Slibemaskiner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan slibemaskiner bruges til?

Udvalget blandt slibemaskiner er stort, og de findes i mange forskellige udgaver. Hvad enten du er håndværker, eller holder af at lave forskellige gør-det-selv projekter, kan en slibemaskine let blive et værktøj, du ikke kan undvære. Det kan nemlig hurtigt blive hårdt arbejde, at skulle slibe og pudse med en slibeklods.  


Hos SILVAN finder du altid et stort udvalg af slibemaskiner, der kan bruges til mange forskellige slibeopgaver. Det gør også, at ligegyldigt hvilken slibeopgave du står overfor, er der med sikkerhed en slibemaskine, der kan hjælpe dig på vej.  

Slibemaskiner kan både bruges til at skabe flotte, blanke og glatte overflader, ligesom de også kan bruges, hvis du har grove overflader, der skal slibes ned. Det kan eksempelvis være en dør, der skal males, eller trappetrin der skal slibes ned og behandles. Her ville det være et hårdt og stort arbejde, hvis du skulle gøre det med en slibeklods fremfor en slibemaskine.  

Hvis vi spørger, hvad slibemaskiner kan bruges til, er det svært at give et endegyldigt svar. Slibemaskiner kan nemlig bruges til mange forskellige opgaver, hvor der er brug for en hjælpende hånd til at pudse eller slibe – hvad enten det drejer sig om træ eller metal.

Sådan vælger du slibemaskine

Med et stort udvalg af slibemaskiner, findes der mange forskellige til specifikke opgaver. Mange har forskellige slibemaskiner liggende i deres værksted, så de kan vælge maskine alt efter opgavetype. Der findes også multislibere, der kan bruges til kombinerede opgaver. Ofte følger der også tilbehør med til multislibere, som du kan påsætte, alt efter hvilket arbejde du vil lave. Her får du en kort gennemgang, af de mest brugte slibemaskiner: 

Rystepudser

En rystepudser er en slibemaskine, der bevæger sig med cirkulære bevægelser. Slibesålen er typisk rektangulær eller trekantet, og er derfor god til at nå ud i hjørner. Denne type slibemaskine er god til finslibning af større overflader. Det kan kræve en smule øvelse, at pudse flot med en rystepudser, på grund af dens cirkulære bevægelser. 

Multisliber

En multisliber er en slibemaskine, der ligesom rystepudseren er god til hjørner, store flader og finslibning. Som nævnt kommer en multisliber ofte med forskelligt tilbehør, så den kan tilpasses forskellige pudseopgaver – hvad enten du skal slibe metal eller små profiler i metal. 

Excentersliber

Denne type slibemaskine har en slibesål, der er både drejer rundt, som hvis du brugte en pudseskive på en boremaskine, samtidig med at den bevæger sig cirkulært. Excentersliberen er en slibemaskine, der kan bruges til at fjerne alt fra gammelt maling til at pudse overflader fine. 

Båndsliber

En båndsliber er en effektiv slibemaskine, når gammelt maling skal fjernes, eller den slidte træoverflade skal pudses ned. Slibemaskinen er let at bruge og god til de grove slibeopgaver. Båndslibere sliber i samme retning.  


Dette er nogle af de mest brugte slibemaskiner, men der fines mange forskellige typer, til forskellige opgaver. Det er også altid muligt at udskifte slibepapiret, så det passer til den opgave du skal udføre.  

Husk også at slibemaskiner støver en del. Derfor er det en god ide at bruge en støvmaske og naturligvis også trække i arbejdstøjet. Bruger du slibemaskinen indendørs, bør du også huske på, at det skaber en del støv. Det kan derfor være en god ide at dække af, før du går i gang med slibemaskinen.