Værktøjsnøgler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dine værktøjsnøgler hos Silvan

Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af værktøjsnøgler. Værktøjsnøgler kan bruges til mange projekter, hvor deres primære funktion er at stramme og løsne møtrikker, bolte og visse former for skruer. Derfor kan du bruge værktøjsnøgler til at samle møbler, til VVS-arbejde, til at reparere bilen og cyklen og mange andre opgaver. Vi forhandler bl.a. værktøjsnøgler som unbrakonøgler, momentnøgler, svensknøgler, topnøgler, ringgaffelnøgler og radiatornøgler, og vi har værktøjsnøglerne i mange størrelser og varianter. Dermed bør du altså kunne finde en værktøjsnøgle, der passer til dit projekt. Du kan læse mere om de forskellige værktøjsnøgler og deres funktion længere nede på siden.

Ud over værktøjsnøgler har vi også meget andet håndværktøj i vores sortiment. Vi har f.eks. tænger, der i nogle tilfælde også kan bruges til at løsne og stramme møtrikker og bolte. Skal du montere skruer, kan du se i vores udvalg af skruetrækkere. Du kan også finde hammere, hvis du skal slå søm i. Desuden har vi også bolte og møtrikker i vores sortiment, så du kan finde en passende bolt eller møtrik til dit projekt. Dermed bør du altså kunne finde det tilbehør og håndværktøj, som du skal bruge, når der skal fastmonteres genstande – hvad enten det er metal eller træ.

Svensknøgler og skiftenøgler har en stor fleksibilitet

Leder du efter en fleksibel værktøjsnøgle, som du kan bruge til at løsne og stramme mange størrelser af møtrikker og bolte? Så er en skiftenøgle – eller en skruenøgle – et godt valg. En skiftenøgle kaldes også en svensknøgle, og det navn skyldes ganske enkelt, at den er udviklet i Sverige. En skiftenøgle består af to kæber, hvor du kan tilpasse afstanden mellem dem ved hjælp fra en skrue. Det gør altså, at du kan tilpasse en skiftenøgle til størrelsen på møtrikken eller bolten. Det betyder, at du ikke behøver at have så mange nøgler, da du kan bruge en enkelt skiftenøgle til mange forskellige møtrikker.

Svensknøgler findes i flere størrelser – det er både i forhold til selve kæbeåbningen og længden på skiftenøglen. Til små møtrikker og bolte bør du vælge en lille skiftenøgle, da det gør det nemmere at skrue og løsne dem, end hvis du har en alt for stor skiftenøgle. Omvendt bør du vælge en stor skiftenøgle til store bolte og møtrikker, da de har en større kæbeåbning og en større styrke. Du kan med fordel vælge en skiftenøgle med millimetermål, så du mere præcist kan tilpasse kæbeåbningen. Derudover kan du vælge et gummigreb for en bedre ergonomi, når du bruger svensknøglen.

Hvilken unbrakonøgle skal du vælge?

En unbrakonøgle er særdeles brugbar, og der er stor sandsynlighed for, at du får brug for en unbrakonøgle. Unbrakonøgler bruges til at løsne og stramme bolte, som du kan finde på cykler, møbler, ophæng og flere andre steder. Især hvis du skal samle møbler, vil du nok opleve, at du skal bruge unbrakonøgler. Da møbelsamlinger løbende skal strammes til, er det en rigtig god idé at have unbrakonøgler i værktøjskassen. Det samme er tilfældet, hvis du skal stramme dele på cykler og saml-selv-produkter. Unbrakonøgler har typisk en L-form med en vinkel, hvor du kan bruge begge ender af unbrakonøglen til at skrue.

Unbrakonøgle findes i adskillige størrelser, hvilket er nødvendigt, da bolte adskiller sig meget fra hinanden i størrelsen. Størrelsen på hovedet går typisk fra 1,5 til 10 mm. Derfor er der både en unbrakonøgle til den helt lille bolt og den store bolt. Det er en fordel at købe et sæt med unbrakonøgler, så du kan få flere nøgler og dermed kan bruge dem til mange bolte. Hos Silvan kan du finde unbrakonøglesæt med op til ni nøgler i stort set alle størrelser. Du kan også finde et foldbart unbrakonøglesæt, som du nemt kan tage med i lommen.

Hvorfor skal du have et topnøglesæt og en momentnøgle?

En topnøgle bruges til at stramme og løsne møtrikker og bolte, ligesom de fleste andre værktøjsnøgler. Forskellen på andre værktøjsnøgler – f.eks. en skiftenøgle – og en topnøgle er, at en topnøgle er bedre til at skrue en møtrik eller bolt, der er i en fordybning. Her er en topnøgle altså rigtig god at bruge – især hvis du skal skrue møtrikker eller bolte på biler, motorcykler eller knallerter, er en topnøgle det bedste valg. Det giver bedst mening at vælge et topnøglesæt, da du her får et bredt udvalg af størrelser på topnøgler. I nogle topnøglesæt medfølger der også gaffelnøgler og andet værktøj.

En momentnøgle kan minde om en topnøgle. Den bruges også til at spænde bolte og møtrikker. Forskellen er dog, at du med en momentnøgle kan indstille helt præcist, med hvor stor kraft der skal fastspændes. I nogle tilfælde skal møtrikker eller bolte nemlig spændes med en specifik styrke. Du kan indstille momentnøglen til en helt bestemt kraft, der typisk opgøres i newtonmeter (nM). Hvis du f.eks. skal montere hjul, skal du ofte bruge en momentnøgle, når den skal fastspændes, så den hverken bliver monteret for løst eller stramt. Der er også mange andre typer af arbejde, hvor en momentnøgle er brugbar. Vær opmærksom på, at en momentnøgle jævnligt skal kalibreres. Læs om brugen af den konkrete momentnøgle i produktbeskrivelsen, da det kan være et lidt avanceret værktøj.

Hvad er en gaffelnøgle?

En gaffelnøgle – som også hedder en ringgaffelnøgle – er en af de mest kendte former for værktøjsnøgler. Som alle andre værktøjsnøgler bruges den til at løsne og stramme møtrikker og bolte. Den minder derfor om en svensknøgle, men forskellen er, at du ikke kan indstille den til forskellige størrelser, da den passer til en bestemt størrelse af møtrik eller bolt. Derfor kan du med fordel købe et gaffelnøglesæt, hvor du får mange størrelser af gaffelnøgler med. I så fald kommer du ikke til at mangle den rette ringgaffel, når der skal strammes eller løsnes et gevind.

Hos Silvan forhandler vi primært ringgaffelsæt, hvor du kan finde dem i mange typer og størrelser. Du kan også finde ringgaffelnøgler med skraldefunktion. En anden fordel ved gaffelnøgler er, at de har to ender, hvor du kan bruge begge ender til skruearbejdet. Når du har fundet det produkt, som du vil have, har du forskellige leverings- og bestillingsmuligheder. Under det enkelte produkt kan du se de konkrete muligheder for levering og bestilling. Du kan bl.a. bestille varen til afhentning hos en Silvan-butik, der har den på lager. På denne måde kan du også besøge en af vores Silvan-butikker og se vores udvalg af værktøj og materialer til gør-det-selv-projekter.