Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find søm, skruer og beslag på denne side

Når du skal montere eller fastgøre genstande, skal du bruge søm, skruer, bolte og møtrikker eller beslag. Om du skal bruge den ene eller anden form for befæstelse, afhænger af, hvad du skal montere. Hvis du skal montere meget tunge genstande, er det ofte en god idé at bruge møtrikker og bolte, hvis der er mulighed for det. Skruer kan bruges til adskillige projekter – det kan være at hænge noget op på en væg eller til samling af dele. Søm kan du bruge til nogenlunde det samme som skruer, men de sidder ikke helt så godt fast som skruer.

Hos Silvan finder du et stort udvalg af søm, skruer og beslag. Du kan læse mere om de forskellige typer herunder. Når du har fundet den type, som du har behov for, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille den til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at butikken har varen på lager. Du kan også bestille den til levering til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke leverings- og bestillingsmuligheder du har, da det er forskelligt fra produkt til produkt. Du er naturligvis også velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter til gør-det-selv-arbejdet.

Hvilke søm og dykkere skal du vælge?

Søm og dykkere kan du med fordel have et stort sortiment af derhjemme. Du kan nemlig sagtens komme ud for situationer, hvor søm eller dykkere er nødvendige. Det kan være, at du skal hænge noget op på væggen, eller at du skal samle elementer. Det gode ved søm er, at de er så nemme at montere. Du har bare brug for en hammer, og så kan du sådan set gå i gang med at sømme. Søm er også meget alsidige, da du kan montere dem i langt de fleste materialer, og du kan både bruge dem indendørs og udendørs.

Dykkere er en særlig form for søm. Da dykkere er små, bruges de primært til montering af små og lette materialer. Det kan være lister og paneler. De hedder dykkere, da de dykker ned i materialet og derfor ikke efterlader et særligt stort hul. Der findes også flere andre typer af søm såsom betonsøm, kramper og kamsøm. Betonsøm bruger du i betonmateriale, hvor du skal montere lettere genstande som et billede eller lignende. Kramper er en speciel form for søm, som er lavet til at fastgøre trådhegn. Skal du fastgøre noget i et hjørne, er det kamsøm, du skal have fat i.

Sådan finder du de rigtige skruer og plugs

Skruer findes i et utal af varianter, og de egner sig til mange typer af materialer og projekter. Uanset om du skal hænge noget op på væggen, om du skal samle møbler, skal lægge gulv eller montere andre former for træ, så er skruer helt oplagte. Faktisk indgår skruer i de fleste gør-det-selv-projekter. Hos Silvan kan du finde skruer som gipsskruer, karmskruer, franske skruer, terrasseskruer og øskner. Find den type af skrue, som du skal bruge til din konkrete gør-det-selv-opgave. Du skal især være opmærksom på, om skruerne skal bruges indendørs eller udendørs, så de ikke risikerer at ruste, hvis de ikke har den rette behandling.

For at kunne montere skruer i visse former for materialer er plugs ofte nødvendige. I materialer som beton, mursten og gips vil en skrue ikke kunne sidde ordentligt fast, hvis der ikke er plugs, som skruen kan gribe fat om. Der er plugs til både beton, gips og murværk. Det er vigtigt, at du vælger plugs, der kan bære det element, som du skal montere – ellers kan du risikere, at skruer og plugs løsner sig. Inde på siden med plugs vil du kunne følge en guide, så du kan finde præcist de plugs, som du har brug for.

Hvor kan du bruge beslag?

Skal du lave større former for gør-det-selv-projekter, kan beslag være brugbare. Beslag kan bl.a. give ekstra styrke til samlinger – det kan være vinkelbeslag, som kan bruges i forbindelse med byggeri af træterrasser og udhuse. Derudover kan du også finde bjælkesko, der kan gøre det nemmere at montere bjælker på en mur eller stolpe. Til træsamlinger kan du bruge en hulplade, som er en metalplade med mange huller. Det gør det enkelt at samle trækonstruktioner, så de bliver stærke og holdbare. Husk altid at vælge beslag, der er lavet til udendørs brug, hvis du skal bruge dem udenfor.

En anden form for beslag er hængsler. Hængsler bruger du særligt til vinduer og døre, så de kan åbne og lukke. Der er hængsler som bladhængsler, kanthængsler, T-hængsler og skabshængsler. Du skal vælge de rette hængsler ud fra, hvor tung en genstand de skal bære, og hvor de skal bruges. Materialet og designet kan naturligvis også have en betydning. Vi har også skudrigler, dørkroge og hængelåsoverfald, så du kan aflåse døre og andre åbninger – det kan eksempelvis være en toiletdør. Se i vores udvalg og find de beslag, som du har behov for til dit projekt.

Brug møtrikker og bolte til stærke samlinger

I nogle tilfælde er det nødvendigt med ekstra stærke samlinger, når skruer eller søm ikke er kraftige nok. Her kan du bruge bolte og møtrikker til samlingerne. Skal du f.eks. lave en stor og tung trækonstruktion som en træterrasse eller et gyngestativ, kan bolte og møtrikker være nødvendige. Bolte og møtrikker er ofte afhængige af hinanden, og derfor køber du typisk møtrikker og bolte sammen, selvom du også kan købe dem hver for sig. Husk også altid at købe møtrikker og bolte til enten indendørs eller udendørs brug, så de er lavet til det rigtige miljø.

Vi forhandler bolte som bræddebolte, maskinbolte og ekspansionsbolte, der adskiller sig fra hinanden på flere områder. Af møtrikker har vi låsemøtrikker, vingemøtrikker og indslagsmøtrikker, som har hver deres fordele. De fleste møtrikker er sekskantede, så de nemt kan strammes med en værktøjsnøgle. I øvrigt kan du også finde spændeskiver, der er gode at bruge, da de fordeler trykket fra boltene og møtrikkerne. Det giver en ekstra styrke i monteringen. Gevindstænger finder du også i denne kategori, som du kan montere direkte i beton. Se vores udvalg af bolte og møtrikker, så du kan skabe stærke konstruktioner.