Beslag

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Beslag og vinkelbeslag – se vores udvalg lige her

Til gør-det-selv-arbejde er beslag ofte enormt brugbare. Skal du f.eks. bygge en træterrasse, udhuse, havelåger, samle møbler, sætte vinduer og døre i eller et helt andet projekt, er beslag typisk helt nødvendige. Formålet med beslag kan være at forstærke samlinger, så en konstruktion bliver mere solid. Specielt trækonstruktioner kan beslag gøre stærkere og mere solide. Det er normalt ret nemt at installere beslag, da du bare har brug for skruer, søm eller bolte og møtrikker. Det er især vinkelbeslag, som er gode til at sammenføje elementer, da deres vinkelrette form gør, at de kan give en stærk samling.

Hos Silvan har vi et meget bredt udvalg af beslag. Du kan bl.a. finde mange typer af hængsler, ligesom vi også forhandler dørkroge, bjælkesko, møbelhjul og meget andet. Herunder kan du læse meget mere om de forskellige typer af beslag, og hvad du kan bruge dem til. Når du har fundet det produkt, som du gerne vil have, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille det til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. En anden mulighed er, at du kan få den leveret til et afhentningssted eller din hjemmeadresse. Du skal se de konkrete leverings- og bestillingsmuligheder under det enkelte produkt, da de er forskellige fra produkt til produkt.

Hvilke hængsler skal du vælge?

Har du et projekt, hvor du skal opsætte nye døre, vinduer, køkkenlåger eller en havelåge? Så skal du i langt de fleste tilfælde bruge hængsler. Hængsler sørger for, at en genstand kan blive holdt på plads, samtidig med at den stadig kan åbnes og lukkes. Det kan også være, at du har et par gamle og slidte hængsler, som trænger til at blive udskiftet. Husk også at give hængsler smørelse, hvis de begynder at blive svære at åbne og lukke. Vi forhandler flere typer af hængsler, som du kan læse om herunder. Du finder eksempelvis bladhængsler, der kan være gode til skabe. Hvis du skal bruge en hængsel udendørs, er det vigtigt, at du vælger en hængsel, som er lavet til udendørsbrug.

Skabshængsler

Skabshængsler er vigtige, hvis du skal opsætte skabe. Det kan være køkkenskabe, garderobeskabe og vitrineskabe. Især til køkkenskabe bør du prioritere nogle stærke hængsler, der kan åbne og lukke skabene på en god måde. Eksempelvis kan du købe et skabshængsel med en fjeder, som kan sørge for, at skabslågen kan stå helt åben, og at den kan lukke helt. De fleste vil gerne have skjulte skabshængsler, så de ikke bliver bemærket på lågerne. Hvis du skal bruge et hængsel til skabe udendørs, skal du huske at vælge et skabshængsel, der netop er lavet til udendørsbrug.

Stabelhængsler

Et stabelhængsel er en aflang form for hængsel, der bruges til døre, havelåger og porte, der er mellemtunge. Specielt til havelåger er stabelhængsler ideelle, da deres aflange form passer til denne type af låger. Hvis du skal bruge et stabelhængsel til en havelåge eller dør udenfor, skal du vælge en variant, der er lavet til udendørsbrug. Heldigvis er mange af stabelhængslerne lavet til udendørsbrug. Stabelhængsler findes i flere størrelser, farver, materialer og design, så du bør kunne finde et, der passer til dine behov. Da et stabelhængsel er synligt, er det en god idé at vælge et design, der falder i din smag.

Vindues- og dørhængsler

Har du nogle gamle vindues- eller dørhængsler, der trænger til at blive udskiftet, eller skal du opsætte nye døre og vinduer? I så fald kan du også finde et stort udvalg af denne type hængsel hos Silvan. For at finde det rette hængsel til enten en dør eller et vindue, skal du finde ud af, om du skal have et højre- eller venstrevendt vindue eller dør. I tilfælde af at du har en udendørsdør eller -vindue, skal du vælge et hængsel, der er lavet til dette. Husk også at smøre dør- og vindueshængslerne regelmæssigt, så de ikke hviner eller strammer.

Hvor kan du bruge dørkroge, hængelåsoverfald og skudrigler?

Dørkroge, hængelåsoverfald og skudrigler er alle forskellige typer af beslag, som kan aflåse døre. Hvis vi starter med dørkroge, er de lavet til at skulle aflåse døre på en simpel måde. Det kan f.eks. være aflåsning af en badeværelsesdør, hvis nogle bruger badeværelset. Har du en dør, som du skal aflåse mere sikkert og måske mere permanent, er et hængelåsoverfald værd at overveje. Et hængelåsoverfald gør nemlig, at du kan tilføje en hængelås på døren. En skudrigel kan du også aflåse en dør eller et vindue med. Den er meget enkel at bruge, og der er skudrigler til både inden- og udendørsbrug.

Se også vores sortiment af magnetlåse

En anden form for beslag til aflukning er magnetlåse. Magnetlåse er dog lidt anderledes end dørkroge, hængelåseoverfald og skudrigler, da de ikke er lavet til decideret at aflåse åbninger. I stedet sørger magnetlåse for, at primært skabe og skuffer bliver holdt lukket. Har du skuffer og låger, som ikke lukker helt, så er magnetlåse en god løsning. Det er nemt at montere magnetlåsene, da du ofte bare skal skrue dem fast med små skruer. Vær opmærksom på, at magnetlåse kan have forskellig bæreevne. Normalt ligger bæreevnen fra fire til seks kilo, så de kan altså ikke bære særligt tunge genstande.

Hvad er bjælkesko?

Hvis du har et byggeprojekt, hvor du skal montere bjælker på beton eller træ, har du brug for meget stærke beslag. Her kan du med fordel bruge bjælkesko. Med bjælkesko kan du med ro i sindet montere bjælker, da det er en holdbar og solid løsning. Samtidig er bjælkesko lavet på en sådan måde, at du nemt kan placere bjælken på den. Derfor er bjælkesko nærmest obligatoriske, hvis du skal lave en ny træterrasse eller et gulv, hvor selve konstruktionen er lavet med bjælker. Bjælkesko i høj kvalitet kan gøre, at byggeriet kan holde i længere tid.

Først og fremmest skal du vælge en bjælkesko, der størrelsesmæssigt passer til lægten. Det er vigtigt, at bjælkeskoen hverken er for stor eller lille i forhold til bjælken, så den kan stå sikkert i den. Ud over dette skal du også vælge bjælkesko, alt efter om de skal være udenfor eller indenfor. Særligt skal du være opmærksom på, at bjælkeskoene kan holde til at være ude, hvis du f.eks. skal bruge dem til at bygge en træterrasse. Bjælkesko findes enten med indvendige eller udvendige fliger. Fordelen ved indvendige fliger er, at beslaget ikke er så synligt – dog er bjælkesko med udvendige fliger den mest almindelige type af bjælkesko.

Hvorfor skal du have møbelhjul?

Vil du gerne have mulighed for at flytte rundt på møbler – det kan være i forbindelse med rengøring – er møbelhjul en oplagt mulighed. Møbelhjul gør nemlig, at du hurtigt kan flytte på møblerne. Det kan også være, at du har lyst til at ændre på indretningen, hvor møbelhjul kan hjælpe dig. Du kan tilføje møbelhjul til stort set alle typer af møbler. Mest oplagt er det dog at montere møbelhjul på bl.a. reoler og rumdelere. Det kan yderligere være små skabe, hvor du f.eks. kan have legetøj til børnene. Havemøbler kan med fordel også have hjul på sig.

Møbelhjul har forskellig bæreevne. Skal møbelhjulene bære en meget tung vægt, så skal du vælge nogle med en stor bæreevne. Noget andet, som du kan vælge hjul ud fra, er, om hjulene har en bremse. En bremse er en stor fordel, da du på denne måde kan fastlåse møblet, så det ikke bevæger sig. Det kan desuden være en god idé at vælge et drejeligt hjul, da det giver en større fleksibilitet. Alt efter om du har et hårdt gulv eller et tæppe, skal du enten vælge bløde hjul eller hårde hjul. Hårde hjul er bedst til et blødt underlag som et tæppe, mens bløde hjul er bedst til et hårdt underlag som trægulve.