Reb, snor & garn

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvan har et stort udvalg af reb, snor og garn

Reb, snor og garn er utroligt brugbart til mange projekter. Når du skal binde noget sammen, er det et reb eller en snor, som du skal bruge. Det kan også være, at du skal trække en tung genstand eller fastgøre den. Skal du hænge noget op i et loft eller på en væg, kan du også bruge snore eller reb. I øvrigt kan du også bruge garn, snor og reb til dekoration. Hvis du vil blive inspireret til, hvordan du kan bruge garn og reb til kreative DIY-projekter, kan du se i vores små DIY-videoer. Herunder kan du læse mere om sejlgarn, skyggereb, nylonsnor, ståltråd og meget andet.

Hvordan binder du en stærk knude?

En stærk knude er nødvendig, hvis du skal binde noget fast. Har du ikke lige gået til spejder, eller er det mange år siden, er det en god idé at opdatere de forskellige typer af knob og stik. En stærk knude kan holde i lang tid, mens en for svag knude hurtigt kan løsnes. Af sikkerhedsmæssige årsager er det derfor også vigtigt at binde en stærk knude. En af de mest kendte former for knob er en råbåndsknob, der både er ret nem at binde og samtidig holdbar. Andre typer af knuder er tømmerstik, pælestik og fiskeknob.

Hvilke reb skal du vælge?

Hvilket reb du skal vælge, afhænger af, hvad du skal bruge det til. Skal du f.eks. bruge rebet til at fastgøre eller trække tunge genstande, er det brudstyrken, som du skal holde øje med. Brudstyrken er oplyst i mange af produktbeskrivelserne, og den går fra ca. 500 kg til over 1000 kg. Reb findes også i adskillige længder. Det kan være en fordel at vælge et meget langt reb, hvis du ofte skal bruge reb. Du kan finde forskellige typer af reb som naturreb, universalreb, polyreb, sisalreb og elastikreb hos Silvan. Vi forhandler også reb, der er lavet af genbrugsmaterialer.

Sejlgarn

Når du hører ordet ”sejlgarn”, kan du måske forledes til at tro, at det er en stærk type af reb. Dog er sejlgarn ikke en type af reb, som du skal bruge til tunge opgaver – og i øvrigt heller ikke til at trække eller fastgøre en båd. Skal du bruge et tov til en sejlbåd, skal du have fat i et sejltov. I stedet bruges sejlgarn primært til opbinding af f.eks. planter og blomster i haven eller hjemmet. Det kan også bruges til kreative projekter. En anden mulighed er at bruge det til gaveindpakning – her er det især jutegarn, som kan tilføje noget rustikt til gaveindpakningen. Sejlgarn er altså generelt godt til de små projekter og som pynt.

Skyggereb

Et skyggereb er en lidt anderledes form for reb. Det bruges i udgangspunktet ikke til at binde ting fast eller til at trække genstande, men i stedet som en del af indretningen i hjemmet. Du bruger et skyggereb som en form for liste mellem loft og væg. Hvis du bruger et skyggereb, er du fri for at skulle skære lister til, så de passer størrelsesmæssigt til loftet. På trods af at skyggerebet havde sin storhedstid for flere år siden, er der stadig mange, der godt kan lide den hyggelige og maritime stemning, som det bidrager med i hjemmet.

Sådan finder du den rigtige snor

At finde den rigtige snor handler ofte om det samme, som når du skal finde det rigtige reb. Det vil sige, at du skal finde den rigtige længde på snoren, og at du skal finde den rigtige styrke. På nogle snore er der nævnt en brudstyrke i produktbeskrivelsen. Typisk er en snor ikke så stærk som et reb, så den bliver brugt til lidt andre formål end et reb. Snore er også meget tyndere end et reb, så de er gode til præcisionsopgaver. En snor bruges f.eks. til at finde ud af, om noget bliver monteret helt lige – det kan være et murværk eller fliser. Har du brug for en murersnor, kan du se i vores udvalg af murerværktøj.

Nylonsnor og tøjsnor

En nylonsnor er en meget stærk form for snor, der kan anvendes til mange gøremål. Du kan bruge en nylonsnor til ophæng og mange andre formål. Undersøg dog altid styrken i snoren, før du bruger den til tungt ophæng. Vi har også tøjsnore, så du kan hænge tøj op ude og inde. Du kan kombinere en tøjsnor med et tørrestativ, hvor du kan bruge tøjsnoren til at udvide dit tørrestativ. Hvis du skal bruge en helt tynd snor, kan du vælge en fiskeline, så du kan lave dekorationer og andet kreativt, hvor snoren ikke skal være synlig.

Hvad kan du bruge metaltråd og ståltråd til?

Kan du godt lide at lave hobbyprojekter, kender du nok allerede til ståltråd. Ståltråd – der også kaldes vindseltråd – er nemlig rigtigt godt at have på hånden, når hobbyartikler skal bindes sammen. Skal du binde en buket eller en blomsterkrans, er ståltråd også et oplagt valg. I øvrigt kan du se i vores udvalg af blomsterpinde og bindetråd. Forresten kan ståltråd også hjælpe til at holde rørisolation fast på et rør. For at afkorte ståltråd er det oplagt at klippe tråden over med tænger. Det er nemt at arbejde med ståltråd, da det er et meget fleksibelt materiale.

Planlægger du at opsætte et hegn, så du derfor har brug for en stærkere type af metaltråd end vindseltråd? Så har vi også jerntråd i vores sortiment, som er egnet til bl.a. hegn. Du bør vælge galvaniseret jerntråd til et hegn udenfor, da det skal kunne holde til fugt og kulde. Når du har fundet den metaltråd eller anden type af produkt, som du vil have, har du flere muligheder for bestilling og levering. En mulighed er at afhente varen i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver, at den konkrete Silvan-butik har varen på lager. En anden mulighed er at få varen tilsendt til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Naturligvis er du også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker, hvor du kan se vores værktøj og mange andre varer til gør-det-selv-projekter.