl om, hvordan det helt præcist skal gøres? Så er det godt, at du her kan se en videoguide, der forklarer, hvordan du skal bore og skrue i en gipsvæg. Hvis du skal hænge noget op på en gipsvæg, skal du huske at finde de rigtige plugs og skruer til opgaven. Desuden er det også en god idé at holde en støvsuger under der, hvor du skal bore, så der ikke spreder sig støv over det hele. Se videoguiden lige herunder.

Hvilken bore-/skruemaskine skal du vælge?

Bore-/skruemaskiner findes i mange varianter, størrelser, typer og brands. Derfor kan det godt være uoverskueligt at finde ud af, hvilken type du skal vælge. Derudover kan du også købe boremaskiner og skruemaskiner, som udelukkende kan enten bore eller skrue. Vælger du en bore-/skruemaskine, har du den store fordel, at du ikke behøver at købe to maskiner, da du kan bruge en maskine til begge formål. Bore-/skruemaskiner adskiller sig dog også meget fra hinanden. Der er f.eks. forskel på, hvor meget tilbehør der medfølger, om den har gear, maskinens vægt og mange andre faktorer, som du kan læse mere om i produktbeskrivelsen.

Et andet forhold, der kan være vigtigt, er, om bore-/skruemaskine har indbygget LED-lys. Det kan nemlig oplyse arbejdsområdet, så du bedre kan følge med i arbejdet. Det er også godt at have en indbygget bitsholder i maskinen, da du så kan have bits på dig, når du skal skrue. Langt de fleste maskiner har også momenttrin, så du kan indstille kraften i boringen. Hvis du gerne vil kende kraften i maskinen, er det netop momentet, som du skal holde øje med – det opgøres typisk i nM. Du kan også holde øje med antallet om omdrejninger, og om omdrejningsantallet kan justeres. Derudover skal ergonomien også være god, og maskinen skal passe til din hånd, så du kan arbejde med den i længere tid ad gangen.

Bore-/skruemaskine med batteri eller ledning

Når du skal vælge elværktøj, har du typisk to muligheder for strømforsyning – enten batteri eller ledning. Det er også tilfældet for bore- og skruemaskiner. Der er fordele og ulemper ved både batteri og ledning. En boremaskine med batteri – som også kaldes en akku-boremaskine – har en meget stor fleksibilitet, da du ikke er begrænset af ledningens rækkevidde. Læs i produktbeskrivelsen, om der medfølger et batteri – ellers skal du huske at tilkøbe et batteri. Fordelen ved en boremaskine med ledning er netop, at du ikke behøver at bekymre dig om strøm på batteriet, når du bruger den.

Se også vores søjleboremaskiner

En søjleboremaskine er en lidt anderledes form for boremaskine. Den kan nemlig ikke tages med rundt som en almindelig boremaskine, men skal stå et fast sted i værkstedet. I modsætning til en almindelig bærbar boremaskine kan en søjleboremaskine bore meget præcist i mange typer af materialer. Hvis du derfor skal bore med høj præcision, er en søjleboremaskine et rigtigt godt valg. Den kræver dog lidt plads, så du skal helst have et værksted, hvor du kan have den. Vi har flere forskellige søjleboremaskiner, som du kan vælge imellem, der adskiller sig fra hinanden i forhold til egenskaber og størrelse.

Hvornår skal du bruge en slagboremaskine?

En slagboremaskine er en lidt anderledes type boremaskine. Den kan bruges til nogenlunde det samme som en boremaskine – altså at bore – men da den også har en slagfunktion, er den god til at bore i hårde overflader. Det kan f.eks. være hårdt træ og murstensvægge. Flere slagboremaskiner kan også skrue, og der findes også slagskruemaskiner. Ligesom almindelige boremaskiner findes slagboremaskiner i mange typer og størrelser. Du kan bl.a. finde en slagboremaskine med et ekstra håndtag, som gør den lidt nemmere at holde og arbejde med. Nogle slagboremaskiner kan nemlig veje en hel del, så her er det en fordel med et ekstra håndtag.

Brug en borehammer, hvis du skal bore i beton

Skal du bore i meget hårde overflader som beton eller armeret beton, er en slagboremaskine i udgangspunktet ikke stærk nok. Her skal du i stedet bruge en borehammer. En borehammer er en kraftfuld maskine, som kombinerer det at bore med at hamre i væggen. Det gør, at den kan bryde igennem beton, uden at du skal bruge for mange kræfter. Vi har også mejselhamre i vores sortiment, som du bruger til at nedbryde gulve og vægge – her kan det være en fordel at vælge en bore- og mejselhammer, som du kan bruge til både boring og nedbrydning.

Hvad er en slagnøgle?

En slagnøgle kan bruges til meget af det samme som en skruemaskine. Dog er det en mere alsidig maskine, da den også kan bruges til at løsne og fastspænde bolte og møtrikker, samtidig med at den også kan bruges til skruer. Det gør, at en slagnøgle ofte bruges til bilreparationer og andre maskiner, hvor det kan udføre arbejdet langt hurtigere, end hvis du bare bruger håndværktøj. Den har også et noget højere drejningsmoment end en skruemaskine, hvilket gør, at den meget hurtigere kan udføre arbejdet. En slagnøgle har også en højere grad af nøjagtighed og præcision end en skruemaskine.

Husk også tilbehør til boremaskiner og skruemaskiner

Når du skal bruge en boremaskine eller skruemaskine, skal du huske tilbehøret. Først og fremmest er det vigtigt, at du har et godt udvalg af bor og bits. Hos Silvan har vi et stort udvalg af netop bor og bits. Husk at vælge de rigtige bor og bits til opgaven – skal du bore i hårde overflader som mursten og beton, skal du f.eks. vælge et hammerbor eller betonbor. Du kan også bruge en boremaskine til at bore større huller i en mur. I så fald skal du bruge en hulsav, som er lavet til at bore huller i f.eks. murværk, fliser og gipsvægge.

En anden form for tilbehør til boremaskiner er nylon- og stålbørster. Nylon- og stålbørster kan bruges til at rengøre og slibe træ og andre materialer. Dermed kan du også forvandle en bore-/skruemaskine til en slibemaskine, hvis du køber en stålbørste som tilbehør. Du kan se i vores udvalg af tilbehør til elværktøj. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke leveringsmuligheder du har. Vi har flere forskellige leveringsmuligheder – du kan enten få den tilsendt eller afhente den i en Silvan-butik via ”Cilck & Collect”. Hvis du skal afhente varen i en Silvan-butik, kræver det dog, at butikken har produktet på lager.