Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores store udvalg af håndværktøj

Håndværktøj er selve grundlaget for, at du kan lave gør-det-selv-arbejde. Det er uanset, om du skal slå et søm i væggen, skære træ til, skrue møbler eller andet sammen, eller om du skal lave en opmåling til et projekt. Det kan også være, hvis du skal opmure en væg eller lægge fliser. Der er nogle typer af håndværktøj, som ethvert hjem bør have. Selv hvis du ikke er den store gør-det-selv-entusiast, kan du stadig have brug for en hammer, skruetrækker eller sav i ny og næ. Derfor kan du med fordel se på vores store udvalg af håndværktøj, som du kan finde på denne side.

Håndværktøj findes i mange forskellige typer, som du kan læse mere om her. Fælles for håndværktøj er dog, at det altid er en god idé at vælge værktøj, der er ergonomisk. Du kan f.eks. vælge et ergonomisk greb, som du kan holde godt fast i. Det er nemlig meget bedre for kroppen at arbejde med håndværktøj, som er ergonomisk. Derudover skal du også vedligeholde håndværktøjet og opbevare det korrekt. Det kan være i værktøjskasser eller på værkstedsreoler, afhængigt af hvilken type værktøj der er tale om. Husk at opbevare håndværkøjet et tørt sted, så det ikke ruster.

Brug en hammer og skruetrækker til monteringsarbejde

Når du skal montere genstande, er en hammer og skruetrækker ofte nødvendigt værktøj. En hammer er et så alment kendt værktøj, at det nok ikke kræver en introduktion. Du bruger primært dette håndværktøj til at slå søm i, hvis du f.eks. skal hænge et billede op på væggen eller samle noget. Der findes flere typer af hammere såsom lægtehammere, gummihammere, murerhammere og mukkerter. Derfor kan du også bruge hammere til nedrivning og murerarbejde samt flere andre typer af opgaver. Hammere findes enten med gummigreb eller trægreb, så du kan finde den type greb, som du foretrækker.

En anden type af håndværktøj til monteringsarbejde er en skruetrækker. Ligesom med en hammer bør ethvert hjem have skruetrækker – og gerne et godt udvalg af dem, så du kan bruge dem til flere forskellige størrelser og typer af skruer. Vil du gerne have et bredt udvalg af skruetrækkere, kan du overveje et skruetrækkersæt, hvor der medfølger mange forskellige typer. De primære varianter af skruetrækkere er ligekærvede skruetrækkere, stjerneskruetrækkere og torx-skruetrækkere. Har du alle disse skruetrækkertyper i din værktøjskasse, kan du være ret sikker på, at du er dækket godt ind, når du skal lave skruearbejde.

Find et stort sortiment af murerværktøj og murerbaljer

Til murerarbejde skal du bruge særligt murerværktøj. Eksempelvis skal du i forbindelse med opmuring eller fliselægning blande mørtel eller fliseklæb. Her skal du bruge en murerbalje, som du kan blande mørtlen i. Det er nødvendigt at bruge en murerbalje til mørtel, da den er lavet i hårdført materiale, der kan holde til de kraftige maskiner, som skal blande mørtlen. Vi har murerbaljer og murespande med og uden hank – skal du løfte murerbaljen rundt, er en hank naturligvis en stor fordel. Du kan finde murerbaljerne i mange størrelser, så du både har en balje til det store og lille murerprojekt.

Murerværktøj er også nødvendigt for at lave murer- og flisearbejde. I vores murerværktøj finder du bl.a. murerskeer og fugeskeer, som du bruger til at påføre mørtel mellem mursten. For at påføre spartelmasse på væggen skal du bruge spartler. Vi forhandler spartler som tandspartler og gummispartler, så du nemt kan spartle væggen før montering af fliser. Andet vigtigt tilbehør til fliselægning er flisekryds og flisesnor, som du bruger til at holde den rette afstand mellem fliserne og opsætte dem lige. Hvis du skal rense fliserne for mørtel, skal du bruge et fliserensebræt, så flisebelægningen kan blive ren og flot efter opsætning.

Hvilket typer af save og måleværktøj skal du vælge?

En håndsav er altid god at have, hvis du skal skære træ eller andre materialer til. Save findes i flere udgaver, alt efter hvad du skal skære i. Skal du skære i træ, er en fukssvans et godt valg. Det er en god, klassisk håndsav, der er en af de mest populære former for save. Derudover kan en skærekasse hjælpe dig til at skære helt lige eller i smig i træ, hvilket ellers kan være svært, hvis du kun bruger en håndsav. Hvis du i stedet skal skære i metal, er det en nedstryger, du skal have fat i.

Når du skal save, er det helt centralt, at du saver lige. Generelt er det meget vigtigt, at håndværksarbejde er lige og i vater. Derfor kan du se i vores udvalg af måleværktøj, hvor du kan finde vaterpas, tommestokke, afstandsmålere og meget andet måleværktøj. Især en tommestok og et vaterpas er gode at have i værktøjskassen. Med dette værktøj kan du finde den rette afstand og sørge for, at projektet er helt i vater eller lod. Leder du efter mere avanceret måleværktøj, er laserafstandsmålere værd at overveje. Laserafstandsmålere kan måle store afstand helt præcist og hurtigt vurdere, om arbejdet er helt lige.

Hvornår skal du bruge tænger og værktøjsnøgler?

Skal du afisolere en ledning, så du kan tilslutte enden til et strømudtag – f.eks. hvis du skal opsætte en lampe? Eller vil du gerne hive gamle søm ud af en overflade? I så fald kan du se i vores udvalg af tænger. Tænger, som hedder en ’tang’ i ental, kan du bruge til utroligt mange opgaver. Det kan være til at forkorte og afisolere ledninger, ligesom du også kan bruge en tang til at skrue møtrikker fast. Vi har tænger som en papegøjetang, rørtang, afisoleringstang, spidstang, kabelsaks og mange andre typer, som du kan se og læse mere om på siden.

Værktøjsnøgler er en anden form for håndværktøj, der kan hjælpe dig i hverdagen. Skal du reparere din cykel, eller skal du samle møbler, er det værktøjsnøgler, der løser dit problem. Den primære funktion med værktøjsnøgler er at løsne og fæstne bolte og møtrikker. Bolte og møtrikker bruges til at samle meget af det, som du bruger til hverdag. Det kan være cykler, møbler og elektronik. Kan du godt lide at rode lidt med biler og scootere i fritiden, bør du især have et godt udvalg af værktøjsnøgler. Vi har værktøjsnøgler som svensknøgler, ringgafler, unbrakonøgler og topnøgler.