Bolte & møtrikker

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

SILVANs udvalg af bolte og møtrikker

I SILVAN finder du et bredt udvalg af bolte og møtrikker til dit gør-det-selv projekt. I SILVAN har vi flere forskellige udgaver af både bolte og møtrikker og du finder et stort udvalg indenfor møtrikker i varmforzink, spændeskriver, maskinbolte og meget mere indenfor bolte og møtrikker. Møtrik og bolte anvendes ofte når en almindelig skrue ikke er nok, og derfor er bolte og møtrikker også med til at sikre holdbarhed til dit byggeprojekt. 


I SILVAN har vi et bredt udvalg af forskellige bolte. En bolt består af et langt skaft med udvendig gevind og et rundt hoved på toppen. I SILVAN har vi to forskellige bolte nemlig et maskinbolt og et brædderbolt. Forskellen er, at maskinbolten har et sekskantet hoved som passer til gaffelnøgler, stjernenøgler og toppe. Denne form for bolte er meget stærk og bruges for det meste til montering af træbjælker eller stållægter. Brædderbolten derimod, er velegnet til at spænde store trækonstruktioner sammen som f.eks. træterrasser eller carporte.  

I SILVAN kan du også få en øjebolt, som åbner op for et hav af anvendelsesmuligheder. Vores øjebolt kommer med både spændeskive og møtrik, så du nemt selv kan installere den. En øjebolt kan f.eks. anvendes til et tørrestativ hvortil, der kan tilkobles snore. 

Vores udvalg af møtrikker indeholder både solide låsemøtrikker og topmøtrikker med rund top. Det smarte ved låsemøtrikken er, at den består af en indvendig plastikbelægning, som udvider sig når den strammes fast. Dette gør, at møtrikken ikke kan løsne sig, når den først er spændt fast.

Tips til bolte og møtrikker

Bolte og møtrikker anvender sig godt til at samle kraftige konstruktioner, og derfor bør du også overveje om det er nødvendigt med møtrikker eller bolte. Det kan nemlig også ødelægge din konstruktion, hvis der er tale om finere snedkerarbejde. Anvend kun bolte og møtrikker på konstruktioner, der er beregnet til det.  

For at skåne det materiale hvorpå du har i sigte, at anvende bolte og møtrikker anbefaler vi, at anvende spændeskiver på begge sider af samlingen. Dette tillader et langt større spænd og sørger for at skåne din konstruktion for eventuelle skader på materialet ved overspænding. Når du skal spænde dine bolte og møtrikker fast, er den mest anvendte metode at anvende et topnøglesæt. 

Vi anbefaler, at opbevare dine bolte og møtrikker et tørt sted i f.eks. en æske. Du kan evt. angive størrelse udenpå æsken, så du altid har styr på dine bolte og møtrikker. 

Har du flere spørgsmål til dine bolte eller møtrikker er du altid velkommen til at komme forbi en af vores mange butikker eller skrive til vores kundeservice.