Save

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af save

I SILVAN finder du et stort udvalg af forskellige save til forskellige formål. Med den rigtige sav til dit byggeprojekt, er du sikret en præcis udskæring. SILVANs udvalg af save byder på alt lige fra en almindelig bøjlesav til håndsave og finsave. I SILVAN kan du også få en mindre sav, så du nemt kan skære grene af dine træer. Vores grensav kan nemt foldes sammen, så den ikke fylder mere end en tommestok. 


Save indgår næsten i enhver haveejers værktøjsskur, og det er der en god grund til. Save er et anvendeligt værktøj, som du kan anvende flere steder i din have. Save sørger for, at du kan beskærer dine træer, så de ikke rækker ind over træværket til naboens grund. Save er også gode at have, hvis man kaster sig ud i større gør-det-selv projekter som f.eks. anlægning af træterrasse. I SILVAN har vi save til alle dine gør-det-selv projekter.  

Det er ikke altid den samme sav der skal bruges til et projekt som til et andet, og det kan være svært at vide hvilke save der er godt til hvad. Skal du save brædder til din træterrasse, bør du anvende en håndsav, som kan anvendes til alle træbaserede materialer. Skal du derimod save i metal, anbefaler vi, at du anvender en nedstryger sav. Denne sav efterlader en fin overflade, og er derfor relevant hvis du f.eks. skal save i billedrammer eller gardinstænger.

Sådan saver du korrekt

Det er ikke altid lige let at save, og i nogle tilfælde kaster man sig ud i et projekt, som viser sig at være sværere, end hvad man regnede med. Oftest er det nemmest at save lige, men skal du save skråt, kan det pludselig blive en udfordring. Skal du f.eks. have to brædder til at mødes i smig, er det vigtigt at brædderne er skåret præcist. Du skal bruge en smigvinkel, som du også kan få i SILVAN. 

Her giver SILVAN dig nogle tips til hvordan du saver skråt

 • Placer smigvinklen op imod den vinkel du ønsker at måle og som dine brædder skal saves efter.

 • Lås herefter smigvinklen og hold den over det stykke træ som du skal save i

 • Marker vinklen med en blyant på træet. Herefter er du klar til at save efter din markering. 

Har du brug for mere præcision kan du med fordel anvende en gerningssav, hvor du kan spænde dit materiale fast. 

Har du flere spørgsmål til save, er du altid velkommen til at komme forbi en af SILVANs mange butikker.