Tvangsblandere & betonblandere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en tvangsblander?

En tvangsblander bruges til at blande mange forskellige materialer, som du har behov for til flere former for gør-det-selv projekter. Det kan f.eks. være beton, gips, mørtel, maling og kalk. Dermed kan du hurtigt og effektivt blande mange forskellige byggematerialer med en tvangsblander. Du er også fri for at bruge mange kræfter på arbejdet, da tvangsblanderne har en elektrisk motor, der gør arbejdet for dig. Det er nemt at tilslutte en tvangsblander, da du bare skal sætte dens ledning i en stikkontakt. Hvis du ved, at du kun skal bruge en blandemaskine til beton eller grus, har vi også betonblandere i vores sortiment.

Når du skal fylde mørtlen eller betonen op, kan du gøre det i en murerbalje. En anden mulighed er at fylde mørtlen eller betonen i en trillebør. På denne måde kan du nemt transportere den færdigblandede beton rundt med trillebøren. Som alternativ til en beton- og tvangsblander kan du bruge et røreværk. Et røreværk er typisk billigere at anskaffe end en blandemaskine, og den fylder også væsentligt mindre. Røreværk egner sig især godt til mindre blandeopgaver, hvor du ikke har brug for en stor blandemaskine. Du kan bruge røreværket direkte i en murerbalje eller en anden beholder.

Hvilken tvangsblander skal du vælge?

Du skal vælge blandemaskine, alt efter hvad du skal bruge den til. Her er størrelsen bl.a. en vigtig faktor. Vi har blandemaskiner med forskellige kapaciteter. Typisk er kapaciteten på maskinerne i vores sortiment op til 100 L, hvilket er helt perfekt til gør-det-selv-projekter. Vi anbefaler, at du hellere vælger en lidt for stor kapacitet end en lidt for lille, så du er sikker på, at den er stor nok til dine projekter. Det er også en fordel at vælge en tvangsblander med hjul, da det gør den meget nemmere at transportere rundt. Så kan du f.eks. transportere den op ad trapper og rundt på byggepladsen.

Typisk er en tvangsblander en ret stor investering. Hvis du gerne vil have en billigere variant, sælger vi også betonblandere. Selvom pris og kvalitet naturligvis hænger sammen, så vil en billigere betonblander godt kunne klare mange af opgaverne i privaten. Det er klart, at en tvangsblander har flere muligheder, og at den er mere robust og stærk. En betonblander er derimod en god mulighed for den mere prisbevidste bruger. Det er i øvrigt vigtigt, at du husker sikkerhedsudstyr og værnemidler, når du bruger en tvangs- eller betonblander. F.eks. er det en god idé at bruge sikkerhedsbriller, handsker, høreværn og støvmaske.

Sådan blander du beton med en betonblander

Beton består af en blanding af cement, sand og grus. Ingredienserne skal blandes i forskellige forhold, alt efter hvad du skal bruge betonen til. Da beton har brug for forskellige styrke, alt efter formålet, er det vigtigt, at du blander det i det rigtige forhold. Heldigvis kan du også finde beton til konkrete formål, som er blandet på forhånd. F.eks. kan du finde særlig stolpebeton og støbebeton. Det bør fremgå af produktbeskrivelsen, hvilket blandingsforhold du skal bruge. Når der skal fyldes vand i betonen, skal du passe på, at der ikke kommer for meget vand i. Ellers kan betonen nemlig risikere at blive for svag.

Det er vigtigt, at du hverken blander betonen for kort eller lang tid. Både for lidt eller for meget tid i betonblanderen kan svække styrken i betonen. Det er forskelligt, hvor lang tid betonen skal blandes, i forhold til hvor det skal bruges. Det skulle gerne fremgå af vejledning til betonen, hvor lang tid den skal blandes. Skal du bruge betonen til at lave en stor plade – eksempelvis som en del af et fundament – kan det være nødvendigt med et armeringsnet for at øge styrken i betonen. Vi forhandler også betonstolper, hvis du gerne vil undgå arbejdet med at blande beton.

Du kan også leje en betonblander hos Silvan

Ofte bliver en betonblander kun brugt til enkeltstående projekter. Derfor er det for mange ikke nødvendigt at investere i en tvangsblander eller betonblander. I stedet kan du leje en betonblander hos Silvan. Vores betonblander til udlejning har en blandekapacitet på 115 L, så den er stor nok til de fleste gør-det-selv-projekt. Du kan også leje et røreværk, hvis du ikke har behov for en betonblander. Du kan leje betonblanderen i den tidsperiode, hvor du har brug for den. Lejeperioden er enten 1 dag, 3 dage eller 1 uge, så du kan leje den til det lille og store projekt.

Der er mange fordele ved at leje frem for at købe. Dels er du fri for at bruge mange penge på en maskine, som du ikke skal bruge så ofte. Og dels er du fri for at skulle bruge plads i boligen til at opbevare store maskiner. Husk altid at rense maskinen grundigt efter brug, så de næste også kan få gavn af en flot og ren maskine. Du kan låne en trailer hos Silvan til at transportere betonblanderen, hvis du ikke har plads til den i bilen. Husk at du også kan leje andre maskiner og værktøjer igennem vores værktøjsudlejning.