Tilbehør til reb & kæder

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find tilbehør til reb og kæder hos Silvan

Reb og kæder kan bruges til rigtigt mange formål. Det kan hjælpe dig, hvis du skal binde noget sammen, eller hvis du skal hænge en genstand op et sted. Herudover kan du også bruge reb og kæder til at trække tunge genstande eller til at fastgøre dem, så de bliver holdt på plads. For at du kan få det fulde ud af reb og kæder, bør du bruge det rette tilbehør. På denne side kan du finde et bredt udvalg af tilbehør til reb og kæder, hvor du bl.a. kan finde S-kroge, karabinhager, wirelåse, kovs og meget andet, som du kan læse mere om herunder.

Når du har fundet det tilbehør til reb og kæder, som du gerne vil have, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille det til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte Silvan-butik har varen på lager. Derudover kan du få leveret varen til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Du skal læse om de konkrete leverings- og bestillingsmuligheder under det enkelte produkt, da det er forskellige fra produkt til produkt, hvordan det leveres. Du er også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker, hvor du kan se vores udvalg af varer til gør-det-selv-projekter.

Karabinhager kan bruges til mange formål

Karabinhager er utroligt alsidige, og du kan både bruge dem i hverdagen og til særlige formål. En karabinhage kaldes også en brandmandshage, og du kan bruge den som ankerpunkt i forbindelse med et reb eller en kæde. Generelt er en karabinhage en form for beslag, som sammenkobler eller fastgør genstande. Det betyder, at det er godt at have karabinhager, hvis du skal bære genstande på arbejdsbukser, eller hvis du vil have ekstra bagage på en rygsæk. Det kan være alt fra drikkedunke til værktøj. Samtidig kan du også forbinde en brandmandshage til en hundesnor. Karabinhager findes i flere størrelser – både den helt lille til en nøglering og den helt store med en bæreevne på 100-200 kg.

Du kan også bruge karabinhager i forbindelse med klatring, hvor de ofte er nødvendige. Dog skal du vælge karabinhager, der er speciallavet og godkendt til klatring. Samtidig skal du holde øje med, om brandmandshagerne er lavet til brug indendørs eller udendørs. Her skal du især vælge det rigtige materiale, hvor vi bl.a. forhandler karabinhager i rustfrit stål. Der findes også karabinhager med lås, så du kan låse dem fast, så de ikke går så nemt op. Det er en fordel, hvis du gerne vil gøre det sværere at få adgang til genstandene, der hænger i karabinhagen.

Hvilke S-kroge skal du vælge?

S-kroge er praktiske at have, når du skal hænge noget op på et reb eller en kæde. Især en kæde passer fremragende sammen med S-kroge, da du meget nemt kan hænge S-kroge på en kæde. S-kroge er navngivet efter, at de har en form som et S. Det gør, at de hurtigt kan hænges op og fjernes igen. Det betyder også, at du ganske enkelt kan hænge billeder og andre ting på krogene. Vi har S-kroge i flere forskellige materialer såsom kobber, messing og nikkel. S-krogene er primært lavet til indendørsbrug, så de kan ikke umiddelbart bruges udendørs.

Det kan være pladsbesparende at bruge S-kroge til ophæng. Eksempelvis kan du i køkkenet hænge køkkenredskaber op, så de ikke fylder så meget, og så du hurtigt kan få fat i dem. Krogene findes i mange størrelser, som du kan læse mere om i produktbeskrivelserne. Desuden er krogene enten åbne eller lukkede. Fordelene ved en lukket krog er, at den er nemmere at montere. Modsat har en lukket krog den fordel, at den sidder bedre fast. Skal du sammenkoble kæder, er det et skruenødled, som du skal have fat i. Vi forhandler også flere typer af skruenødled.

Hvad er en kovs, sjækkel og blokrulle?

I udvalget af tilbehør vil du støde ind i produkter, der hedder kovs, sjækkel og blokrulle. Det er nogle tekniske fagbegreber, som du måske ikke kender til, hvis du har den store viden om reb og kæder. Derfor vil der her være en kort forklaring på de forskellige betegnelser. En kovs er en genstand, som du bruger til at forstærke tov og til at lave faste løkker. Du skåner også rebet eller wiren, da det ikke kommer i direkte kontakt med f.eks. et metalbeslag. Vi har kovs til både indendørs og udendørs brug, så sørg for at vælge den rigtige variant.

En sjækkel er et samleled, hvor du kan forene to enheder i en ophængning – det kan være en wire og et tungt objekt. Vi har dem i flere størrelser, og du kan både finde sjækler til inde og ude. En blokrulle er også en løsning til ophængning af særligt wirer og reb. Blokruller kan ikke bruges til decideret at løfte runge genstande, men de kan hjælpe til, at du bedre kan holde styr på reb og wire. Blokrullerne i vores sortiment egner sig mest til indendørs brug, og vi har dem i flere forskellige størrelser.

Hvorfor skal du have en wirelås og wireklemme?

Har du en stålwire, som du gerne vil lave en løkke på, kan du bruge en wirelås. Det kan ellers være svært at lave en løkke på en wire, men med en wirelås er det ikke så vanskeligt. Du kan også bruge den til at sammenkoble to wirer. En wireklemme minder en hel del om en wirelås, da det også bruges til at låse en wire. En helt tredje type af tilbehør til wire, men også reb, er en wirestrammer. Som det fremgår af navnet, kan den opstramme en wire eller et reb. Vi har wirestrammere i flere varianter og størrelser.