Hammere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

En hammer er nødvendig i enhver værktøjskasse

En hammer er nok det mest kendte værktøj, da alle ved, hvad en hammer er. Samtidig er det et stykke værktøj, der er så brugbart, at alle hjem bør have en hammer. Du skal f.eks. bruge en hammer, når du skal sømme genstande fast, eller hvis du skal have et søm i væggen for at hænge noget op. Derudover kan du også bruge hammere til nedbrydning. Derfor er en hammer helt nødvendigt i værktøjskassen, uanset om du er håndværker, gør-det-selv-typen, eller hvis du bare vil have lidt værktøj til småreparationer. Silvan har et stort udvalg af hammere, som du kan vælge imellem.

Ud over hammere forhandler vi også mange andre former for håndværktøj. Vi har f.eks. murerværktøj, som du kan bruge til projekter, hvor du skal mure. Du kan også finde save, som også altid er en god idé at have i værktøjskassen. En skruetrækker – eller et sæt med skruetrækkere – er også altid godt at eje, da der kan være mange skruer i hjemmet, der skal strammes. Skal du hive et søm ud, kan du bruge en tang, hvorfor du også kan overveje at købe nogle tænger. Se i vores store udvalg af håndværktøj, så du kan finde det produkt, som du har behov for.

Hvilken hammer skal du vælge?

Du bør vælge en hammer, der passer til dine behov. Skal du bare slå et søm i en gang imellem, behøver du ikke at købe en avanceret og stor hammer. Her kan du i stedet købe en bænkhammer, der er en simpel, klassisk hammer. Hvis du skal bruge hammeren til større og mere avancerede opgaver, kan du købe en hammer, der egner sig mere til professionelt brug. Derudover skal du holde øje med selve håndtaget, da det har betydning for komforten, når du bruger hammeren. Skal du bruge en hammer i længere tid ad gangen, er det godt at vælge en hammer med gummigreb.

Kløfthammer

En kløfthammer er en af de mest populære typer af hammere. Dens kendetegn er, at den har en bagende, der har en form som en klo, som kan bruges til at trække søm ud. Det er altså en stor fordel at have en kløfthammer, da den kan trække gamle søm ud, hvilket ret ofte kan være nødvendigt. Det kan f.eks. være søm i væggen eller i træbrædder. Langt de fleste kløfthammere har et gummigreb, hvilket gør dem behagelige at bruge. Da de har en stor slagflade, er de også nemme at slå søm i med.

Gummihammer

Skal du bruge en hammer til mere skånsomme opgaver, er en gummihammer et godt valg. I modsætning til en almindelig hammer har den en blød slagflade, og derfor slår den ikke så hårdt. Du kan eksempelvis bruge den til at slå teltpløkker i jorden, eller du kan bruge den til at mejsle. En gummihammer kan også bruges til at opgaver, hvor en overflade ikke må gå i stykker. Gummihammere findes i flere typer og størrelser, hvor du enten kan vælge en variant med gummi- eller trægreb. Gummihammerens vægt har betydning for, hvor hårdt den kan slå.

Lægtehammer

En lægtehammer er en populær hammer for tømrere, da den kan bruges til mange formål – af den grund hedder den også en tømrerhammer. Den er især god til at slå søm i, hvor pladsen er trang. Den kan minde en hel del om en kløfthammer, da de begge har kløer i bagenden. Forskellen på en lægtehammer og kløfthammer er dog, at en lægtehammer har forskellige længder på kløerne. Det gør, at en lægtehammer har en spids, som kan anvendes til at skrabe fuger ud og at skille brædder ad samt flere andre opgaver. En lægtehammer er også rigtig god til tagarbejde.

Murerhammer

En helt særlig type hammer er en murerhammer. Den er lavet på en sådan måde, at forenden har en slagflade som på en almindelig hammer, mens bagenden har form som en mejsel. Mejselsiden kan bruges til at afkorte og flække mursten, hvilket netop er årsagen til, at den er så populær hos murere. Du kan enten vælge en murerhammer med langt eller kort skaft. Murerhammerne i vores sortiment har typisk træskaft. Vægten ligger omkring 500 gram, men vægten er forskellig fra produkt til produkt. Skal du i gang med at mure, er en murerhammer altså næsten uundværlig.

Hvad kan du bruge en mukkert til?

En mukkert er en lidt anderledes form for hammer. Mens en hammer primært er lavet til at hamre søm, så er en mukkert ikke lavet til dette. En mukkert er nemlig alt for tung til at hamre søm, mens den til gengæld er helt optimal til nedrivningsarbejde, jord- og betonarbejde og andre grovere arbejdsopgaver. Mukkerter findes i forskellige vægtklasser, hvor du kan finde dem fra ca. 1 kg – 3,5 kg. Jo større vægt, jo mere kraft i slagene, men jo sværere er den også at bruge og håndtere. Desuden findes der også forskellige længder på skafterne, hvor et langt skaft giver en større slagkraft.

Du kan under det enkelte produkt se, hvilke muligheder du har for bestilling og levering. Der er både mulighed for at få tilsendt produktet eller at afhente det i en Silvan-butik via ”Click-and-collect”. Hvis du bestiller produktet til afhentning, kræver det, at butikken har varen på lager, hvilket du kan se under det enkelte produkt. Vælger du at afhente den i en Silvan-butik, har du mulighed for at se vores resterende udvalg af værktøj og materialer til gør-det-selv-projekter. Nogle gange kan det også være en god idé lige at se et produkt, før du køber det.