Skruer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skruer – se vores store udvalg

Uanset om du er en entusiastisk gør-det-selv-type, eller om du bare en gang imellem skal lave små projekter i hjemmet, er der stor sandsynlighed for, at du får brug for skruer. Faktisk er det svært at forestille, at du ikke på et eller andet tidspunkt skal bruge skruer. Det kan f.eks. være, at du skal montere en billedramme på væggen, eller at du skal samle nogle møbler. Derfor er det godt, at du hos Silvan kan finde et stort udvalg af skruer. Vi har skruer til alle former for projekter – hvad end du skal bruge skruer udendørs eller indendørs. Du kan læse mere om de forskellige typer af skruer på denne side.

Sådan finder du den rigtige kærv

Kærven er selve hovedet på skruerne. Det er der, hvor skruehovedet møder skruen. At vælge den rigtige kærv er dermed enormt vigtigt. Der findes flere typer af kærve. En type er en lige kærv, som er den mest simple form for kærv. Ulempen ved den lige kærv er dog, at en skruetrækker eller skruemaskine ikke har så godt greb om den. For at få et bedre greb kan du i stedet vælge en torx-kærv (TX) eller en krydskærv. Især en torx-kærv har et godt greb på skruen. Desuden findes de forskellige kærve i mange størrelser. Generelt er det en god idé at have et godt udvalg af bits, så du altid har en bit, der passer.

Hvilke skruer skal du vælge

Når du skal finde den rigtige skrue, skal du tage højde for størrelsen, kærven, og om du skal bruge den indendørs eller udendørs. Desuden skal du vælge ud fra, hvilket materiale du skal skrue i. Der er f.eks. stor forskel på, om du skal skrue i en betonvæg, eller om du skal skrue små møbler sammen. Styrken på skruen har derfor også stor betydning, da den skal kunne holde til det pres, som den bliver udsat for. De forskellige typer af skruer er bl.a. gipsskruer, karmskruer, betonskruer, træskruer, møbelskruer, terrasseskruer og mange andre varianter. Du kan læse mere om nogle af de mest populære typer af skruer herunder.

Gipsskruer

Hvis du skal montere gips med skruer, skal du vælge nogle særlige gipsskruer. Gipsskruer – der også kaldes gipspladeskruer – sørger for, at gipspladerne bliver monteret korrekt. Gipspladeskruer findes i mange typer. Der er gipsskruer til montering i enten træ eller stål, så det er vigtigt, at du starter med at finde ud af, om du skal have et træ- eller stålskelet, før du vælger gipsskruer. Samtidig skal du udregne, hvor store skruerne skal være, så de hverken er for små eller store til gipspladerne. Længden på gipspladeskruerne og pakkestørrelsen vil fremgå i de enkelte produktbeskrivelser, hvor du også kan læse, om de er velegnede til inden- eller udendørs brug.

Karmskruer

Karmskruer er ideelle at bruge, når du skal montere dør- eller vindueskarme. Fordelen ved at bruge karmskruer til dør- og vindueskarme er, at det er kraftige og stærke skruer, der kan holde til et stort pres. Samtidig kan de skrue direkte ind i beton og murværk. Ofte har karmskruer et meget smalt skruehoved, så det er nemt at undersænke dem. Der er gevind fra spidsen til hovedet, hvilket er med til at sikre, at der vil forblive den samme afstand mellem murværk og karm, selvom skruen strammes. Se i vores udvalg og find den karmskrue, som du har behov for.

Franske skruer

Skal du bruge nogle ekstra stærke skruer til eksempelvis træsamlinger eller beton, er franske skruer et godt valg. Det er nemlig ikke altid, at almindelige skruer er stærke nok til at kunne bære et emne, hvorfor en særligt stærk skrue kan være nødvendig. En fransk skrue er kendetegnet ved at have et sekskantet hoved, så du har mulighed for at stramme den med en topnøgle. Hvis du skal bruge franske skruer udendørs, er det vigtigt, at du vælger nogle, der er rustfrie – det kan f.eks. være franske skruer i varmforzinket stål. Husk også at vælge den rigtige længde.

Terrasseskruer

Har du planer om at bygge en ny træterrasse, eller skal du lægge nogle nye terrassebrædder? I så fald skal du bruge nogle særlige skruer, nærmere bestemt terrasseskruer. Grunden til at du skal bruge terrasseskruer til en terrasse er, at skruerne skal være holdbare og kunne holde til fugt og skiftende temperaturer udendørs. Derudover skal de også være syrefaste, så de ikke bliver skrøbelige, når de er monteret i træet. Terrasseskruer har ofte et undersænket hoved, så de ikke er særligt synlige i brædderne. I øvrigt kan du også bruge et specielt terrasseskrueværktøj til at montere terrasseskruer.

Øskner og skruekroge

Øskner og skruekroge er helt perfekte, hvis du skal hænge noget op på en væg eller mur. Det kan være alt lige fra tørresnore til pynt. Øskner og skruekroge adskiller sig fra hinanden på den måde, at en øsken er lukket, mens en skruekrog har en åbning. Vi har dem i forskellige materialer som messingbelagt og elforzinket stål. En anden mulighed er en øksen med møtrik, hvis den skal monteres ekstra solidt. En helt tredje mulighed er vinkelskruer, der også kan bruges til ophæng af forskellige materialer. Se under det enkelte produkt, om det er lavet til indendørs eller udendørs brug.

Hvilket tilbehør kan du vælge til skruer?

Der er mange typer af tilbehør, som du kan bruge til skruer. Noget af det vigtigste tilbehør er plugs. Skal du have skruer i beton, murværk og andre materialer, er plugs essentielle. Uden plugs sidder skruerne kun løst fast og vil i længden falde ud. Skal du montere et beslag med skruer, finder du også et stort udvalg af disse hos os. I nogle situationer kan det være bedre at bruge bolte og møtrikker i stedet for skruer. Det kan være, hvis du skal montere noget, der er meget tungt. I så fald kan du orientere dig i vores udvalg af bolte og møtrikker.

Hos Silvan har du flere forskellige muligheder for bestilling og levering af produkter. Du kan bl.a. afhente varen i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. Herudover kan du bestille den til levering til din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke leverings- og bestillingsmuligheder du har, da det er forskelligt fra produkt til produkt. Du er naturligvis også velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter og materialer til gør-det-selv-projekter.