Save

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find et stort udvalg af save hos Silvan

Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af save. En sav er god at have, da den er nødvendig, når du skal tilskære materialer som træ, plastik og metal. Da save er lavet til specifikke materialer, er det en fordel at have flere forskellige save derhjemme. På denne side kan du finde et stort udvalg af håndsave. Enhver gør-det-selv-entusiast bør have et godt sortiment af håndsave, der kan bruges til forskellige formål. Vi forhandler bl.a. håndsave som fukssvanse, nedstrygere og træksave, ligesom du også kan finde en skærekasse, når du skal skære træ til præcist.

Hvis du har et stort projekt, hvor du skal save meget træ, kan det være nødvendigt med elektriske save. Heldigvis kan du hos Silvan også finde et stort udvalg af elektriske save. Vi forhandler bl.a. kap- og geringssave, der især er gode, når du skal tilskære store mængder af træ. Derudover har vi også rundsave, der også er gode til mange gør-det-selv-projekter. Skal du udskære detaljer eller hjørner i træmaterialer, er en stiksav ideel at bruge. Du kan også finde en multicutter, der kan bruges til både at skære og slibe træ og andre materialer.

Hvilken håndsav eller fukssvans skal du vælge?

En håndsav er – måske sammen med en hammer – en af de mest kendte typer af håndværktøj. En håndsav kan også kaldes en ”fukssvans”. Det lidt underlige navn stammer fra ordet ”Fuchsswanz”, hvilket betyder ”rævehale”, som formen på en fukssvans kan minde om. Håndsave findes i mange størrelser, hvor en stor håndsav er god, når du vil skære effektivt, mens en mindre håndsav er god, hvis du gerne vil have den med på farten. Desuden er det også en fordel med en lille håndsav, hvis du ikke har plads til en stor sav derhjemme. En foldbar træksav er et ideelt valg, hvis du gerne vil have en sav, der fylder så lidt som muligt.

Umiddelbart egner en fukssvans sig bedst til at skære i træ. Dog kan du også finde håndssave, som kan skære i plast, laminat og blødere metal. Det er også en god idé at vælge en sav med tandspidshærdede tænder, da de kan holde sig skarpe i lang tid. Du kan desuden finde håndsave med gummigreb, der giver dig et fremragende greb rundt om saven, samtidig med at det er ergonomisk korrekt. Skal du bruge en fukssvans i lang tid, er det især vigtigt med et komfortabelt greb. De fleste håndsave har et hul for enden af klingen, så du kan hænge den op på værktøjstavlen.

Hvad bruger du en nedstryger til?

I tilfælde af at du skal skære i metal, plastik eller andre materialer, som kan være hårde, er en nedstryger den type sav, som du skal bruge. I modsætning til almindelige håndsave har en nedstryger fine tænder, som gør det nemmere at save i et hårdt materiale som metal – derfor kaldes en nedstryger også for en metalsav. Klingen er også mindre og tyndere på en nedstryger end på en fukssvans, hvilket gør det nemmere at kontrollere den. Klingen er spændt hårdt op, hvilket er en fordel, når der skal skæres i metal, hvor der ofte skal skæres et fint snit.

Silvan har et stort udvalg af nedstrygere. Du finder dem i mange størrelser og med flere forskellige klingetyper. Skal du skære i små genstande eller svært tilgængelige steder, er det en god idé at vælge en lille nedstryger. Skal du omvendt skære tykke metalgenstande over, kan det gøres væsentligt mere effektivt med en stor nedstryger. Bruger du ofte en nedstryger til flere forskellige projekter, kan det være en fordel at eje flere størrelser af nedstrygere. Du finder også nedstrygerklinger i vores sortiment, hvis det bare er klingen, du skal udskifte, eller hvis du vil have nogle ekstra klinger i reserve.

En skærekasse gør det nemmere at skære lige og i smig

Det kan være svært at skære helt lige eller i smig (det vil sige vinklet) i træ. Træstykket kan bevæge sig, når du skærer i det, så udskæringen ikke bliver helt lige. En løsning på dette problem er, at du bruger en skærekasse. Med en skærekasse kan du nemmere lave flotte og lige udskæringer, da der er riller i skærekassen, som styrer udskæringen. Der er både mulighed for at lave en udskæring i 90 grader eller at skære ud i 45 graders vinkel. Den er f.eks. særdeles brugbar, hvis du skal skære lister ud til hjørner.

Du kan vælge imellem flere forskellige typer af skærekasser. Du kan finde dem i mange størrelser og i materialer som plastik og træ. Når du har fundet den vare, som du gerne vil have, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. Du har bl.a. mulighed for at bestille den til ”Click-and-collect”, hvor du kan afhente den i din lokale Silvan. Derudover kan du også få den tilsendt, hvis vi har den på lager. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke muligheder du har for levering og bestilling. Du er naturligvis også altid velkommen til at besøge en af vores lokale Silvan-butikker i hele landet.