Murerbaljer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skal du vælge en murerbalje eller en murerspand?

Der er ikke den store forskel på en murerbalje og murerspand. Hos Silvan kan du se forskellen på, at en balje er uden hank, og at en spand er med hank. Derudover kan du få murerbaljerne i en rund eller firkantet form. Den firkantede balje kan være praktisk på stillads, hvor der ikke er så meget plads at gøre godt med. Men du kan selvfølgelig bruge den i andre sammenhænge. Du kan også sagtens bruge en spand på stilladset. Det handler først og fremmest om, hvad du synes er nemmest at arbejde med. Hvis du synes, det er nemmest at arbejde med en rund spand med hank, så er det helt fint.

Alle murerbaljer og murerspande er produceret i kraftig plastik. Der er derfor mulighed for at have tungt indhold i. Derudover er en del af baljerne produceret i genanvendt plastik. Du kan altså både hælde cement, mørtel, vand og andet materiale deri. Desuden er fremstillet i syrefast materiale. Du kan derfor næsten have alle typer væsker i. Selvom alle ikke har en hank, har de stadig ergonomiske greb, som gør det lidt lettere at håndtere den. Men hav dog gerne med i overvejelserne, hvad du skal bruge den til. Murerspande er gode til mindre tungt indhold, da de er en anelse tyndere end murerbaljerne. Murerbaljerne kan derimod holde til tungere indhold, men kan ikke fås med hank.

Murerbaljer med plads til 12 L, 40 L, 65 L og 90 L

Hos Silvan kan du få flere typer murerbaljer og murerspande. De fås i flere størrelser. Når vi taler om størrelsen på baljen eller spanden, regnes det i liter. Hos Silvan kan du få murerbaljer med plads til henholdsvis 40 L, 45 L, 65 L, og 90 L. Du kan også få murerspande, der kan indeholde op til henholdsvis 12 L og 20 L. Du har derfor god mulighed for en balje eller spand til dit projekt. Du kan med fordel også købe flere størrelser, så du altid har til forskellige formål. Det kan også være en fordel at have flere spande eller baljer af samme størrelse.

Hvilken størrelse du skal vælge, kommer helt an på dit projekt. Jo større projekt, des større eller flere antal murerbaljer eller spande får du brug for. Husk dog også, at du skal være i stand til at kunne bære eller flytte baljen. Det hjælper nemlig ikke at fylde baljen eller spanden helt op, hvis den bliver for tung. Så er det bedre at fylde mindre i eller have en mindre spand, som du også kan hælde eller skovle fra. Skal du ud at investere i baljer eller spande for første gang, kan du med fordel undersøge, hvad du skal bruge til dit projekt. Eksempelvis hvor mange liter mørtel du skal bruge til at reparere murværk.

Hvad kan du også få til murerarbejdet?

Murerbaljer er blot et af mange redskaber, du skal bruge til dit murerarbejde. Hvad enten du skal støbe stolper til terrassen, eller du skal støbe et helt betongulv, så bør du være forberedt. Hos Silvan kan du finde alt fra maskiner, murerværktøj og andet tilbehør til murerarbejde og konstruktion. Derudover kan du også få materialer til projektet. Det tæller både flere varianter af cement, mørtel, beton og puds. Blandt maskiner kan du bl.a. få blandingsmaskiner og røreværk, som anvendes til at mixe de forskellige bindingsmaterialer. Husk også at have de helt basale redskaber klar, som eksempelvis murersnor, fuge- og spartel sker m.m.

Det kan måske virke som stor omkostning at skulle ud at investere i en masse produkter – især hvis du ikke har særligt meget af det i forvejen. Derfor har vi i Silvan også gjort det muligt for dig at leje værktøjer og maskiner. Igennem vores værktøjsudlejning kan du bl.a. leje en betonblander, røreværk samt skæremaskiner. Det er især en fordel, hvis dit projekt er lille, eller hvis du kun skal bruge det en enkelt gang. På denne måde slipper du altså for at skulle bruge flere tusinde kroner på udstyr. Er du i tvivl om, hvilke maskiner og materialer du skal bruge til netop dit projekt, kan du altid spørge i din lokale Silvan.

Kan du plante i murerbaljer eller murerspande?

Du har sikkert hørt om ideen, hvor du kan plante kartofler og andre spiselige planter i spande. Og selvom det i teorien er en god idé, så glemmer mange, at det kan være usundt. Det skyldes, at mange spande er fremstillet af noget plastik, der kan der afgive sundhedsskadelige stoffer, der er dårligt for kroppen. Selvom plastikken i sig selv ikke er farligt bruge eller røre ved, så er det altså ikke sundt at indtage. Derfor skal du nøje vælge en spand, der er godkendt til at dyrkning af spiselige planter. Derfor anbefaler vi ikke, at du bruger murerbaljer eller murerspande – uanset om de er nye.

Murerbaljer og murerspande kan dog godt bruges til ikke-spiselige planter. Det kan være rigtig flot at have haveplanter som eksempelvis stedmoderblomst, pelargonierne og lignende. Hvis du bruger en brugt balje eller spand, er det en god idé at rengøre dem før brug. Sørg for at rester af cement, mørtel osv. er væk, så du giver planterne rent jord at vokse i. Husk at undersøge, om planterne eller blomsterne egner sig til at vokse på et lille område. Det kan også være, du bliver nødt til at bore huller i bunden spanden eller baljen, for at vandet kan løbe ud.