Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores udvalg af reb og kæder

Reb og kæder er vigtige at have derhjemme. Skal du binde noget godt fast, skal du nemlig bruge reb. Derudover kan du bruge reb til at trække tunge genstande, f.eks. med en bil. Hvis du har brug for at fastgøre eksempelvis en båd eller andet, kan du også bruge reb. Kæder bruges til meget af det samme som reb. Dog kan du også bruge kæder indendørs, hvor du kan hænge pynt, redskaber og andet på dem, så du får en smart opbevaringsmulighed. Vi har også stålwirer, der især er gode til at løfte og fastgøre tunge genstande.

Vi har et stort udvalg af både reb, snore, wirer og kæder, som du kan læse mere om herunder. Desuden forhandler vi tilbehør til reb og kæder. Du kan orientere dig i vores udvalg på denne side. Når du har fundet det produkt, som du gerne vil have, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille det til afhentning via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at Silvan-butikken har varen på lager. Derudover kan du også få den leveret til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke leverings- og bestillingsmuligheder du har. Du er naturligvis også velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker, hvor du kan se vores udvalg af værktøj og meget andet til gør-det-selv-projektet.

Hvilke reb og snore skal du vælge?

Det kan være svært at finde de helt rigtige reb og snore. Formålene med reb og snore kan veksle, så du skal tage udgangspunkt i dine behov, når du skal finde det rigtige produkt. Skal du primært bruge et reb til at løfte eller at trække noget, er det brudstyrken, som du skal holde øje med. I så fald er det centralt, at du vælger et stærkt reb, der kan holde til en stor vægtmodstand. Brudstyrken vil ofte være oplyst i selve produktbeskrivelsen. Længden på rebet kan også have betydning, hvis du skal bruge meget reb til dit projekt. Heldigvis kan du finde meget lange reb hos os.

Det er dog ikke altid, at et reb skal bruges til at trække tungt læs. I nogle tilfælde er formålet mere at opbevare små pyntegenstande eller til ophæng af krukker og planter i haven. I disse tilfælde kan du vælge sejlgarn. Nogle typer af sejlgarn – f.eks. jutegarn – er også rigtigt godt til gaveindpakning, hvor det kan give gaveindpakningen et rustikt look. Ud over dette kan du i kategorien med reb og snore også finde stål- og metaltråd, som bl.a. er ideelle til DIY-projekter. Herudover har vi også tøjsnore i kategorien, hvis du skal have en ekstra snor til at hænge tøj op på.

Hvad kan du bruge kæder til?

Kæder bruges ofte til det samme som reb, det vil sige ophængning og træk. Dog adskiller en kæde sig alligevel fra et reb på flere områder. Da en kæde er opbygget med forskellige led, er det f.eks. væsentlig nemmere at hænge ting på en kæde end på et reb. Skal du derfor hænge krukker, pynt, køkkenredskaber eller andet op, er det helt oplagt at bruge kæder. Det kan være en pladsbesparende og flot løsning. Vi har både kæder til brug indendørs og udendørs i vores sortiment, og vi har dem i mange forskellige materialer og størrelser.

Skal du afgrænse et sted, er en kæde også god at bruge. Du kan hurtigt fjerne og opsætte afgrænsningen med en kæde. Til tungere opgaver, såsom at bruge en kæde til en gynge, finder du også kæder hos Silvan. Læg mærke til, hvilken bæreevne kæden har, så den kan holde til den tunge vægt. Det er desuden vigtigt at vælge en kæde, der er lavet til at kunne være udendørs. I tilfælde af at du skal låse noget fast – det kan være en cykel eller scooter – kan en stærk kæde give en god sikkerhed. Her kan du vælge en vinylbelagt kæde.

Hvorfor skal du have stålwirer?

Leder du efter en holdbar løsning til at ophænge eller at spænde ting fast med? Så kan det være, at det er en stålwire, som du leder efter. Med stålwirer får du et stærkt ophæng, der samtidig ikke fylder særligt meget. En stålwire er nemlig tynd på trods af dens høje styrke. Bæreevnen veksler dog en hel del fra stålwire til stålwire, så du bør altid notere dig bæreevnen, så du kan finde den rigtige til dit ophæng. Skal du bruge wiren udendørs, skal du altid se, om den er lavet til dette, så den ikke ruster.

Husk også tilbehør til reb og kæder

Vil du have mest muligt ud af reb, snore og kæder, bør du huske tilbehør til reb og kæder. Det rette tilbehør kan gøre, at du kan hænge ting på kæderne og rebene. Du kan f.eks. bruge S-kroge som en form for hængsel til genstande på en kæde. Skal du i stedet forbinde to kæder med et ekstra led, er det et skruenødled, som du skal have fat i. Det giver en stærk og solid sammenkobling mellem kæderne. Du kan i øvrigt også bruge et skruenødled til at forbinde reb og wirer, hvis du ønsker dette.

I tilbehøret finder du yderligere karabinhager. Karabinhager kan anvendes til ophæng – det kan være alt lige fra det tunge ophæng i loftet, til at du kan tage en flaske med rundt på en rygsæk. Ofte bruges karabinhager også til klatring, men her skal du vælge nogle typer, der er særligt godkendte. Du finder desuden udstyr som blokruller, wirestrammere, wireklemmer, kovs, sjækler og langt mere, som du kan orientere dig i på siden med tilbehør til reb og kæder. På denne måde kan du få mere ud af både reb, kæder og wirer, så du kan bruge dem til dit formål.